Retsepti lisamiseks peate sisse logima!

Hoidistamine vol. 2010

Seenekas
Abikokk
2010-08-24 15:57:53
Maalehest veel üks kirjutis hoidistamise kohta. http://www.maaleht.ee/news/tarbija/tarbijauudised/hea-nou-aedviljad-purki-koos-ja-eraldi.d?id=32527783 Kurkide hoidistamise lingi panin kurgiteemasse.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-24 20:22:41
Ma olen seni väga kehva hoidistaja olnud, mõned maasika toormoosid läksin sügavkülma, aga muud pole eriti midagi teinud. Jõuab ehk veel. Täna siiski panin kolm purgitäit kukeseeni Thredahlia veinimarinaadi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2010-08-26 23:43:36
Sibulapats on ka natuke hoidistamine ?! :)

http://kardemon.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-27 09:54:40
:P

Kätrin
Abikokk
2010-08-27 10:06:27
Mina olen sel aastal ka vähem sügavkülma pannud. Seal oli pikka aega suur metsseakoot ees, kui just maasika-vaarika tipp-hooaeg oli ja seega sai vähem pandud. Aga mõned karbikesed ikka - maasika toormoosi ja terveid vaarikaid. Natuke läheb veel mustikaid. 2 korda olen teinud klassikalist letšot, mida ma väga armastan ja mis ühtlasi on ka minu chorizo-supi põhjaks - seda kulub seega palju. Lisaks olen keetnud erinevaid aprikoosimoose ja tõeline hitt on muidugi siinse retsepti järgi tehtud Sidruni-suvikõrvitsamarmelaad See maitseb nagu kukekomm - ma keetsin seda nõks kauem, et karamelliseerus nõks, aga samas on hea sidruni maitse. Ma ei jõua juba oodata, mil seda sõpradele sarvesaiade kõrvale pakkuda saan.

Kätrini kokkamispäevik

Vandiste
Abikokk
2010-08-27 15:56:47
Kätrin:
Lisaks olen keetnud erinevaid aprikoosimoose ja tõeline hitt on muidugi siinse retsepti järgi tehtud Sidruni-suvikõrvitsamarmelaad.
Mul see suvikõrvitsamarmelaad järgmisena plaanis. Praegu teen küla pealt saadud õuntest moosi, seda kõige tavalisemat õunamoosi - lapsed sööksid juba enne purki panemist käest ära :D.
Kätrin
Abikokk
2010-08-27 19:38:07
Vandiste:
Kätrin:
Lisaks olen keetnud erinevaid aprikoosimoose ja tõeline hitt on muidugi siinse retsepti järgi tehtud Sidruni-suvikõrvitsamarmelaad.
Mul see suvikõrvitsamarmelaad järgmisena plaanis. Praegu teen küla pealt saadud õuntest moosi, seda kõige tavalisemat õunamoosi - lapsed sööksid juba enne purki panemist käest ära :D.
Meil näiteks pole sel aastal mitte-ühtegi õuna. Ei ainsatki. Ja seetõttu jääb ka üks minu lemmikuid - õunamoos tegemata. Seda suvikõrvitsamarmelaadi saab kindlasti rohkem siis purki - vaevalt seda lapsed ohtralt söövad :)

Kätrini kokkamispäevik

Saunakas
Kokaõpilane
2010-08-29 16:16:10
Mina tegin sel nädalavahetusel: - suvikõrvitsa astelpaju moosi (väga hea, kõik kiitsid, isegi laps arvas et see on õunamoos) - porgandi rabarberi moosi (väga huvitav hapukas moos) - ploomimoosi - aedviljasalatit (aeduba, porgand, paprika, kurk, sibul, küüslauk, suvikõrvits, seller) - pastakaste (tomat, paprika, suvikõrvits, basiilik, seller, porru) - sibulamoosi - astelpaju suvikõrvitsa kompotti - vale pohlamoosi (õun, aroonia, pihlakas) väga maitsev jälle - kreegimoosi (see veel podiseb potis)
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-29 19:39:09
Täna olin täitsa tubli. "Sahvrisse" läks viis pooleliitrist purgitäit õuna-pohlamoosi ning kaheksa pooleliitrist purgitäit sibula-tomatihoidist.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-30 16:15:19
Sahvrisse läks neli pooleliitrist purgitäit paprika-kukeseene-tomati-sibulahoidist. "Retsept" on pärit mu kohaliku Delicato kondiitri Kaia käest, kes tegi miskit analoogset nädalavahetusel sisse. Retsept seisneski selles, et võta-tomatit-seeni-sibulat-paprikat-õli-soola-suhkrut-äädikat ja kuumuta läbi ja purki :)

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>