Dagris Abikokk 2009-08-26 20:48:08 |
Kui marju olen ka varem sügavkülmutanud, siis sel aastal sai esmakordselt ka teistsuguseid hoidiseid keedetud - tegin letšot, seene-tomatihoidist, puraviku-letšot, marineerisin seeni, lisaks üks pudel maasikamahla. Sügavkülma on siiamaani läinud mustsõstraid, mustikaid, kukeseeni, vaarikaid, maasikatükke ja maasikatoormoosi paar kotitäit. Eks näis, mis veel :P | |
Fre Abikokk 2009-08-26 21:24:24 |
Isegi MINA tegin moosi, õigemini punasesõstrazheleed. Ema nimelt tõi pisema pange sõstraid ja olnuks piinlik neid komposteerida. Sügavkülmast ei kulu neid ka väga palju. Näis siis kas meist sööjaid on. Keetmise protsess iseenesest oli tore ja nostalgiline aga kõige rohkem meeldis mulle pärast vaadata kuivama riputatud punaseks tõmbunud puulusikat. Kohe tegija tunne tuli peale. | |
Spiidi Abikokk 2009-08-27 11:46:15 |
Ma mäletan, et kuskil teemas on juttu olnud, kuidas kukeseeni kõige parem külmutada oleks. Mis teemas see oli? Ma hetkel ei leia. Tahaks talveks midagi varusse panna, kuni neid saada on :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-27 11:51:17 |
Spiidi:
Kuidas hoidistada kukeseeni
Ma mäletan, et kuskil teemas on juttu olnud, kuidas kukeseeni kõige parem külmutada oleks. Mis teemas see oli? Ma hetkel ei leia. |
|
Spiidi Abikokk 2009-08-27 15:36:23 |
Pille:
Aitäh!
Spiidi:
Kuidas hoidistada kukeseeniMa mäletan, et kuskil teemas on juttu olnud, kuidas kukeseeni kõige parem külmutada oleks. Mis teemas see oli? Ma hetkel ei leia. |
|
Seenekas Abikokk 2009-08-29 14:38:01 |
Eile õhtul otsisin täpsemaid retsepte kahe ämbritäie kurkide marineerimiseks ja see polnudki nii lihtne, et saada just TÄPSEID juhiseid. Viimati, kui kurke sisse tegin, mulle tulemus ei meeldinud. Sellega seoses tekkis paar küsimust. Eestiaegset "Toit ja tervis" hoidistamise vihku sirvides tekkis huvi, mis kangusega oli tol ajal äädikas. Teine huvitav asi oli segahoidise puhul õiskapsas, et mis see on. Lillkapsas oli kõigis teistes retseptides ja siis see - äkki mõeldakse brokkolit? Üldse oli seal huvitavaid retsepte, ainult ei kujuta ette, mismoodi oli mõeldud väga erineval ajal valmivatest viljadest nagu näiteks jõhvika-maasika vms. hoidiste valmistamine. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-29 21:55:12 |
Ma usun, et lihtsalt sünonüüm sisse sattunud.Samas ei või teada, vanemates kokaraamatutes on spargelkapsa retseptid täitsa olemas. Ei teagi, kuidas ja miks me kokandusgurud selle sel aastatuhandel järsku brokoli-broccoli-brokkoli-brocolina otsustasid taas "turule tuua" :) Me tegime ka täna moose. 1,5 kg Valgeid klaare mu vanemate hoovist said purki lihtsa õunapüree näol; 6,5 kg Bergeroni aprikoose (kaal peale puhastamist) aga selle aprikoosimoosi kujul. | |
Mari-Liis Abikokk 2009-08-30 00:18:42 |
Mina olin täna punaste sõstardega hõivatud- tegin mahla ja väikestesse purkidesse zheleed. Mulle väga meeldib punasesõstrazhelee-ta on ilus ja maitsev ka-näit metslooma prae juurde. Punaste sõstardega on nüüd vist ühel pool-päris suured ja küpsenud olid juba. Aga tundub, et ikka pektiiniisaldus veel piisav, sest zhelee tarretus ilusasti. | |
Ilse Abikokk 2009-09-02 15:56:17 |
otsisin ja otsisin aga paremat kohta ei leidnud :) aiamaal lokkab petersell ja siis tuli mõte et teeks persilladet sügavkülma aga kahtlema pani see, et mida küüslauk külmutamisel teha võib? ja siis tekkis küsimus, et kuidas küüslauku kuivatada (ikka jälle see persillade mõte) P.S. võiks maitsetaimede hoidistamise teema olla :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-02 20:58:26 |
Kolm kilogrammi küpseid ja poolküpseid Valgeid Klaarõunu tegin kardemoniga moosiks. Väga mõnus sai!! | |
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |