Hoidistamine vol. 2009

Seenekas
Abikokk
2009-08-08 18:30:58
Ma olen raudselt seda usk, et erinevatel tükeldamisviisidel on erinev maitse, seega võiks proovida küll. PS. Millest on need kenad ruudulised katted purkidel?
Kirsike
Abikokk
2009-08-08 21:36:49
Eile korjasin veidi kirsse ja tegin 5 väikest purki kirsimarmelaadi. Linnud ja herilased on enamus kirsse ära söönud, nii et rohkem polnudki midagi võtta. Aga sügavkülma enam ei mahu midagi, see ruum, mis alles veel, seda hoian seentele. Külma olen viimasel ajal veel pannud vaarikapüreesid, nii suhkruga kui ilma, mustsõstraid, kukeseeni ja tilli- ja mustsõstravarsi talviste värske hapukurkide jaoks (tänud, Profa, idee eest).

Lindude toitmine

Ilse
Abikokk
2009-08-09 06:49:12
Seenekas:
Millest on need kenad ruudulised katted purkidel?
Need on õhukeselt plastikust laudlinast lõigatud ja rahakummidega purkidele sätitud :D Laudlinad olid eelmisel aastal Maxsimas sinise-kollase-punaseruudulised ja maksid 4 eek tükk

Ilse köögis

Seenekas
Abikokk
2009-08-09 12:08:49
Tänan, Ilsu. (Rahakumm on vägev sõna, vanasti rublade aegu läks pidevalt vaja, praegu meeldiks ka, kui oleks sel otstarbel ükskõik mis venivast materjalist asjal kasutust :D ) Üleeile oli mustikakorjepäev, neist sai koos vaarikatega kuningannamoos, eile korjasin sinikaid, neist teen lihtsalt toormoosi - tuleb selline võrratult omapärase maitse ja huvitava tumelilla tooniga. Mõlemaid marju läks ports sügavkülma ka. Sõbranna, kellega eile rabas käisin, rääkis valemurakamoosist. Pidi keedetama punastest tikritest ja riivitud porgandist, ta olevat hiljuti kusagilt kas lugenud või kuulnud. Olevat vist 1 osa tikreid, pool sellest kogusest riivitud porgandit, siis keeta u. tund, lisada pool sellest kogusest suhkrut ja siis keeta veel 15 min. Täpsemalt ta ei mäletanud. Ega keegi ei oska täpsemat retsepti anda?
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-09 15:21:58
Seenekas:
Sõbranna, kellega eile rabas käisin, rääkis valemurakamoosist. Pidi keedetama punastest tikritest ja riivitud porgandist, ta olevat hiljuti kusagilt kas lugenud või kuulnud. Olevat vist 1 osa tikreid, pool sellest kogusest riivitud porgandit, siis keeta u. tund, lisada pool sellest kogusest suhkrut ja siis keeta veel 15 min. Täpsemalt ta ei mäletanud. Ega keegi ei oska täpsemat retsepti anda?
Retsept siin täitsa olemas :P Mina olen keetnud ja täitsa mõnus moos sai. Kuna meil murakamoos alati olemas ja se vale-murakamoos on ikka teise maitsega, siis päris võrdlusmärki nende kahe vahele ei tõmba. Aga hea porgandi-tikrimoos on küll :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-08-10 00:45:07
Tänane ehk siis kella järgi juba eilne hoidistamine lõppes mustasõstra-vaarika toormoosiga, moosiga põldmarjadest (hurraa - imemaitsev ja kasvavad kodu lähedal!) ja koriandri sügavkülma lõikumisega. Koriandri hakin ja panen kommikarbist võetud plastmassalusele portsjonitena, natuke vett peale. Tekib selline mugav jääkuubik.
Lepakas
Kokaõpilane
2009-08-10 22:30:58
sai eile turul natuke hoogu satutud. nüüd riiulis terve virn kurgipurke, mõned paprikahoidised ja hulk "tunde järgi" retseptiga tomati-sibula-paprika-suvikõrvitsa plösö. nädalavahetusel maale põldmarju ja mustikaid korjama.
Spidur
Abikokk
2009-08-12 15:54:28
mina tegin sel aastal kirsimoosi, maasikamoosi, metsvaarikamoosi ja mustsõstra-vaarikamoosi. aedviljamöginaid tahaks ka veel purki panna.

Elina tegemised

Seenekas
Abikokk
2009-08-12 19:52:09
Kas keegi arvestust ka peab, palju talve jooksul sügavkülma ja muid hoidiseid vaja läheb, et jaguks järgmise hooajani volilt võtta? Mul jäi mullusest hooajast üht-teist üle, seega tänavu otsustasin arvet pidada. Kuidas teistel kogemused? Kui see eraldi teemat väärib, siis palun ümber tõsta.
Netcat
Abikokk
2009-08-12 23:26:14
Seenekas:
Kas keegi arvestust ka peab, palju talve jooksul sügavkülma ja muid hoidiseid vaja läheb, et jaguks järgmise hooajani volilt võtta? Mul jäi mullusest hooajast üht-teist üle, seega tänavu otsustasin arvet pidada. Kuidas teistel kogemused? Kui see eraldi teemat väärib, siis palun ümber tõsta.
Eks see oleneb voli iseloomust. Kogemusi arvesse võttes ei tohiks mina ühtki moosi teha rohkem kui ühe liitri jagu, sest rohkem ei sööda lihtsalt ära. Aga alati millegipärast saab tehtud rohkem. Ainus asi, mis alati kulub ära enne järgmist hooaega, on seened ja vee peale pandud jõhvikad. Ja võib-olla ka mustsõstramoos. Sest sellest tehakse külmetushooajal teed. Selle eest külma pandud marjad saavad enamasti liiga vara otsa, sellest ajast peale, kui ma oma koogid ise küpsetan. Aga moosiga ei oska nagu midagi peale hakata. Suure hurraaga proovitakse korra pannkoogile ja röstsaiale, siis saab koogi ja saia tuju otsa ning avatud moos läheb kapis pahaks..

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>