1 päts rukki-vormileiba
purk majoneesi
punt rohelist sibulat
2 keedetud muna
200 g suitsusinki
2 marineeritud kurki või hapukurki
soovi korral veidi kurgivedelikku immutamiseks
Lõika vormileib lapiti viiludeks.
Haki kõik täidise koostisosad ja sega majoneesiga. Vajadusel maitsesta.
Sobiva suurusega vormi olemasolul (enda küpsetatud leiva puhul pole sellega kindlasti probleemi) vooderda see esiteks toidukilega. (Vormi puudumisel saab ka ilma.)
Aseta alumine viil leiba vormi põhja, immuta lusika abil hästi kegelt kurgivedelikuga. Kata singi-majoneesitäidisega. Aseta peale uus immutatud leivaviil, siis täidis ja nii kuni leib otsa saab. Kõige pealmiseks kihiks jääb leib.
Kata leib pealt toidukilega ja pane jahedasse vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö maitsestuma.
Serveerimiseks tõsta leivatort kile abil vormist välja, haruta lahti, tõsta taldrikule ja lõika viiludeks.
Vaata Dagrise blogipostitust siin.
Võileivatort, mida olen terve elu teinud miskipärast saiaga, omandas uue tähenduse, kui tegin seda tõepoolest leivaga. Väike oma proovivariant sellest vormileivatordist. :) Tegelikult oli kõik peale rohelise sibula kohe kapist võtta. Natuke krimpsus paprika sai ka "uue võimaluse". Teen kohe homme uue, et pidupäevaks ka oleks võtta. Ilusaid ja lõbusaid ettevalmistusi! #ev102
Vormileivatort
Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.
Põnev vormileivatort oli Dagris Punderi võistlustöö "Tort isamaale 2012" võistlusel.