Triin Abikokk 2010-11-17 16:26:25 |
moosidega ma olen märganud, et jahtudes tõmbab suhkur tublisti tagasi. | |
Seenekas Abikokk 2010-11-17 19:31:02 |
Marineerides juhtub äädika, soola ja suhkruga sama lugu. Seega tasub alati veidi "kangem" marinaad valmistada. Muude hoidiste puhul pole küll seda täheldanud. Aga ma pole ka väga suur magusasõber ja arvestades millistes kogustes mu kaasa on võimeline moosi sööma, siis ei saagi neid liiga magusaid teha. Tänagi sõi minu nähes õunakeedist vähemalt pool liitrit ära. Alguses määris saiale, siis juustule ja kass assisteeris käpaga. :D | |
Tiina Abikokk 2010-11-17 20:35:22 |
Üldjuhul on iga toidu puhul soojalt maitse tugevam, eks siis moosiga ka. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ilse Abikokk 2011-09-07 19:46:55 |
Ilsu:
Tegin sel aastal sama retsepti järgides (kuigi meil kodus tehti vanasti umbes samal viisil aga ikka on hea retsepti vaadata) ja avastasin, et olen siia selle retsepti raamatust maha kribanud, aga tegelikult panen ma liitri mahla kohta umbes 10 g sidrunhapet... tegin nüüd raamatusse ka paranduse, et tulevased põlved ei eksiks;). 30 g sidrunhapet liitri kohta on ikka väga hapu kraam... ei tea kas raamatus on trükiviga või on retsepti autor hapusõber:)
Jutt siis sellest raamatust http://pood.rahvaraamat.ee/raamatud/sahver_lihtsad_hoidised/566545
Eks see oleneb ka plastmassist, mul on siuksed tugevast materjalist korralikud ämbrid 2 tykki, õues kasutuses on mustast plastmassist odavad Maximast ostetud ämbrid, mis haisesid juba ostest tugevalt miski keemia järgi, nendega ma pole riskinud proovida. Aga ei olnud miskit kõrvalmaitset tõesti. Praegugi on kuuriall kaks täit leos, käisin maitsesin :) kõik on OK :) Retsept näeb ette , et 1 kg marju pannakse likku 1-2 ööpäevaks 4-5 peotäie kirsilehtedega 1l keeva veega, siis kurnata vedelik keedunõusse, keema ajada, lisada 25-30 g sidrunhapet ja 500g suhkrut ja keeta tasasel tulel vahtu eemaldades, kui enam vahtu ei tule siis veel 3-4 minutit keeta ja siis purki või pudelisse, kinni ja valmis ta ongi :) Retsept on raamatust Sahver |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > |