Seenekas Abikokk 2010-09-02 09:31:25 |
Kiilike:
Kuidas Sa neid täpsemalt teed. Mullu tegin esimest korda ja rahule ei jäänud. Väga "arooniane" siirup tuli. Eile hilisõhtul sai arooniad kirsilehtedega tõmbama pandud. Natuke suvikõrvitsat ja aedube tuleb veel külma panna. |
|
Kirsike Abikokk 2010-09-02 10:11:07 |
Kiilike:
Kiilike - mismoodi sa suvikõrvitsat külmutad?
Eile hilisõhtul sai arooniad kirsilehtedega tõmbama pandud. Natuke suvikõrvitsat ja aedube tuleb veel külma panna. |
|
Siiruviiru Kokaõpilane 2010-09-02 15:34:59 |
Huvitav, kas sidruni-suvikõrvitsamoosi annaks ka kabatšokist teha? Et siis sidruni-kabatsokimoos? JA miks just moosisuhkur? | |
Köögikatake Abikokk 2010-09-02 17:28:29 |
Siiruviiru:
Ikka annab kabatšokist ka teha ma usun ja moosisuhkur selleks, et see moosi moodi välja tuleks, muidu on vedel nagu kompott:)
Huvitav, kas sidruni-suvikõrvitsamoosi annaks ka kabatšokist teha? Et siis sidruni-kabatsokimoos? JA miks just moosisuhkur? |
|
Kiilike Abikokk 2010-09-02 21:08:05 |
Kirsike:
Noored suvikõrvitsad tükeldan sobiva suurusega tükkideks ja kilekotiga külmutusse. Suuremaid ja tugevama koorega olen nii koorinud kui koorega pannud aga ikka kas kuubikuteks või viilutatult sektoritena. Talvel on hea võtta läätse supi sisse või muude köögiviljadega ahju/pannile panna. Väga kokku suruda pole hea mõte, sest vabamalt kotis olles saab pärast külmunult lahti murda(tulevad üksteise küljest päris hästi lahti).
Kiilike:
Kiilike - mismoodi sa suvikõrvitsat külmutad?Eile hilisõhtul sai arooniad kirsilehtedega tõmbama pandud. Natuke suvikõrvitsat ja aedube tuleb veel külma panna. |
|
Ragne Abikokk 2010-09-02 22:10:40 |
MInul valmis just hetk tagasi 10 liitrit arooniamahla, kirsilehtedega variant nagu iga aasta. Homme hakkan üht väga-väga suurt kõrvitsat marineerimise jaoks tükeldama. Lisaks homme plaanis kurgihoidis. | |
Kiilike Abikokk 2010-09-03 08:52:43 |
Kiilike:
Tagasiside aedoasalatist - mahe, võiks peaaegu öelda et maitsetu. Kuigi keetsin no sisuliselt topelt aja siis mu teise poole jaoks oli uba ikka veel kõva :( . Kõlas ka kommentaar: lahja ... . Võib vist öelda, et kordamisele ei lähe.
Kiilike:
Järg hoidistamisel: paprika-aedoa salat (poole kogusega ja mõningate muudatustega), aedoad külma, suvikõrvitsast terav hoidis.
http://farm5.static.flickr.com/4098/4900786128_04d650bcba_m.jpgTegin paar päeva tagasi mõned purgid borši põhja. Täna aurutasin punaseid sõstraid(kokku u 9 l) ja tükeldasin- keetsin letšot. Hoidistamisest hakkab vaikselt tüdimus tekkima aga küüslaugud, aedoad ja veidi kurki tahavad veel oma koha leida. Suvikõrvitsast võiks ka midagi vlja mõeda - moos ei ole see mida katsetada tahaks, pigem mingi soolane salat. |
|
Kiilike Abikokk 2010-09-03 21:08:21 |
Täna läks purki kukeseened, porgandiriisikad. Külma liimikud ja puravikud. Lisaks kuivatasin ahjus tomateid ja panin ürtidega purki, eks paari nädala pärast proovin. | |
Kriistin Kokaõpilane 2010-09-06 09:43:52 |
See aasta juba päris palju hoidiseid tehtud. Marineeritud kurke, erinevaid moose, kodust letsot, ämbrisalatit, seeni ja nüüd järgmisena plaanis teha borši purki ja arooniasiirupit. Eelmine aasta sai tehtud arooniasiirupit ja väga hea tuli. Retsepti järgi on vaja arooni keeva veega emalinõusse panna aga kui ma paneks plastnõusse kas selle kahe ööpäevaga mingit kõrvalmaitset ei tule juurde siirupile? Võite ka jagad häid borši retsepte või anda vihjeid kust saaksin neid ise otsida :) | |
Liilia Abikokk 2010-09-06 10:49:06 |
kriistin:
plastiknõus ei ole hea mõte teha arooniasiirupit, tee näiteks suurde supipotti (mitte alumiiniumist) või klaaskaussi.
mina teen selle retsepti järgi borši ja saab väga hea.
Eelmine aasta sai tehtud arooniasiirupit ja väga hea tuli. Retsepti järgi on vaja arooni keeva veega emalinõusse panna aga kui ma paneks plastnõusse kas selle kahe ööpäevaga mingit kõrvalmaitset ei tule juurde siirupile? Võite ka jagad häid borši retsepte või anda vihjeid kust saaksin neid ise otsida :) |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |