Kiilike Abikokk 2009-07-27 17:18:53 |
mustika-vaarikamoos keedetud ja laste soovil veelkord mustikal käidud. Seekordsed marjad maanduvad sügavkülmas - vähemalt osaliselt. Vaarikatest käis "tirtsuparv" üle ehk 7 last :) - paar päeva pääsen korjamisest. Keegi peaks veel mustsõstrad ära korjama ja mahlaks aurutama .. | |
Mmaarja Kokaõpilane 2009-07-27 22:12:18 |
Kuidas hoidistada puuvilja püreesi beebile? Ma ei eelistaks sügavkülmutamist. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-28 08:52:02 |
Mmaarja:
Mmaarja - kas sügavkülmutada ei soovi seetõttu, et sügavkülma pole (või on juba täis) või on muu põhjus? Ma ise arvan küll, et kõige tervislikum oleks antud juhul ikka just sügavkülmutamine - ei peaks lisama palju suhkrut/kaua kuumutama/jne.
Kui tahad konkreetseid beebipüreede ideid küsida-jagada, siis seda soovitan teha siin beebitoitude teemas.
Kuidas hoidistada puuvilja püreesi beebile? Ma ei eelistaks sügavkülmutamist. |
|
Hexy Abikokk 2009-07-28 15:01:33 |
Valmistasin Küüslaugu kurke, retsept kellegi blogist-väga head kuumutamatta tomati-sibulahoidis, samuti supper hea 1kg tomateid 300 gr sibulaid 1-1,5sl jämedat soola 2,5dl suhkrut 10 tera musta pipart 5 tera nelki 1-1,5 tl jahvatatud paprikat 3sl 30% äädikat lõika tomatid ja sibulad parajateks tükkideks. lisa maitseained. lase tund aega seista. sega veelkord läbi. salat on valmis, kui suhkur ja sool on sulanud Täna on plaanis valge kapsa täidisega marineeritud paprikad Jäässe läksid murakad, metsmaasika- ja mustikatoormoos, vaarikatoormoos, mustsõstratoormoos. | |
Tullia Abikokk 2009-07-28 16:48:56 |
Käisin hommikul mustikal ja panin mõned karbid terveid marju sügavkülma. Pisut marju keedan ka moosiks. Täna panen ka ühe portsu aedube sügavkülma. | |
Zoozi Abikokk 2009-07-29 19:46:51 |
Üks väheseid moose, mida mul vanem poiss sööb (teised ei söö üldse) on vaarikamoos. Poiss aga soovis seekord ka mustikaid sisse. Tegin siis kuningannamoosi :) Tõesti mõnus moos on! | |
Pisi-Pisi Abikokk 2009-07-29 22:02:57 |
Minu moosihooaeg on ametlikult avatud - täna tegin laari vaarika-punasesõstramoosi. Mõnusalt hapukas sai :) Homme moosi ei tee, ülehomme tahan teha vaarika-tikrimoosi. Ja siis valin mõne järgmise moosi ette, mida teha. Moosi tuleb mul PALJU teha, sest eelmine talv oli häda, et moose eriti polnud, aga isu oli. Ja varsti tulevad õunad, õunamoosi tuleb ka palju teha. Lisaks veel igasugu segamoosid. Oeh, küll teeks, kui aega vaid oleks (tittede kõrvalt seda aega on nagu ta on, mehe panen titevalvesse ja ise teen köögist sauna :P ) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Hexy Abikokk 2009-07-29 23:04:06 |
Jäässe kirsid Maasika-tikri kompott, kapsa-paprika salat, Pille retsepti järgi värsked hapukurgid. | |
Spiidi Abikokk 2009-07-30 15:17:04 |
Mul on plaanis see aasta teha suurem hulk moosi külmkappi. Kuna eelmine talv ma nii tahtsin isetehtud moosi, kuid ei olnud võtta :) Plaanis on: - Tavaline maasikamoos - Mustikamoos - Punase sõstra želee - Ja sügisest siis ka õunamoos Kuna ma pole kunagi hoidistanud ega moosi teinud, siis tahaks enne veenduda, et ma midagi valesti ei teeks. Mul oleks kohutavalt kahju, kui moosid rasiku läheks. Seega, kas keegi oskab soovitada head lugemist, kus põhinipid kirjas oleksid? | |
Zoozi Abikokk 2009-08-01 17:16:31 |
Panin sügavkülma mustikaid ja punaseid sõstraid. Mõned purgid kukeseeni ja puravikke panin ka purki. | |
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |