27 viilu röstleiba
Täidis:300 g taist keedusinki
300 g toorjuustu
375 g hakitud marineeritud kurki või sinepi-kurgisalatit
200 g majoneesi
100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
Kate:200 g majoneesi
200 g hapukoort
Kaunistuseks:100 g õhukeselt viilutatud sinki
kollast ja punast paprikat
hakitud tilli
hakitud peterselli
Haki sink väikesteks kuubikuteks. Hõõru toasoe toorjuust pehmeks, sega juurde jogurt/hapukoor, majonees, singikuubikud ja kurgisalat.
Lao 3x3 leivaviilu alusele (ääred võib ära lõigata), määri peale 1/3 täidisest.
Lao peale veel kaks kihti leiba ja täidist. Määri peale õhuke kiht majoneesi.
Kata võileivatort fooliumiga ja hoia järgmise päevani külmkapis.
Kaunista tort enne serveerimist: sega katteained ja määri tort pealt ja külgedelt kreemiga.
Peale puista paprikakuubikud või kirsstomatid, külgedele tilli ja peterselli, tordi keskele aseta kaunistuseks singiviilud. Võileivatordi kaunistamiseks sobivad väga hästi "singililled" ja täidetud singirullid.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Valmistasin uusaastalauale ja sai väga maitsev. Kasutasin Leiburi viilutatud täisteraleiba ja Felixi kurgisalatit. Kes armastab mahlasemat võileivatorti, võiks leivaviile kergelt puljongi vms niisutada, aga oli ka ilma niisutamata igati mahlane. Kusjuures täidist oli piisavalt kolmekihilise 3x3 suuruse tordi jaoks (st kokku siis 27, mitte 18 leivaviilu). Kaunistasin singirullide, marineeritud seente, hakitud paprika, hakitud sibulapealsete ja kirsstomatitega:)
Tegime kursusekaaslastega võileivatortide võistluse jaoks, kasutasime Fazer täisterasaia (selline leiva ja saia vahepealne asi) ja Felixi kurgisalatit. Tuli vägagi maitsev ning saime võistlusel teise koha :)
Hmm, vaatasin, et see on nami-nami retseptikogust, kuid minul on see retsept juba umbes 2 aastat olnud. Ma ei mäleta kust ma selle maha kijutasin, arvatavasti oli Pere ja kodu ajakirjast. Igatahes, teeme seda siiamaani igal sündmusel, kui külalisi oodata. Kõik väga kiidavad ja isegi pole ära tüdinenud veel sellest. Tasub alati teha, sest jätkub paljudele ja ei võta väga kaua aega ka.
Mina sain retsepti 6 aastat tagasi ajakirjast Anne - see on retseptis kenasti kirjas ka. Allikaks on pandud 'Nami-nami', sest see retsept on meie poolt läbi testitud, meie fotoga varustatud ja veidi ka mugandatud.
Mina sain sellest täidise kogusest koguni neljakihilise tordi ja ei ütleks et kuiv oleks olnud. Täitsa paras. Kahjuks polnud poes Felixi kurgisalatit ja tegin Selveri omaga, aga see oli vastikult hapu.
Proovisin ka teha ja mulle küll väga maitses. Soovitan kõigile.
ok, aga mis täidis singiviiludele on pandud? Selle kohta eraldi pole mainitud.
Antud täidist tuli tõesti palju. Tegin 3,5 x 3 suuruses ning täidist jäi u 4 spl-i ka peale panemiseks. Kuid hapukoort/majoneesi panin küll pisut rohkem kui ette nähtud, kartsin, et äkki jääb kuiva võitu. Samuti valasin pisut kurgivedelikku täidise hulka. Homme hakkame sööma, loodame et maitseb :)
tegin paar nädalat tagasi ja tuli väga hea-kõike tundus parasjagu. läheb kindlasti kordamisele
Oli maitsev kuigi tegin ilma toorjuustuta.
mul on vaja teha võileivatort umbes 30'le inimesele. kas selle retsepti järgi tehes tuleks piisav kogus??
Minule kahjuks üldse ei maitsenud. Võib-olla oli asi selles, et kasutasin suvalisi marineeritud kurke, mis ma ise ära tükeldasin, aga kuidagi hapu tuli täidis. Edaspidi usaldan ikka oma vaistu ja teen umbes täidise (majonees, riivitud juust, hapukoor, küüslauk, mar. ja värske kurk, sink ja veidi muna)
Kusjuures minule ka ei maitsenud (ilmselgelt maitse asi...), kuigi tegin just Felixi kurgisalatiga, liiga magusa maitse tegid need kurgid minu jaoks. Täidist oli tõesti suur hulk, kuid minu jaoks jäi tort lõpuks ikkagi liiga kuiv. Võimalik, et ilma toorjuustuta ja suurema koguse maitsestamata jogurtiga oleks mahlasem. Järgmisel korral proovin muude kurkidega ja Galja soovituse järgi lisada täidisesse riivjuustu ja hakitud muna.
Lisan, et 30nele peaks tegema kindlasti 2 torti. Kuigi täidist jagus mul isegi 4 kihi jaoks.
postitatud 08.02.16 22:15 Tegin põhimõtteliselt retsepti järgi,väiksed lisad!Sai väga maitsev,taheti et kordan varsti samaga!
Mitmele inimesele sellest umbes piisab? :)
Lisan ka omapoolsed kiidusõnad - supermahlane ja maitsekas võileivatort! Ka kanafileesingiga tuli väga hea. Soovitan kõigil proovida. Meie perel läheb igal juhul kindlasti kordamisele. Ja see Martiina tehtud tordi pilt retsepti juures - lihtsalt vapustav! Aplaus meistrile!
Kas kurgisalatit on võimalik millegiga asendada?
J, retseptis on ju öeldud, et sobib peenelt hakitud marineeritud kurk VÕI poes müüdav sinepi-kurgisalat!
Ma mõtlesin, et marineeritud kurgi või sinepi-kurgisalati asemel.
Minu esimene võileivatort. Kõik muu sai retsepti järgi aga kattekiht sai majoneesi-hapukoore ja pesto segust. Imeline!
Hea
Singi-võileivatort
Valmista võileivatort serveerimisele eelneval päeval, siis jõuab see kenasti maitsestuda.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.