Vormileivatort

Nami-Nami on aastaid korraldanud toredat isamaalist tordivõistlust. Parimate võistlustööde retseptid leiate ka siitsamast Nami-Namist.

Põnev vormileivatort oli Dagris Punderi võistlustöö "Tort isamaale 2012" võistlusel.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 päts rukki-vormileiba

purk majoneesi

punt rohelist sibulat

2 keedetud muna

200 g suitsusinki

2 marineeritud kurki või hapukurki

soovi korral veidi kurgivedelikku immutamiseks

Valmistamine

Lõika vormileib lapiti viiludeks.

Haki kõik täidise koostisosad ja sega majoneesiga. Vajadusel maitsesta.

Sobiva suurusega vormi olemasolul (enda küpsetatud leiva puhul pole sellega kindlasti probleemi) vooderda see esiteks toidukilega. (Vormi puudumisel saab ka ilma.)

Aseta alumine viil leiba vormi põhja, immuta lusika abil hästi kegelt kurgivedelikuga. Kata singi-majoneesitäidisega. Aseta peale uus immutatud leivaviil, siis täidis ja nii kuni leib otsa saab. Kõige pealmiseks kihiks jääb leib.

Kata leib pealt toidukilega ja pane jahedasse vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö maitsestuma.

Serveerimiseks tõsta leivatort kile abil vormist välja, haruta lahti, tõsta taldrikule ja lõika viiludeks.

Vaata Dagrise blogipostitust siin.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Katrin Välja
postitatud 22.02.2020 15:51

Võileivatort, mida olen terve elu teinud miskipärast saiaga, omandas uue tähenduse, kui tegin seda tõepoolest leivaga. Väike oma proovivariant sellest vormileivatordist. :) Tegelikult oli kõik peale rohelise sibula kohe kapist võtta. Natuke krimpsus paprika sai ka "uue võimaluse". Teen kohe homme uue, et pidupäevaks ka oleks võtta. Ilusaid ja lõbusaid ettevalmistusi! #ev102