Hoidistamine vol. 2009

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-09 21:36:59
Paar päeva tagasi tegin lihtsat arooniasiirupit (mul aurutajat pole, keetsin lihtsalt marjad suhkruvees pehmeks, siis lasin seista ja siis kurnasin), täna tegin veel kolmest kilost paradiisiõuntest seda moosi.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2009-09-09 22:40:21
Eile õhtul sai tehtud ploomimoosi amaretoga. Homme läheb rummiga ja vaniljega ploomimoosi tegemiseks. Aga mida veel ploomidest teha? Kuidas mahla/mehu tehakse?

kiilikese köögikatsetused

Sirliiz
Abikokk
2009-09-10 08:56:54
Esmakordselt elus tegelesin ka mina hoidistamisega :) Valminud on terve rida moose tikritest, mustadest ja punastest sõstardest, õuntest, pirnidest jne. Osa ootab veel tegemist, kuna tabas purgipuudus. Täna töökaaslane tõi uue kotitäie purke ning sinna plaan sisse panna veel õuna-ingverimoosi ja pirnimarmelaadi. Ebaküdooniad ka veel ootel. Blogis natuke pikemalt.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-10 09:42:27
Kiilike:
Aga mida veel ploomidest teha? Kuidas mahla/mehu tehakse?
Lisasin ploomimahla ja ploomimehu retseptid.

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-09-10 18:38:34
Mina teen ploomimahla mahlaaurutajaga. Lemmikmoos on minul lapsepõlvemälestusena kreegimoos. Aga neid puid vanaema aias enam ei kasva ja kusagilt mujalt pole ka sattunud saama. Eile keetsin pisemat sorti sinistest ploomidest moosi ja väga kreegimoosimaitset meenutas see mis purki läks. Väga mõnus.
Seenekas
Abikokk
2009-09-10 22:01:49
Kas kreekidest ka on võimalik mahla välja võluda? Praegu on nad veel üsna kõvad, aga seal kust täna korjasin, olid juba lõhki. Mehu ei tahaks teha, just mahla.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-11 07:41:54
Seenekas:
Kas kreekidest ka on võimalik mahla välja võluda? Praegu on nad veel üsna kõvad, aga seal kust täna korjasin, olid juba lõhki. Mehu ei tahaks teha, just mahla.
Toosama "Ploom aias ja köögis" raamat kirjutab, et kuna ploomidest on mahla raske kätte saada, tuleb kasutada pigem seda erimeetodit, nagu ploomimahlaretseptis kirjas. Alõtšadest eraldub mahl hästi ka tavalises mahlaaurutis. Kreekidest pole juttu.
Kaneelikang:
Mina teen ploomimahla mahlaaurutajaga.
Ja mahl eraldub kergesti, igasuguste probleemideta? :O

Kaneelikang
Kokaõpilane
2009-09-11 15:17:41
Mida heledamad ploomid, seda kergemini mahl tuleb, tumedad ploomid annavad pigem mehu.
Seenekas
Abikokk
2009-09-11 20:43:33
Ma vist proovin aurutajaga. Homme pidi saabuma mitu ämbritäit kreeke ja mahl on ainuke, mida keldrisse lisaks vaja oleks. Nojah, kompott võib-olla ka. Moosi ei viitsi enam teha, tänasestki on pisuke tüdimus, aga maitse on meeldiv. Kuigi tegin laisa inimese meetodil - lasin kreegid korraks keema ja siis nokkisin hiljem kivid välja. Alõtsadega toimis see lihtsamalt. Kreekidel väiksemad kivid ja välja ka eriti ei paista. Aga niisama neid eemaldada oli paras nöök, kivid ikka päris kinni.
JM
Abikokk
2009-09-13 14:40:41
Ma üritan nüüd esimest korda elus mahla teha. Retseptid on põnevad, aga kuskil pole kahjuks kirjas, kui palju mahla mingist viljakogusest tuleb. Erinevatel viljadel on tõenäoliselt see erinev kogus, sõltub mahlasusest. Aga no nii umbes. Näiteks see ploomimahla retsept, võta kümme kilo ploome ja.. mitu pudelit?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

<< 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 >>