Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2013"

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-02-24 23:38:17
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 48 (MAGUS)[/B] Panen siia kasutaja Ugrimugri eest tema laste tehtud tordi: Biskviitpõhi, metsmaasikad, mustikad, vahukoor, martsipan. Autorid : Kelin (15), Rasmus(13) ja Anete (12). Juhendaja: Ülle(42)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

tripsu
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2013-02-24 23:41:29
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 49 (MAGUS)[/B] Selle tordiga soovin Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval meeles pidada kõiki tublisid käsitöömeistreid. Proovisin värvide ja pintsliga tikkida raamatust Muhu tikand, Leida Kirst lk 135 olnud mustri. Tordi sisuks on kolme-kihiline šokolaadi-biskviit Kalevi Bitteri sokolaadist, täidiseks kohupiima-vahukoore- toorjuustu kreem koos oma aias kasvanud mustsõstardest moosiga. Katteks martsipan. [b]VÕISTLUSTÖÖ NR 50 (MAGUS)[/B] Minu teine võistlustort on samuti valminud käsitööst inspireerituna, seekord on tegemist heegelpitsiga, mis pärineb Rudolf Tobiase sünnikodust Käinas, Hiiumaal. Muster on ülesjoonistatud raamatust Hiiumaa heegelpitsid, Hiiumaa muuseum. Tehnikaks vaba käega pritstehnika, munavalgeglasuuriga. sisuks kolme-kihiline hele biskviit koos vahukoore-kohupiimavahuga, lisaks õunamoos apelsinižukaadiga, katteks martsipan ja munavalgeglasuur. Tort valmis oma teavitatud koduköögis, ilma kõrvalise abita. Ilusat Vabariigi aastapäeva, kallid käsitööd armastavad inimesed!
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2013-02-25 00:13:24
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 51 (MAGUS)[/B] Kas järjekindluse eest eriauhinda ka saaks? :) Kui ma karamellise leivaga mustikakooki Vabariigi aastapäevaks 2010. aastal esimest korda tegin, ei teadnud ma veel, et sellest saab traditsioon. Aga siin ta on, juba neljas aasta teen sama kooki samal tähtpäeval. Sest see on lihtsalt nii hea. (Vabandan väga viletsa pildi eest, vabanduseks on vaid, et selle koogiga ma ei pretendeerigi välimusele, vaid eelkõige maitsvale sisule :) )

Gruusia köök on siiski üle kõige!

karyta25
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2013-02-25 01:21:20
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 52 (MAGUS)[/B]
Laureena
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2013-02-25 01:42:41
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 53 (MAGUS)[/B] Tort, mis sündis trikoloorile mõteldes. Kuhu jäid sinine ja must? Lähemalt saab lugeda siit.
Tiiul
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2013-02-25 13:05:22
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 58 (SOOLANE)[/B] Võileivatort isamaale. Kuna vabariigi sünnipäeval oli lauale plaanitud panna nii heeringat kui ka kiluvõileibu, siis otsustasin soolase tordi valmistamisel mitte kasutada musta leiba ja kala. Samas oli soov kasutada eestimaiseid tooraineid ja maitseid. Seega peale pikka nuputamist valmis selline tort: Millest tort koosnes? 2 pätsi Tosta! Rukkirösti Täidise jaoks kasutasin: 400 g kohupiimapastat 400g 10% hapukoort 300g toorest porgandit 50g maapähkleid 300g täissuitsuvorsti 150g Lepasuitsu suitsujuustu 1 punane sibul 1 suurem õun Sool, pipar, till Katte jaoks kasutasin: 500g põldube 300g porgandit 1 suurem sibul 200g võid tilk viina sool, pipar Kaunistamiseks kasutasin: 5 viilu rukkijahust Saibi (porgandiga) 5 viilu musta leiba Mooniseemned Rosee pipar Tegutsesin järgnevalt: 1. Täidis Koorisin porgandid, õuna, puhastasin sibula ning riivisin peenelt. Röstisin pannil maapähklid ning seejärel purustasin väiksemaks. Hakkisin suitsuvorsti ribadeks. Segasin suuremas kausis kõik lõigutud/riivitud koostisosad, lisasin hapukoore ning poole kohupiimapastast. Maitsestasin. 2. Tordi ladumine Esmalt lõikasin rukkirösti viiludelt ääred. Seejärel ladusin kihiti rukkirösti ja täidise segu, lisasin iga täidise kihi peale ka suitsujuustu viilud. Kõige pealmise rukkirösti kihi katsin 200g kohupiimapastaga, mille jätsin ennist täidises kasutamata. Kohupiimapastale raputasin ohtralt hakitud tilli. Katsin tordi toidukilega ning asetasin ööseks külmikusse „tõmbama“. 3. Kate Pidupäeva hommikul valmistasin tordi lõplikult. Koorisin ja keetsin porgandid. Keetsin oad (kasutasin külmutatud oma aia ube) ning hakkisin-praadisin sibula. Seejärel püreestasin köögikombainis kõik koostisosad (lisasin ka või) ning maitsestasin. Katsin tordi valminud seguga. 4. Tordi kaunistused Tordi kaunistamiseks lõikasin leiva ja Saibi viiludelt ääred. Seejärel rullisin viilud taignarulliga õhukeseks. Saibi viiludele raputasin enne rullimist mooniseemned. Saadud õhukestest viiludest lõikasin välja roosilehed ning püüdsin moodustada neist roosiõisi. Mustast leivast lõikasin välja roosidele lehed ja südamed/kuused tordi külgede kaunistamiseks. Seejärel küpsetasin roosid jm ahjus 200 kraadi juures 10 minutit. Seejärel kaunistasin tordiküljed kuuskede ja südametega (tähistavad Eesti loodust ja armastust Eesti vastu), sünnipäeva puhul lisasin tordi peale roosid ning värviks rosee pipra terakesed. Tordi valmistamisel kasutasin enamjaolt oma aia saadusi ning suitsuvorsti ja -juustuga lisasin lapsepõlve maasuitsu mekki. Kaunistamisel ei olnud eesmärgiks kasutada rahvusmotiive, trikoloori värve jmt, minu jaoks peitus tordi isamaalisus eelkõige koostisosades, mis on iga eestlase laual küllaltki tavalised, kuid tordi sees siiski pisut ootamatud. Palju õnne kõigile!
Mesimumm
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2013-02-25 13:39:46
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 59 (MAGUS)[/B] Tort tähistamaks Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva ja ühe vahva noormehe 10. sünnipäeva. Lihtsuses peitub võlu - koostises hele biskviit, suhkruga hõõrutud maasikad ja kohupiima-vahukoore-toorjuustukreem. Kaunistused on tehtud martsipanist. Nende tegemisel olid inspiratsiooniks Eestile omased muhu tikandid ja köögiakna taga valgel lumel sillerdav hele päike. Lillede puhul oli minu eesmärk, et kõik õied oleksid võimalikult tõetruud ja elavad, mooni peal istuva armsa mesimummiga lisasin tordile natuke lapsemeelsust :)
Eesti Sõjamuuseum
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2013-02-25 14:21:28
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 60 (MAGUS)[/B] Sõjamuuseumi kollektiiv tegi Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva puhul tordi, mille jaoks saadi inspiratsiooni kokaraamatust, mida roogade valmistamisel kasutas ka Maria Laidoner. Tegemist on 1899. aastast pärineva noortele perenaistele mõeldud käsiraamatuga, mille paljusid retsepte kiitis kindral Laidoner oma kirjades isiklikult. Kohvitort Ained: 8 muna 200 g suhkrut 100 g jahvatatud oakohvi 200 g kartulijahu Täidis: 5 munarebu ½ kl suhkrut ¼ kl rõõska koort 100 g võid, ja kui täidis ei lähe paksuks, 2 lehte kalaliimi 8 munarebu hõõrutakse suhkruga vahuks, värskelt jahvatatud kohv keedetakse 1 ¼ kl vees. ½ kl sellest peenest sõelast läbilastud kohvist ja kartulijahu segatakse munarebu hulka, viimaks lisatakse juurde kergesti alt üles liigutades munavalgevaht. Sellest taignast küpsetatakse võitud lahtikäivas vormis 3-4 sõõri. Esimene kook pannakase paberiga kaetud koogialusele. Kui koogid lähevad külmaks, täidetakse nad järgmise kreemiga: 5 munarebu hõõrutakse kastrulis ½ kl suhkruga vahuks, juurde kallatakse ¼ kl rõõska koort ja 2 spl kohviekstrakti, pekstakse ruttu puulusikaga või puuvispliga tulel, kuni segu muutub pakslikuks ja hakkab suitsema. Kastrul pannakse külma vee kohale ja pekstakse kreemi edasi. Jahtunult lisatakse juurde vahule hõõrutud lauavõi ja segatakse siledaks. Kui kreem peaks olema vedelavõitu, siis võib sulatada 2 lehte valget kalaliimi 1 spl keevas vees ja jahtunult kreemi juurde segada. Kohvivõõp Ained: Klaas tolmsuhkrut 3 tl oakohvi 3 tl jahvatatud kohvi keedetakse 4 spl veega, kuni vaht pealt kaob ja paks põhja langeb. Kohvivedelik segatakse hoolikalt suhkruga läbi ja tarvitatakse tortide peale ja servadele määrimiseks.

Eesti Sõjamuuseum/Kindral Laidoneri Muuseum

Ilse
Postitusi: 730
Abikokk
2013-02-25 14:45:06
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 61 (SOOLANE)[/B] Kilutort [url=http://www.flickr.com/photos/tiburotike/8506664520/]

Ilse köögis

Shiltsa
Postitusi: 54
Kokaõpilane
2013-02-25 16:44:55
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 62 (MAGUS)[/B] [B]Rukkijahu põhjaga kohupiimakook[/B]. Blogisse kirjutasin ka, kuidas tegin: Vabariigi aastapäeva kook

toidupeegeldused.com

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>