Hoidistamine vol. 2009

Seenekas
Abikokk
2009-07-21 10:48:01
Maias Mai:
Pille, kust sa selliseid purke said ja kaua neis moosi on võimalik säilitada? Eile nägin Prismas sarnaseid, aga ei julenud osta, sest polnud kindel, kas selline sulgemisviis pikalt säilitamiseks kõlbab.
Meie peres ühele vanaemale kingiti pulmadeks sarnaste erinevas suuruses purkide komplekt. Kõiksugu hoidiseid tehti sisse ja säilisid. Aasta oli siis küll ca 1920-30. Sain sealt oma abiellumise puhulgi ühe purgi. Praegu kasutab mu Soome sõbranna sarnaseid ja pole kuulnud, et miski untsu läheks. Müüa nägin sarnaseid Keilas Rõõmu kaubamajas ja Tallinnas Koduluxis Sõpruse pst. Ühes neist oli purke ka kurgi-, tomati- ja meepiltidega.
Nipitiri
Abikokk
2009-07-21 10:53:50
Pühapäeval sattusin suurepärasesse vaarikakohta ja korjasin natuke üle kilo metsvaarikaid, mis eile moosiks said. Kuna viskasin sinna sisse juustukoogi tegemisest üle jäänud (kasutatud) vaniljekauna, vaatan praegu, et sai vist umbes selle retsepti järgi. Moos on kahjuks ainult pool vaarikakorjamise tulemustest, sest umbes iga kümne vaarika kohta sain ühe parmuhammustuse...
Täpik
Abikokk
2009-07-22 21:48:09
Kirsse, maasikaid, metsmaasikaid ja vaarikaid on rännanud sügavkülma. Purki pandud kirsse valgesõstra tarretises ja kirisimoosi, maasikamoosi ning tikreid teravas kastmes. Mustikaid käisime Võrumaal metsas söömas, korjama vist ei oska kuskile kõndida, igal pool on usinad masinaga korjajad juba olnud. Väiksed purgid on kuhugi kadunud, keegi süüd omaks ei võta, seetõttu peab mooside valmistamist pidurdama, eelmiste aastate varud on ka söömata.
Ragne
Abikokk
2009-07-22 23:38:04
Sain suure pangetäie veel viimaseid maasikaid, nii et täna oli täiesti maasikamoosi keetmise päev. Valmis sain kolme erinevat sorti maasikamoosi : kaneeliga, amarettoga ning piparmündi ja mustikatega.

www.kokkama.ee

Kätrin
Abikokk
2009-07-23 10:06:27
Käisin hommikul turul. OStsin sügavkülma vaarikaid ja mustikaid. Ega suurt sinna enam midagi mahu- jäätisemasin on juba mureleid täis :) Turul oli väga ilus- letid kodumaise kauba all lookas ja nii värviderohke- kukeseened, vaarikad, mustikad, maasikad. Ilus ilus.

Kätrini kokkamispäevik

Kiilike
Abikokk
2009-07-23 23:05:46
külmutusse on läinud kirsse, maasikaid ja maasikatoormoosi, tilli ja rohelist sibulat. Moosi olen keetnud rabarbritest - maasikatest tähtaniisiga, lihtsat maasikamoosi, maasika-mustikamoosi ja vaarikamoosi. Kaks viimast siis täna. Kui laiskus üle läheb ja viitsin jälle vaarikatesse minna siis saaks ka kuninganna moosi keeta ... see mu enda lemmik koos tähtaniisiga :P

kiilikese köögikatsetused

Aurora
Abikokk
2009-07-24 16:26:09
Täna võtan ette kirsi-kookosemoosi vaaritamise, plaanis veel ka mustika-apelsinimarmelaad.
Seenekas
Abikokk
2009-07-24 17:05:46
Mul lähevad sügavkülma mõned karbitäied vaarikaid, mis enne vihma õnnestus ära korjata.
Seenekas
Abikokk
2009-07-27 00:51:21
Sügavkülma läks veel paar karbitäit metsvaarikaid, kasvavad teised meil aias. Siis korjasin pea ämbritäie valgeid sõstraid, millest tegin toormoosi natukese mustade sõstarde ja vaarikatega. Jäi selline naljakat värvi peaaegu roosa ja huvitava maitsega. Igal juhul on kõigi koostisosade maitsed kergelt tunda, seega miksimise vahekord õnnestus. Lisaks veel toormoosist välja praagitud vaarikatest keedis, kuhu said ka enam-vähem viimased maasikad ära kasutatud. Sügavkülma pidi saama ka koriander, aga ei jõudnud, jääb hommikuks nagu toormoosi purkidesse panekki.
Kärt
Abikokk
2009-07-27 11:07:14
Tegin eile ka selle aasta esimesed hoidise - naljakas küll aga mitte värsketest marjadest vaid külmutatutest. Sõbranna sokutas kilojaogu punaseid sõstraid mulle oma sügavkülma tühjendades, millega ma muud ei osanud peale hakata kui tegin seda želeed. Marjade sulades märkasin sõstarde hulgas ka paari maasikat nii et ilmselt sai täitsa magusa želee, mida röstsaiale määrida :) Mul on ikka väga kahju, et mul praeguses külmkapis on nii imepisike sügavkülm, sinna mahub vaid paar karpi marju, jäärest ja kott külmutatud spargelkapsast. Oeh. Nii et need mustikad, mis sinna ladusin, on küll pea kulla väärtusega :P

Kahekesi Kalamaja köögis

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>