1 päts kandilist musta leiba (viilutatud)
4 keedetud muna
175 g toasooja võid
hakitud tilli või sibulapealseid
250-500 g paksemat hapukoort
100 g pakk vürtsikilu fileesid
Sega toasoe taluvõi, hakitud keedetud muna ning hakitud maitseroheline munavõiks, maitsesta soolaga.
Laota kihiti serveerimisalusele leivaviilud, munavõi, leivaviilud, hapukoor + hakitud murulauk, leivaviilud, munavõi, vürtsikilufileed. Kaunista viilutatud muna ning murulauguga.
Pane võileivatort paariks tunniks jahedasse maitsestuma.
Pildi tegi H_S.
Kellele vürtsikilu vähegi meeldib, peaks see tort küll maitsema. Murulaugu asemel kasutasin kaunistamiseks tilli ja rohelist sibulat ning tegin pool retseptis antud kogusest.
me panime vähem võid, aga panime 5 muna ja siiski ei jätkunud munavõiet kahe kihi jaoks. samuti ei jätku ka ühest pakist kilust, vaid pigem kaks pakki, kui teha kuuest leivaviilust koosnevad kihid.
Tordi jaoks jäi veidi kuiv aga hea oli lõigata suupiste ampsudeks. Maitselt suurepärane!
Et ei jääks kuiv kasta leivaviilud piimast läbi!!!
Kilutort
Ehk võileivatort vürtsikiluga. Midagi tõeliselt eestilikku :)