Postitusi: 5
Tiitel: Kokaõpilane
2010-09-06 18:38:38 |
Ilsu:
Aitähh nüüd julgen ise ka ämbris teha :)Eks see oleneb ka plastmassist, mul on siuksed tugevast materjalist korralikud ämbrid 2 tykki, õues kasutuses on mustast plastmassist odavad Maximast ostetud ämbrid, mis haisesid juba ostest tugevalt miski keemia järgi, nendega ma pole riskinud proovida. Aga ei olnud miskit kõrvalmaitset tõesti. Praegugi on kuuriall kaks täit leos, käisin maitsesin:) kõik on OK :) Retsept näeb ette , et 1 kg marju pannakse likku 1-2 ööpäevaks 4-5 peotäie kirsilehtedega 1l keeva veega, siis kurnata vedelik keedunõusse, keema ajada, lisada 25-30 g sidrunhapet ja 500g suhkrut ja keeta tasasel tulel vahtu eemaldades, kui enam vahtu ei tule siis veel 3-4 minutit keeta ja siis purki või pudelisse, kinni ja valmis ta ongi:) Retsept on raamatust Sahver |
2010-09-06 11:37:05 |
Ilsu:
Sama mure, mul ei ole nii palju suuri potte kus hoida ja 3-4 korda tehes võtaks see aega pea nädal aega. Ma võin selle sidrunihappe ka teist korda keetmise ajal lisada. Sellel siirupil, mis sina Ilsu plastämbris tegid ei olnud mingit kõrvalmaitset?Liilia:
No minul pn plastämbis tehtud (niipalju suuri email ja roostevaba potte pole lihtsalt võtta kuskilt)
aga ma teen selle retsepti järgi kus sidrunhape lisatakse alles siirupi keetmisel, kui on retsept (ma olen lugenud , et on) kus tuleb sidrunhape juba leotamisel lisada, siis ma arvan, et võib hakata reageerima küll... aga ma ainult arvan nii:)kriistin:
plastiknõus ei ole hea mõte teha arooniasiirupit, tee näiteks suurde supipotti (mitte alumiiniumist) või klaaskaussi.
mina teen selle retsepti järgi borši ja saab väga hea.Eelmine aasta sai tehtud arooniasiirupit ja väga hea tuli. Retsepti järgi on vaja arooni keeva veega emalinõusse panna aga kui ma paneks plastnõusse kas selle kahe ööpäevaga mingit kõrvalmaitset ei tule juurde siirupile? Võite ka jagad häid borši retsepte või anda vihjeid kust saaksin neid ise otsida :) |
2010-09-06 09:43:52 |
See aasta juba päris palju hoidiseid tehtud. Marineeritud kurke, erinevaid moose, kodust letsot, ämbrisalatit, seeni ja nüüd järgmisena plaanis teha borši purki ja arooniasiirupit. Eelmine aasta sai tehtud arooniasiirupit ja väga hea tuli. Retsepti järgi on vaja arooni keeva veega emalinõusse panna aga kui ma paneks plastnõusse kas selle kahe ööpäevaga mingit kõrvalmaitset ei tule juurde siirupile? Võite ka jagad häid borši retsepte või anda vihjeid kust saaksin neid ise otsida :) |
2010-01-20 19:18:26 |
Kõpsetan leiba ahjus alguses 250kraadi juures 15 minutid siis keeran temperatuuri 200 peale ja kõpsetan kuskil 50 minutit. Aga leib jääb nätske. Kas peaksin järgimine kord kauem küpsetama? |
2010-01-16 14:06:51 |
Tere! Sain endale eile juuretise ja hakkasin suure hooga tegema. Ise enda ette mõeldes, et kõik ei saa ju nii hästi minna ja ei läinudki. Kuna küpsetasin mitut asja korraga siis panin kogemata juuretise, vee ja jahu segule ka sisse pärmi ;(Kas see leivategu nüüd nässus? või saa seda lootusetuna näivat olukora veel päästa... |