Seenekas Abikokk 2010-09-20 00:07:43 |
Panin täna lehterkukeseened kuivama. Sügavkülm on seeneosakonnas juba liigagi täis ja purkidesse läks ka erinevaid seeni ja erineval moel. Kuuseriisikas jääb vist kuivatades üsna kole välja nägema, lõigates ja natuke seistes muudab ju värvi. Aga kui katsetad ja õnnestub, anna siiagi teada. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-20 07:33:38 |
Kätrin:
Eile just lugesin, et et kuuseriisikatega soovitatakse kõike peale kuivatamise. Viimasel juhul ei jää miskit nende värvist ega aroomist alles. Ma panen täna turult ostetud seened omas mahlas purki vähese soolaga..
Selleks aastaks on moosidega kindlasti kõik, sest neid on omajagu keldrisse saanud. Seeni ilmset tuleb veel. Plaanin ka kuivatada. Kas kellelegi on kogemusi - kas tasub ka näiteks kuuseriisikaid kuivatada või on mõtekas teha ainult puravikke? |
|
Kätrin Abikokk 2010-09-20 08:25:30 |
Pille:
Selge, siis lähevad purki.
Ja loodame, et leiame metsast ka mõned puravikud järgmisel nädalavahetusel, hirmsasti tahaks kuivatada miskit.
Kätrin:
Eile just lugesin, et et kuuseriisikatega soovitatakse kõike peale kuivatamise. Viimasel juhul ei jää miskit nende värvist ega aroomist alles. Ma panen täna turult ostetud seened omas mahlas purki vähese soolaga..Selleks aastaks on moosidega kindlasti kõik, sest neid on omajagu keldrisse saanud. Seeni ilmset tuleb veel. Plaanin ka kuivatada. Kas kellelegi on kogemusi - kas tasub ka näiteks kuuseriisikaid kuivatada või on mõtekas teha ainult puravikke? |
|
Kessu343 Abikokk 2010-09-20 16:45:39 |
see nädalavahetus oli suuremat sorti hoidiste tegemine - valmisid õuna-kardemoni moos, pirni-vanilli-mandli moos, õunakompott sidruniga, tomati-paprika hoidis, lisaks läksid sügavkülma kukeseened ja praegu marineerin suvikõrvitsat. | |
Aire1 Abikokk 2010-10-03 12:32:05 |
Võtsin kevadel vastu otsuse, et ei tee ühtegi purki ennem kui keldri riiulid tühjad on. Kahjuks pidin sõnu sööma. Keldririiulidesse rändasid marineeritud männiriisikad, soolaseened. Eile ja täna keetsin kõrvitsat ja jõhvikaid. Kõrvitsast: ingveri-kõrvitsamarmelaad, kõrvitsa-apelsinimoos, kõrvitsamoos apelsini ja porgandiga ja kõrvitsa-jõhvikamoos. Jõhvikaid marineerisin, ja keetsin moosi. Mul olid kultuurjõhvikad. Ja kõrvitsast tegin veel marineeritud sibula-kõrvitsahoidist, marineeritud kõrvitsat ja marineeritult koos jõhvikaga. | |
Mare Kokaõpilane 2010-10-04 10:34:25 |
Kas keegi oskab öelda, kui kaua võin ma külmkapis hoida munavalgeid (kollased läksid eile - pühapäeval - jäätise sisse)? Kui kiiresti peaksin need ära kasutama? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-04 10:35:52 |
Mare:
Mare, see siin ikka mooside jms teema. Tõstan Su küsimuse munavalgete teemasse.
Kas keegi oskab öelda, kui kaua võin ma külmkapis hoida munavalgeid (kollased läksid eile - pühapäeval - jäätise sisse)? Kui kiiresti peaksin need ära kasutama? Mare |
|
Üllekas Abikokk 2010-10-07 17:39:20 |
Sellel aastal sai sügavkülma pandud rabarbrit, maasikaid, vaarikaid, mustikaid, sõstraid ja puravikke. Katsetuse korras ka suvikõrvitsat. Astelpaju marju saame otse kasvatajalt aasta läbi ja neid ei varu. Purki on läinud kurgid ja seened. Meie pere pole eriline moosilemb ega kompotilemb. Külmutatud marjad lähevad rohkem peale:) Siiski tegin katsetuse korras kõrvitsa-astelpaju-ingveri marmelaadi ja 2 satsi Jamie ketšupit. Tegelikult oleks tahtnud ju rohkem retsepte katsetada, aga alati ei vasta võimalused (ka toorme osas ja aja osas) soovidele. Järgmine aasta tahaks ise miskit kasvatada ja rohkem ka üht-teist purki pista. | |
Elis Abikokk 2010-11-01 17:02:22 |
Minu panus selle-aastasesse hoidistamisse oli üks pikk nädalavahetus õunamahlategu. Saaduseks pea 500 liitrit mahla, millest veidi üle poole jäi meie perele ja ülejäänud läks sugulastele, tuttavatele jagamisele. Osa panime emaga ankrusse, et õunasiidrit teha. Ema naabrimees teeb iga aasta jube head ja saime temalt veidi juhendeid. Eks näis, mis välja tuleb :) Tegin ka väikese koguse marineeritud paradiisiõunu, aga jäid tiba kõvaks :( Ja nüüd olen teinud kaks pikka nädalavahetust kõrvitsaid sisse. Üks variant kaneeli- ja apelsinikoorega ning teine sidruni ja ingveriga. Mõlemad väga head. Ülejäänud hoidistamine on toimunud emaga koostöös kuna nende kelder on ülisuur. Tegime letšot, marineeritud männiriisikaid, soolaseeni, hapukurki, erinevaid kurgisalateid, õuna-vaniljemoosi, suvikõrvitsa-küüslaugusalatit, ämbrisalatit ja arooniamahla. Minu põhitöö nende asjade juures piirdus koriluse ja hakkimisega :) Järgmine aasta ehk on endal rohkem aega ja saan suurema koormuse enese peale võtta. | |
Liisi Abikokk 2010-11-17 15:54:18 |
Kas võib olla, et hoidised muutuvad seistes vähemmagusaks :/? Tegin eile kõrvitsamoosi, mis maitstes tundus piisavalt magus, kuid täna pigem selline mahedam. Retseptis oli ette nähtud 1 kg suhkrut, aga kuna mulle tundus keedis juba 0,5 kg suhkruga piisavalt magus, siis rohkem ei lisanud. | |
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |