Kiilike Abikokk 2010-08-13 15:42:24 |
Seenekas:
Siin see eilne retsept on. See on järgi proovitud ja meile meeldis. Tegelikult on paar tükki veel aga ma ei ole neid ise läbi teinud ja nii ei julge teisi siia kirja panna.
Kiilike, jaga palun suvikõrvitsahoidise retsepti. |
|
Seenekas Abikokk 2010-08-13 20:25:46 |
Kiilike:
Tänan! Seenekas:
Siin see eilne retsept on. See on järgi proovitud ja meile meeldis. Tegelikult on paar tükki veel aga ma ei ole neid ise läbi teinud ja nii ei julge teisi siia kirja panna.Kiilike, jaga palun suvikõrvitsahoidise retsepti. |
|
Hexy Abikokk 2010-08-14 11:15:07 |
Pole siia ammu kirjutanud, aga valmis said murakamoos murakakompott kirsimoos moosisuhkruga kirsimoos amaretto likööri ja mandliloaastudega kirsimoos kaneeliga pustasõstra, mustsõstramoos apelsiniga punasesõstramoos banaaniga vaarika maasikamoos mustika apelsinimoos jässe olen pannud igasuguseid marju võimalikult palju, sest minu laps sööb putru kõige meelsamini just marjadega, ei tea kes kõik mu tehtud moosid ära sööb mustsõstramah mustsõstra-vaarikamahl küüslaugukurgid Pille kiired hapukurgid Moonika kurgihoidis Linke hetkel pole mahti panna ja kindlasti ununes midagi, püüan hiljem täiendada | |
Seenekas Abikokk 2010-08-16 12:20:00 |
Lähedal elavatel sõpradel kukkus vana Suislepa õunapuu tugeva tuulega pooleks. Õunu küljes lausa mitme puu jagu. Kutsusid korjama ja seda tegingi. Juurde noppisin natuke põldmarju ühe kivihunniku ümbert ja kokku sai üks mõnus keedus. Oluliselt parem kui õunamoos või põldmarjamoos üksi. Vahekord on u. 2 osa põldmarju ja 3 osa õunu. See oli siis see koht, kustsaadik kaasa arvas, et ära enam õunu juurde pane. Suhkrut sai vist poolteist kilo umbes seitsme liitri moosi kohta. Kuna õunu on veel, siis peab ilmselt taas marjule minema. :D Tegelikult see ühel hommikul rästikuga kohtumine hirmutas mu ikka üsna ära, oleksin talle äärepelt peale astunud. Rumala peaga olin vaid sandaalidega nagu tavaliselt, nüüd käin kummikutega neis põlluäärtes. Pole just väga mugav selliste palavate ilmadega. | |
Kiilike Abikokk 2010-08-16 21:00:16 |
Veel kaks peaaegu viimast soolase salati hoidistamist oli nüüd - maisiga terav suvikõrvitsahoidis ja väga värviline letšo(kõikvõimalikud paprikad olid seal sees). | |
Kätrin Abikokk 2010-08-16 21:50:40 |
Minul ka selle aasta esimene purgisaadus tehtud - tegin letšot ema klassikalise retsepti järgi. Eelkõige kasutan seda talvel chorizo-vorsti supi põhjana. Õnneks saab seda ka vanematekodus ohtralt süüa, seega saab 6kg hakkama :) Moosi sel aastal ei teegi, eelmisest aastast veel alles. Kui just tšilli-moos välja arvata, mis peagi tegemisse läheb. | |
Silx Abikokk 2010-08-17 08:57:36 |
Mustikad on külmas. Pärnaõis kuivab, sellele järgneb varsti meliss ja münt... vast ka basiilik. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Kirsike Abikokk 2010-08-17 10:29:30 |
Mina olen sel aastal väga vilets hoidistaja. Suvikõrvitsat olen purki teinud, soolasena ja magusana. Ilmselt teen neist miskit veel. 1 purgi keetsin maasikamoosi :) (maasikad kippusid järgi jääma ja keetsin ära moosiks). Sügavkülma sain ainult maasikaid ja kollaseid ubasid. Vaarikaid mul sel aastal pole, paar korda olen saanud koogi jagu (8 aastat kestnud vaarikauputusele kena vaheldus :) ) Kõike muud on täpselt niipalju olnud, et jõuab ära süüa ja hoidistamiseks nagu vähe. Sahvririiulid on sel aastal üsna tühjad. Basiilik vohab meeletult, seda hakkan kuivatama ja külmutama. Õunauputus on tulemas, nii et mahlategu on kindlalt plaanis. | |
Vandiste Abikokk 2010-08-17 16:43:17 |
Tegin esimese satsi (3,5 liitrit) tomati-sibulahoidist, ikka seda meie pere lemmikut. Ma lisan sinna veidi rohkem suhkrut ning täiendavalt ka retseptikoguste kohta 5 tera vürtsi. | |
Vandiste Abikokk 2010-08-17 16:45:28 |
Kirsike:
No meil jälle seis vastupidine, sel aastal oli vaarikaid päris meeldivas koguses, kuid õuntest võin ainult unistada. Hea, et mõned koogid tehtud saan. Moosi jaoks tuleb õunu küla pealt nuiamas käia - nii hirmsasti tahaks õunamoosi teha. Vaarikaid mul sel aastal pole, paar korda olen saanud koogi jagu (8 aastat kestnud vaarikauputusele kena vaheldus :) ) Õunauputus on tulemas, nii et mahlategu on kindlalt plaanis. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |