Singi-võileivatort

Valmista võileivatort serveerimisele eelneval päeval, siis jõuab see kenasti maitsestuda.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

27 viilu röstleiba

Täidis:

300 g taist keedusinki

300 g toorjuustu

375 g hakitud marineeritud kurki või sinepi-kurgisalatit

200 g majoneesi

100 g maitsestamata jogurtit või hapukoort

Kate:

200 g majoneesi

200 g hapukoort

Kaunistuseks:

100 g õhukeselt viilutatud sinki

kollast ja punast paprikat

hakitud tilli

hakitud peterselli

Valmistamine

Haki sink väikesteks kuubikuteks.  Hõõru toasoe toorjuust pehmeks, sega juurde jogurt/hapukoor, majonees, singikuubikud ja kurgisalat. 

Lao 3x3 leivaviilu alusele (ääred võib ära lõigata), määri peale 1/3 täidisest.

Lao peale veel kaks kihti leiba ja täidist. Määri peale õhuke kiht majoneesi.

Kata võileivatort fooliumiga ja hoia järgmise päevani külmkapis.

Kaunista tort enne serveerimist: sega katteained ja määri tort pealt ja külgedelt kreemiga.

Peale puista paprikakuubikud või kirsstomatid, külgedele tilli ja peterselli, tordi keskele aseta kaunistuseks singiviilud. Võileivatordi kaunistamiseks sobivad väga hästi "singililled" ja täidetud singirullid

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 01.01.2004 22:36

Valmistasin uusaastalauale ja sai väga maitsev. Kasutasin Leiburi viilutatud täisteraleiba ja Felixi kurgisalatit. Kes armastab mahlasemat võileivatorti, võiks leivaviile kergelt puljongi vms niisutada, aga oli ka ilma niisutamata igati mahlane. Kusjuures täidist oli piisavalt kolmekihilise 3x3 suuruse tordi jaoks (st kokku siis 27, mitte 18 leivaviilu). Kaunistasin singirullide, marineeritud seente, hakitud paprika, hakitud sibulapealsete ja kirsstomatitega:)

Karu
postitatud 11.05.2006 17:55

Tegime kursusekaaslastega võileivatortide võistluse jaoks, kasutasime Fazer täisterasaia (selline leiva ja saia vahepealne asi) ja Felixi kurgisalatit. Tuli vägagi maitsev ning saime võistlusel teise koha :)

Helen
postitatud 10.06.2008 01:10

Hmm, vaatasin, et see on nami-nami retseptikogust, kuid minul on see retsept juba umbes 2 aastat olnud. Ma ei mäleta kust ma selle maha kijutasin, arvatavasti oli Pere ja kodu ajakirjast. Igatahes, teeme seda siiamaani igal sündmusel, kui külalisi oodata. Kõik väga kiidavad ja isegi pole ära tüdinenud veel sellest. Tasub alati teha, sest jätkub paljudele ja ei võta väga kaua aega ka.

Pille @ Nami-nami
postitatud 10.06.2008 17:01

Mina sain retsepti 6 aastat tagasi ajakirjast Anne - see on retseptis kenasti kirjas ka. Allikaks on pandud 'Nami-nami', sest see retsept on meie poolt läbi testitud, meie fotoga varustatud ja veidi ka mugandatud.

Koopatibi
postitatud 15.09.2009 14:58

Mina sain sellest täidise kogusest koguni neljakihilise tordi ja ei ütleks et kuiv oleks olnud. Täitsa paras. Kahjuks polnud poes Felixi kurgisalatit ja tegin Selveri omaga, aga see oli vastikult hapu.

ylbelill
postitatud 20.04.2010 23:21

Proovisin ka teha ja mulle küll väga maitses. Soovitan kõigile.

siki
postitatud 21.11.2010 19:55

ok, aga mis täidis singiviiludele on pandud? Selle kohta eraldi pole mainitud.

Cappy
postitatud 28.01.2011 21:52

Antud täidist tuli tõesti palju. Tegin 3,5 x 3 suuruses ning täidist jäi u 4 spl-i ka peale panemiseks. Kuid hapukoort/majoneesi panin küll pisut rohkem kui ette nähtud, kartsin, et äkki jääb kuiva võitu. Samuti valasin pisut kurgivedelikku täidise hulka. Homme hakkame sööma, loodame et maitseb :)

Akaatsia
postitatud 25.10.2012 10:00

tegin paar nädalat tagasi ja tuli väga hea-kõike tundus parasjagu. läheb kindlasti kordamisele

Hexy
postitatud 14.01.2014 11:26

Oli maitsev kuigi tegin ilma toorjuustuta.

võlur
postitatud 29.09.2014 16:53

mul on vaja teha võileivatort umbes 30'le inimesele. kas selle retsepti järgi tehes tuleks piisav kogus??

Galja
postitatud 09.11.2015 20:56

Minule kahjuks üldse ei maitsenud. Võib-olla oli asi selles, et kasutasin suvalisi marineeritud kurke, mis ma ise ära tükeldasin, aga kuidagi hapu tuli täidis. Edaspidi usaldan ikka oma vaistu ja teen umbes täidise (majonees, riivitud juust, hapukoor, küüslauk, mar. ja värske kurk, sink ja veidi muna)

Maix
postitatud 07.10.2016 11:28

Kusjuures minule ka ei maitsenud (ilmselgelt maitse asi...), kuigi tegin just Felixi kurgisalatiga, liiga magusa maitse tegid need kurgid minu jaoks. Täidist oli tõesti suur hulk, kuid minu jaoks jäi tort lõpuks ikkagi liiga kuiv. Võimalik, et ilma toorjuustuta ja suurema koguse maitsestamata jogurtiga oleks mahlasem. Järgmisel korral proovin muude kurkidega ja Galja soovituse järgi lisada täidisesse riivjuustu ja hakitud muna.

Galja
postitatud 09.11.2015 20:57

Lisan, et 30nele peaks tegema kindlasti 2 torti. Kuigi täidist jagus mul isegi 4 kihi jaoks.

Lilian
postitatud 08.02.2016 22:14

postitatud 08.02.16 22:15 Tegin põhimõtteliselt retsepti järgi,väiksed lisad!Sai väga maitsev,taheti et kordan varsti samaga!

Bella
postitatud 04.09.2016 17:07

Mitmele inimesele sellest umbes piisab? :)

Jaanika
postitatud 14.05.2017 20:37

Lisan ka omapoolsed kiidusõnad - supermahlane ja maitsekas võileivatort! Ka kanafileesingiga tuli väga hea. Soovitan kõigil proovida. Meie perel läheb igal juhul kindlasti kordamisele. Ja see Martiina tehtud tordi pilt retsepti juures - lihtsalt vapustav! Aplaus meistrile!

J.
postitatud 13.02.2018 13:23

Kas kurgisalatit on võimalik millegiga asendada?

Pille
postitatud 14.02.2018 15:24

J, retseptis on ju öeldud, et sobib peenelt hakitud marineeritud kurk VÕI poes müüdav sinepi-kurgisalat!

J.
postitatud 14.02.2018 22:12

Ma mõtlesin, et marineeritud kurgi või sinepi-kurgisalati asemel.

Kadi Tikerpuu
postitatud 02.02.2021 11:23

Minu esimene võileivatort. Kõik muu sai retsepti järgi aga kattekiht sai majoneesi-hapukoore ja pesto segust. Imeline!

Mirjam
postitatud 06.02.2021 16:36

Erakordselt maitsev tort. Leidsin selle retsepti kunagi siit Nami-Namist ja vahepeal on see natuke muutunud, aga tordi maitset see ei muuda.