AireP Kokaõpilane 2013-02-23 18:32:05 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 22 (SOOLANE)[/B]
"Eestimaine võileivatort"
Saadan enda tehtud võileivatordi, mille koostisaineteks on eestimaised tooted. Kuna eestlaste pidulaudadel on pidevalt nii munavõi kui ka heeringasalat siis otsustasin need kaks ühendada võileivatordi kujul. Tort tuli vägagi maitsev ning sobib ideaalselt pidulauale.
KOOSTISAINED:
2 pätsi musta vormileiba (Eesti Pagar)
1.täidis:
400 g heeringafileed õlis
150 g hapukoort
50 g valget sibulat
immutamiseks piim
2.täidis:
6 muna
150 g võid
100 g majoneesi
soola
Kaunistus:
Allesjäänud leivaääred
50 g hapukoort
350 g toorjuustu
soola
5 g värsket tilli
15 g vürtsikilufileed
VALMISTAMINE:
Esmalt lõigata leibadelt ära ääred ning panna munad keema. Valmistada esimene täidis: lõigata heeringafileed ja valge sibul kuubikuteks, segada kokku hapukoorega. Soola mina ei lisanud, kuna heeringas on niigi soolane.
Seejärel valmistada teine täidis: koorida keedetud munad, püreestada koos või ja majoneesiga. Maitsestada soolaga.
Laotada leivaviilud tordialusele, panna peale esimene täidis. Järgmiseks teine leivakiht, immutada piimaga ning asetada
peale teine täidis. Seejärel panna peale viimane leivakiht. Immutada piimaga (et munavõi kiht ei jääks kuiv). Panna külmkappi paariks tunniks (kui rohkem aega, siis terveks ööks, siis tuleb võileivatort mahlasem).
Kaunistuseks segada kokku omavahel toorjuust ja hapukoor, maitsestada soolaga. Määrida nii pealt kui ka ääred seguga kokku. Röstida leivakoorikud kuival pannil, ja hakkida peeneks.
Kaunistada võileivatort pealt tilli, roosiks keeratud vürtsikilufilee ja röstitud leivapuruga.
Võileivatort seestvaatest. Life is short, eat dessert first! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-23 18:41:53 |
Airep jt, kel pildi lisamisega probleem - Sa proovid lisada selle veebilehe aadressi, kus pilt asub, aga vaja on pildi url-i, mille saab pildile klõpsates. Ma juba lisasin Su postitusele nüüd foto ka, ära seda enam ära kustuta :) | |
3liko Kokaõpilane 2013-02-23 20:15:02 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 24 (MAGUS)[/B] [B]Tort "Suusapidu"[/B] Viide blogi postitusele | |
Srje Kokaõpilane 2013-02-23 20:35:48 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 23 (MAGUS)[/B] Minu panus meie vabariigi sünnipäevaks! Tort valmis Vabariigi sünnipäevaks ja Maavanema vastuvõtuks. Tordi läbivaks teemaks oli võimalikult kodumaine ja maakonna keskne. Jõgevamaa. Sisuks on toorjuustune kamakreem hapukoore ja vähese vahukoorega, meie maakonnast korjatud vaarikad, mis on zeleeritud ning Endla rabade vahelt käsitsi korjatud mustikad. Maitseks Vana-Tallinna kooreliköör. Kaetud martsipaniga. Torti ääristab meie lipuvärvides pael ja kaunistuseks meie oma kodumaa põllulilled ja suitsupääsukesed. Kuna meie Vabariik sai 95, siis on ka 95 väikest koogikest ümberringi. Iga aasta eest üks. Kokku natukene alla 35kg. Tordi keskpunktiks on pärgament paberile kirjutatud luuleread....Me oleme Põhjamaa lapsed..... *Paber* ise näeb välja vana ja natuke kulunud nagu 95. aastasele kohane :) Tort valmis koduköögis ja ilma abilisteta :) Alla kirjutas Maavanem isiklikult :)) Pildil ainult allkirjad puuduvad teksti alt. Ilusat Vabariigi sünnipäeva! | |
Maarja Saarelt Kokaõpilane 2013-02-23 22:28:58 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 25 (MAGUS)[/B] Tere, selle tordi tegu sai alguse juulikuise kodulähedase sini-punase viljapõllu servas, kust noppisin rukkililli, et koguda pea ainsat looduslikku sinist värvi. Ja jätkus mõned päevad tagasi tordi "Rukkilill - meie rahvuslill" valmistamisega. Tordi sisuks on kolmekihiline kakaobiskviit, mis õrnalt immutatud Vana Tallinna likööriga ja vahel koduõue mustsõstardest toormoos ning toorjuustu kreem. Katteks sai lumivalge vahukommimass ning rukkililleõitest jahvatatud jahust rahvuslille motiiv. Palju õnne! Maarja Saaremaalt | |
Triinpvr Abikokk 2013-02-23 22:42:09 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 26 (MAGUS)[/B] Ausalt ma tahtisin see aasta hoopis soolast torti teha. Aga kukkus välja hoopis imelik. Tjah. | |
avely Kokaõpilane 2013-02-23 23:25:20 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 27 (MAGUS)[/B] Minu isamaaline tort sai ka valmis. Tahtmine oli suur, et osaleda ja õhtul last magama pannes tuli ka idee. Kasutasin põhjadena rukkileiba, vahel pohlamoos ja kohupiima-vahukoorekreem. Katteks martsipan. Tänane päike nõudis uut pilti. Seest ka pilt. | |
tripsu Kokaõpilane 2013-02-23 23:38:09 |
minul oleks küsimus - kas osaleda võib ka kahe tordiga? Mõlemad on ilusad, ei oska kuidagi valida :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-24 00:03:14 |
tripsu:
Võid küll, Tripsu :)
minul oleks küsimus - kas osaleda võib ka kahe tordiga? Mõlemad on ilusad, ei oska kuidagi valida :) Triinpvr:
Triinpvr, keegi ei keela nüüd veel soolasega ka hiilata ;)
Ausalt ma tahtisin see aasta hoopis soolast torti teha. Aga kukkus välja hoopis imelik. Tjah. |
|
aira22 Kokaõpilane 2013-02-24 00:51:09 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 28 (MAGUS)[/B] Minu tagasihoidlik Eestimaa tort - kamabiskviitide vahel tarretatud kodujuustu-pohlakreem, peal valge šokolaadi-toorjuustukreem, kaunistatud šokolaadi ja martsipaniga. Kamabiskviit: 3muna, 1,5dl suhkrut, 0,75dl keevat vett, 2dl jahu+ 2spl kamajahu, 0,75 tl küpsetuspulbrit. Kodujuustu-pohlakreem: 250g kodujuustu, 2dl vahukoort, 250g hapukoort, 200g pohlasid,maitse järgi tuhksuhkrut, 25g kiiresti lahustuvat zelatiini. Valge šokolaadi-toorjuustukreem: 130g valget šokolaadi, 1dl vahukoort, 200g toorjuustu, maitse järgi tuhksuhkrut. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |