Roheline kartulikook

Väga põnev Rootsi mõjutustega “võileivatort”, mis sobib nii emadepäeva pidulauale kartulisalatit asendama või näiteks grillvorstikeste kõrvale. Kartulikoogi võid valmis teha paar tundi enne serveerimist, siis jõuab see taheneda.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g tumedat leiba

50 g sulatatud võid

Kate:

500 g keedetud kartuleid

2 küpset avokaadot

125 g fetajuustu

200 g pehmet ürtidega toorjuustu

150 g paksemat hapukoort (nt Saare)

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

hakitud maitserohelist - nt

murulauku

Valmistamine

Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, küljed vooderda küpsetuspaberiga või spetsiaalse nn tordikilega.

Peenesta leib köögikombainis, sega sulavõiga. Suru leivapuru vormi põhjale ja tõsta külmkappi ootele.

Sega kausis toorjuust, hapukoor ning murendatud fetajuust. Maitsesta soola-pipraga. Lõika keedetud kartulid väikesteks tükkideks, pane kaussi. Lõika avokaadod pooleks, eemalda seeme ning lõika viljaliha väikesteks tükkideks, lisa kaussi. Sega kõik hoolega läbi - kartuli- ja avokaadotükid võivad segamisel veidi katki minna, millest pole hullu.

“Salat” peaks olema pigem selline kuivemapoolne, aga siiski selline, mida oleks mõnus süüa. Kui see liiga kuiv tundub, võid lisada veel toorjuustu või hapukoort.

Kalla segu vormi ning suru lusikaga tugevasti kokku. Silu pealt ühtlaseks, kata pealt kinni ja pane umbes 2 tunniks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist kaunista hakitud maitserohelisega.

Nipid ja soovitused:

  • Väga mõnusad jäävad siin just need pehmed toorjuustud, nt Saidafarmi määrdejuust küüslaugu ja tilliga või Piimameister OTTO toorjuust kurgi ja tilliga. 
  • Avokaado peaks olema kindlasti küps, muidu ei seo see salatit hästi. 
LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.05.2018 11:50

Mehed arvasid, et kõrvale peaks pakkuma mingeid grillvorstikesi, aga naistele meeldis see "salatitort" väga-väga.