Aurora Abikokk 2009-09-06 10:58:57 |
Eile tegelesin päev otsa hoidistamisega. Kõigepealt sai moosiks isa metsast toodud 16 kg pohli (28 kolmveerandliitrist purki), see on küll arvatavasti kahe aasta varu, kuigi tarvitame pohlamoosi üsna agaralt. Siis marineerisin ja soolasin seeni, keetsin hoidise tomatist-sibulast-kabatšokist, see mu lemmik - sobib hästi hautistesse, supipõhjaks, pastakastmeks koos hakklihaga jpm. Lõpuks veel kolm purki kaneelises siirupis pirne, neid teen kindlasti veel, tundusid väga mõnusad olevat. Järgmine kord teen osad ehk ingveriga. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-06 12:11:37 |
Pille:
Kolm kilogrammi küpseid ja poolküpseid Valgeid Klaarõunu tegin kardemoniga moosiks. Väga mõnus sai!! Pille:
Õunamoosirivistus ka ikka (vasakult alates ingveriga moos, kardemoniga moos ja paradiisiõunamoos - viimase värv on imekaunis):
:D
Poolteist kilo Valgeid Klaare -> ingveri-õunamoos. Kaks kilo paradiisiõunu -> imekaunis paradiisiõunapüree nelgi ja kaneeliga. |
|
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-09-07 13:48:01 |
Mina tegin eile kompotti, õuntest, tillukestest õuntest, aga paradiisiõunad nad ei ole. Ühesõnaga tegin maeiteamillistest õuntest :P, aga tean, et talvel on need jube nämmad suupisted. | |
Kätrin Abikokk 2009-09-07 15:26:26 |
Mina keetsin eile 6,1l letšot- ema vana retsept ja sai väga hea. | |
Seenekas Abikokk 2009-09-07 20:28:18 |
K2trin:
Kas Sa palun ema retsepti jagaksid. Mina keetsin eile 6,1l letšot- ema vana retsept ja sai väga hea. |
|
Kätrin Abikokk 2009-09-07 21:45:35 |
Seenekas:
Retsept järgmine:
1 kg punast paprikat (mina kasutasin kollaseid, punaseid ja rohelisi- sai kirevam)
3kg tomateid
1kg porgandit
1 kg sibulat
150gr suhkrut
2spl soola (kuhjaga jämesoola)
2 spl 30% äädikat
2-4 spl õli.
Tükelda viljad (tomatid neljaks, ülejäänud lipsutasin KitchenAidiga :) ühesõnaga riivida/hakkida, porgand kindlasti õhukeseks viiluks/riivida), sega viljad kokku ja lisa kõik maitseained ja jäta 30minutiks maitsestuma. Sega vahepeal.
(Nii tuleb vedelik välja ja ei hakka põhja, vett pole vaja lisada)
Aseta pliidile ja keeda 1,5 kuni 2,5 tundi- ema keedab vähem, mina kauem. Porgand jääb ikka mõnus krõps- see happe pärast.
Pane puhastatud purkidesse. Meil säilib keldris üle talve ja kauemgi, kui peaks mõni purk riiuli tagaotsa peitu jääma :)
K2trin:
Kas Sa palun ema retsepti jagaksid.Mina keetsin eile 6,1l letšot- ema vana retsept ja sai väga hea. |
|
Kirsike Abikokk 2009-09-07 21:48:47 |
Alõtsad, ploomid, seened ja naabrinaiselt sain ikkagi veel ämbritäie õunu ka (kuigi ma lausa palusin, et ärgu täna andku). Pluss veel 2 kilo angerjat :) Kukeseened said sügavkülma (proovisin ka seda kuumutamist seekord) ja täna teen ploomid veel kompotiks. Homme päeval otsin uusi ideid teiste asjade hoidistamiseks. | |
Kiilike Abikokk 2009-09-07 23:04:56 |
paari söögikorra kaupa on nüüd kukekaid, puravikke ja männiriisikaid saanud külmutusse panna. Kuseriisikaid meil ikka veel ei leidu :( . Täna sai läbi kuumutatud 12 l nn kirsisiirupit arooniatest. Homme jätkan siirupiga ja arvatavasti tuleb ka ploome korjama hakata. | |
Kirsike Abikokk 2009-09-09 18:42:38 |
Purki on saanud ploomimoosid vanilliga, rummiga ja tavaliselt, õunamoos ingveriga, alõtsamoos vanilliga, ploomikompott ja alõtsakompott. Angerjad on ka purgis. Jätkan nüüd arooniasiirupiga. | |
Seenekas Abikokk 2009-09-09 21:15:35 |
K2trin:
Suur tänu retsepti eest!
Miks seda ikkagi nii kaua keetma peab? Mul on näiteks üks seente kuumsoolamise retsept, kus omas mahlas seeni peab ka 30 min. keetma. Ma pole kunagi nii pikalt teinud ja on säilinud hästi. Oskab keegi letšo retsepti pikka kuumutamisaega kommenteerida? Kõik ained peaks juba maksimaalselt pooletunnise keetmisega valmid olema. Seenekas:
Retsept järgmine:
1 kg punast paprikat (mina kasutasin kollaseid, punaseid ja rohelisi- sai kirevam)
3kg tomateid
1kg porgandit
1 kg sibulat
150gr suhkrut
2spl soola (kuhjaga jämesoola)
2 spl 30% äädikat
2-4 spl õli.
Tükelda viljad (tomatid neljaks, ülejäänud lipsutasin KitchenAidiga :) ühesõnaga riivida/hakkida, porgand kindlasti õhukeseks viiluks/riivida), sega viljad kokku ja lisa kõik maitseained ja jäta 30minutiks maitsestuma. Sega vahepeal.
(Nii tuleb vedelik välja ja ei hakka põhja, vett pole vaja lisada)
Aseta pliidile ja keeda 1,5 kuni 2,5 tundi- ema keedab vähem, mina kauem. Porgand jääb ikka mõnus krõps- see happe pärast.
Pane puhastatud purkidesse. Meil säilib keldris üle talve ja kauemgi, kui peaks mõni purk riiuli tagaotsa peitu jääma :)K2trin:
Kas Sa palun ema retsepti jagaksid.Mina keetsin eile 6,1l letšot- ema vana retsept ja sai väga hea. |
|
<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 > >> |