Tziiki Abikokk 2010-07-23 13:24:14 |
Hexy:
mida rohkem suhkrut, seda kauem säilib jutt peab küll paika
mu vanaema retsept 1 kg marju ja 800 gr suhkrut töötab lausa niihästi, et keldrist võib leida 95. aasta moosi :D (tavalise kummist kaanega steriliseerimata purkides), mis on igati söögikõlbulik
keetmise aja kohta ma küll ei tea-nt tervete maasikatega moosi teen mina nii, et lasen siirupi keema, valan marjadele, lasen üleöö seista ja siis lasen ainult korraks keema tõusta-ei keeda minutitki ja ka see moos seisab suurepäraselt. Minul oli 2 moosipurki keldris käärima läinud, moos pressis kaante vahelt täiesti välja, sama sordi teised purgid oli veel korras, väga imelik. Kas nüüdolid jamad kaaned (kelder meil ka liiga soe). Kas see lause peab paikka, et mida kauem keedad, seda kauem säilib? Mida rohkem suhkrut, seda kauem säilib? Ise teen alati õpetuse järgi ja kui on öeldud, et keeda 20min ei ole ma tõesti rohkem keetnud. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Tiramiiiisu Kokaõpilane 2010-07-23 13:39:06 |
Tegin eile marineeritud kurke ja avastasin hiljem ehmatusega, et kasutasin marinaadi juures 9%-list söögiäädikat, Optima Linija oma, mida Maximast saab. Ostes ei osanud nagu selle pealegi tulla, et lahjemaid variante ka müüakse ja kuna üldse 2 pudelit äädikat riiulis veel oli, siis ühe neist endale haarasin. Loodetavasti ei lähe nüüd kurgid päris aia taha, sest kangust jäi ikka vajalikust (30%) tunduvalt vähemaks. Edaspidi tean aga poes silte uurida. | |
Seenekas Abikokk 2010-07-23 20:44:26 |
Tiramiiiisu:
Tee paari päeva pärast üks purk lahti ja maitse.
Mis vahekorras teiste maitseainete ja veega Sul see äädikas sinna sai? Ma ei tea, kas see parim nõu on, aga ise olenevalt soola kogusest keedaksin samast marinaadist rohkema äädikaga uue ja paneksin kuumalt peale. Ainult vedeliku muidugi.
Samas on mul ka korra äädikat väheks jäänud, lisasin purke järjest avades veidikene (5-6 %-list veiniäädikat) ja lasin kuumutamata paar päeva külmkapis tõmmata. Polnud üldse halb variant. Suhkru ja soola vähesusega selline variant ei toimi.
Hoolimata retseptist tuleks enne purgitamist maitsta, ära pahanda. Eks jama on mul ka juhtunud, :D Tegin eile marineeritud kurke ja avastasin hiljem ehmatusega, et kasutasin marinaadi juures 9%-list söögiäädikat, Optima Linija oma, mida Maximast saab. Ostes ei osanud nagu selle pealegi tulla, et lahjemaid variante ka müüakse ja kuna üldse 2 pudelit äädikat riiulis veel oli, siis ühe neist endale haarasin. Loodetavasti ei lähe nüüd kurgid päris aia taha, sest kangust jäi ikka vajalikust (30%) tunduvalt vähemaks. Edaspidi tean aga poes silte uurida. |
|
Tiramiiiisu Kokaõpilane 2010-07-23 23:55:17 |
Seenekas:
Ma ei hakanud marinaadi maitsma just seetõttu, et olen mitu aastat selle kindla retsepti järgi teinud (2 l vett, 4 spl soola, 4 spl suhkrut, 4 spl 30% äädikat) ja maitse on n-ö teada. Ja selle peale ei tulnud ka, et mul äädikapudeli silt kahe silma vahele jääb :D
Aga eks lasen veidi seista ja siis piilun, mis kurgikestest saanud on. Õnneks ei pidanud seekord kurke ostma ja ei teinud korraga ka kogu talve kogust ära, seega pole iseenesest ju ka miskit hullu, kui aia taha lähevad. Teen kindlasti veel lähiajal ja eks iga selline kogemus on õppetund omaette. Tiramiiiisu:
Tee paari päeva pärast üks purk lahti ja maitse.
Mis vahekorras teiste maitseainete ja veega Sul see äädikas sinna sai? Ma ei tea, kas see parim nõu on, aga ise olenevalt soola kogusest keedaksin samast marinaadist rohkema äädikaga uue ja paneksin kuumalt peale. Ainult vedeliku muidugi.
Samas on mul ka korra äädikat väheks jäänud, lisasin purke järjest avades veidikene (5-6 %-list veiniäädikat) ja lasin kuumutamata paar päeva külmkapis tõmmata. Polnud üldse halb variant. Suhkru ja soola vähesusega selline variant ei toimi.
Hoolimata retseptist tuleks enne purgitamist maitsta, ära pahanda. Eks jama on mul ka juhtunud, :DTegin eile marineeritud kurke ja avastasin hiljem ehmatusega, et kasutasin marinaadi juures 9%-list söögiäädikat, Optima Linija oma, mida Maximast saab. Ostes ei osanud nagu selle pealegi tulla, et lahjemaid variante ka müüakse ja kuna üldse 2 pudelit äädikat riiulis veel oli, siis ühe neist endale haarasin. Loodetavasti ei lähe nüüd kurgid päris aia taha, sest kangust jäi ikka vajalikust (30%) tunduvalt vähemaks. Edaspidi tean aga poes silte uurida. |
|
Akaatsia Abikokk 2010-07-25 13:32:31 |
Sel aastal on purki läinud rabarberisiirup, vürtsikas rabarberikaste (A. Luigela retsept)-tuli superhea, maasikamoos, maasikamarmelaad, maasikasiirup, maasika-virsikumoos ja murakamoos. Sügavkülma maasikat ja rabarberit. Loodan, et selle aja peale kui pojaga haiglast välja saan, pole murakahooaeg veel läbi- neid jäi rabasse ju veel palju.... | |
Pozataja Abikokk 2010-07-25 14:07:51 |
mõned päevad tagasi marineerisin angerjat. minumeelest kõige maitsvam kala. http://pozatajapozataja.blogspot.com/2010/07/marineeritud-angerjas.html | |
Vandiste Abikokk 2010-07-25 16:19:08 |
Akaatsia:
Kõige pealt kiiret paranemist. Aga kardan, et murakahooaeg on juba praegu läbi - mu tädid käisid nädala sees ja said ainult suhu veel mõne pista... Loodan, et selle aja peale kui pojaga haiglast välja saan, pole murakahooaeg veel läbi- neid jäi rabasse ju veel palju.... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-25 16:24:44 |
Vandiste:
Eks see oleneb vist piirkonnast. Me käisime mullu augusti alguses oma salakohas murakaid korjamas. Kõikjal tuututati, et niru aasta ja saak ammu otsas. Me korjasime tunni ajaga 1,2 kg murakaid kahe peale ja jätsime veel mitmed kilod rappa (7kuune tütar oli kaasas kandelinas ja ta muutus pideva kummardamise peale virilaks; mingid sitikad ka piirasid meid). Nii et äkki Akaatsia salakohas veel on :)
Akaatsia:
Kõige pealt kiiret paranemist. Aga kardan, et murakahooaeg on juba praegu läbi - mu tädid käisid nädala sees ja said ainult suhu veel mõne pista...Loodan, et selle aja peale kui pojaga haiglast välja saan, pole murakahooaeg veel läbi- neid jäi rabasse ju veel palju.... |
|
Seenekas Abikokk 2010-07-25 23:20:42 |
Minul toimus äge vaarikakorjamine, just lõpetasin toormoosiks tegemise. Musti sõstraid korjasin ka, nendega võtan midagi homme ette. Lisaks üks põõsatäis ärakorjatud kollaseid tikreid ootamas. | |
Liilia Abikokk 2010-07-25 23:29:28 |
mina marineerisin täna selle aasta esimese laari kurke (10*1 l) ning aurutasin 15 l punasõstramahla. köögis oli kogu päev palavam kui saunalaval :D | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |