Seenekas Abikokk 2009-08-01 22:40:56 |
Tänased hoidistamised lõppesid mõne liitri tikri- ja samapalju vaarikakeedisega. Lisaks viie liitri sõstra-vaarika ja paari liitri lihtsalt vaarikatoormoosiga. Uhh! Ma ei salli silmaotsastki seda purkide ettevalmistamist-steriliseerimist, kõik muu toimib sujuvalt. Nüüd kui lapsed suured, siis ei pista keegi poole tunni jooksul peale purgi avamist seda salapäraselt nahka. | |
Tiina Abikokk 2009-08-02 12:57:23 |
Spiidi:
Tahtsin soovitada seda 100 rooga sarja hoidisteraamatut, aga nägin, et läbi müüdud :( Muidu siin on põhjalikult tehnoloogiat ja nippe selgitatud, arusaadavas keeles ka :) Kuna ma pole kunagi hoidistanud ega moosi teinud, siis tahaks enne veenduda, et ma midagi valesti ei teeks. Mul oleks kohutavalt kahju, kui moosid rasiku läheks. Seega, kas keegi oskab soovitada head lugemist, kus põhinipid kirjas oleksid? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kätrin Abikokk 2009-08-02 13:10:53 |
Mina tegin täna punasõstrazeleed. Natukene jätsin ka kohe söömiseks, proovisin röstsaiaga- väga mõnus. Punaseid sõstraid jäi veel tiba järgi ja õhtul tuuakse vist mustsõstraid- siis katsetan segazeleega. | |
Kiilike Abikokk 2009-08-02 22:21:20 |
panin sügavkülma tükeldatult ühe suvikõrvitsa ja paar portsu läbikuumutatud kukeseeni. 24 tunniks panin seisma kurgisalati (mis siingi olemas). | |
Seenekas Abikokk 2009-08-03 23:29:57 |
Täna läks iga vaba hetk marjakorjamisele. Lõppes see u. 8 liitri vaarika-mustasõstra toormoosiga, mis purki läheb homme, kui suhkur lõplikult sulanud ja vaarika mustasõstra mahalga, mis aurutist alles tilgub. | |
Spiidi Abikokk 2009-08-04 10:13:41 |
Ma tegin täna hommikul kolm väikest purki kirsimoosi kilost kirssidest. Lähtusin sellest kirsimoosi retseptist, kuid panin 1 kg kirsside kohta 400g asemel 250g moosisuhkrut ja moos jäi ikka liiga magus. Kirsid olid süües sellised hapukas magusad, mitte tulihapud. Äkki olid kirsid liiga üle küpsenud? Veel vähem suhkurt ei julgeks panna, siis äkki ei säili. Mul on 2kg kirsse veel, õhtul katsetan järgmistega ja lisan äkki natuke sidrunimahla. Suhkruks kasutasin poola päritolu Prismast ostetud moosisuhkurt, kus on sees pektiine ja sidrunhapet (ei ole kaaliumsorbaati nagu DanSukkeri omas). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-04 11:40:35 |
Tegin neli Meie Mari moosipurgitäit murakamoosi :)
Spiidi:
Aitäh info eest, Spiidi, lähen ja uurin seda asja..
Suhkruks kasutasin poola päritolu Prismast ostetud moosisuhkurt, kus on sees pektiine ja sidrunhapet (ei ole kaaliumsorbaati nagu DanSukkeri omas). |
|
Spiidi Abikokk 2009-08-04 15:04:09 |
Jagan veel infot, et hetkel on Stocmannis Bormioli moosipurkidel püsiklientidele -20% allahindlus. Purgid on sellised: Väga ilusad, ma ostsin klaasist kaanega purke 15 tükki lausa. :) | |
Maias Mai Kokaõpilane 2009-08-04 15:39:23 |
Spiidi, mis hinnaga need purgid on? | |
Netcat Abikokk 2009-08-04 16:41:27 |
Ettevaatust siis nende hindadega, ennegi on juhtunud, et osad Stockis soodushinnaga müüdavad asjad on kallimad, kui sama toode suvahinnaga kuskil mujal.
Bormioli purke olen näinud müügil ka Selveris, kus neid millegipärast kuivainepurkideks hüütakse.
Aga vana pea ei pea kunagi kinni, palju nad parasjagu maksavad. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |