Postitusi: 1
Tiitel: Kokaõpilane
2013-02-23 18:32:05 |
[b]VÕISTLUSTÖÖ NR 22 (SOOLANE)[/B] "Eestimaine võileivatort" Saadan enda tehtud võileivatordi, mille koostisaineteks on eestimaised tooted. Kuna eestlaste pidulaudadel on pidevalt nii munavõi kui ka heeringasalat siis otsustasin need kaks ühendada võileivatordi kujul. Tort tuli vägagi maitsev ning sobib ideaalselt pidulauale. KOOSTISAINED: 2 pätsi musta vormileiba (Eesti Pagar) 1.täidis: 400 g heeringafileed õlis 150 g hapukoort 50 g valget sibulat immutamiseks piim 2.täidis: 6 muna 150 g võid 100 g majoneesi soola Kaunistus: Allesjäänud leivaääred 50 g hapukoort 350 g toorjuustu soola 5 g värsket tilli 15 g vürtsikilufileed VALMISTAMINE: Esmalt lõigata leibadelt ära ääred ning panna munad keema. Valmistada esimene täidis: lõigata heeringafileed ja valge sibul kuubikuteks, segada kokku hapukoorega. Soola mina ei lisanud, kuna heeringas on niigi soolane. Seejärel valmistada teine täidis: koorida keedetud munad, püreestada koos või ja majoneesiga. Maitsestada soolaga. Laotada leivaviilud tordialusele, panna peale esimene täidis. Järgmiseks teine leivakiht, immutada piimaga ning asetada peale teine täidis. Seejärel panna peale viimane leivakiht. Immutada piimaga (et munavõi kiht ei jääks kuiv). Panna külmkappi paariks tunniks (kui rohkem aega, siis terveks ööks, siis tuleb võileivatort mahlasem). Kaunistuseks segada kokku omavahel toorjuust ja hapukoor, maitsestada soolaga. Määrida nii pealt kui ka ääred seguga kokku. Röstida leivakoorikud kuival pannil, ja hakkida peeneks. Kaunistada võileivatort pealt tilli, roosiks keeratud vürtsikilufilee ja röstitud leivapuruga. Võileivatort seestvaatest. |