Mari-Liis Abikokk 2009-08-23 09:12:52 |
Eilsest seenelkäigust on nüüd mälestuseks 5 purki marineeritud männiriisikaid, 4 purki soolatud pilvikuid ja sügavkülmas mõned karbid puravikega. Lisaks korjasin veel ka mustikaid, mida praegu on lausa lust noppida-suured, mahlased! Lapsed sõid isu täis ja ülejäänud läksid tervelt karpidega sügavkülma. | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-08-23 17:49:58 |
Seenekas, Su põldmarjajutt teeb mu kadedaks. Põldmarju tahan mina ka. Aga eile ülevaadatud kohas neid eriti ei olnud, nuuks..... Täna pühendusin hoopis õuntele. Keetsin esimesed purgid õunamoosi, pisikese ingverilisandiga. | |
Netcat Abikokk 2009-08-24 14:54:28 |
Mul on veel eelmise aasta külmutatud põldmarjad alles. Ei tea, ei maitse eriti. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-08-24 20:12:20 |
Täna ronisin mööda üht kivihunnikut ja noppisin põldmarju. Kuidagi kidurad nad seal olid, aga vähemalt sai tänane õunamoos põldmarjalisandi. | |
Seenekas Abikokk 2009-08-24 20:51:03 |
Põldmarjad kipuvadki kivihunnikul nirud olema. Kui natuke rohtu ja niisket puudevilu sealsamas on, siis on nad hoopis teise kasvuga. Eks ma ronisin ka nädalavahetusel imelikke kraavipervi ja kivihunnikuid mööda. Oli seda väärt. Meil käivad veel siin küla mööda vabalt lisaks nii kitsed kui lambad. :D | |
Fre Abikokk 2009-08-24 23:08:07 |
Netcat:
Täpselt sama lugu meil. Sügavkülmutamiseks on meil kodus kaks sügavkülma ja maal vanaema juures sügavkülmakirst, aga marjad-toormoosid saavad ikka otsa. Mees teeb tavaliselt mõned purgid mustsõstramoosi ja ülejäänud vajalikud viis purki moosi kingitakse. Mina sööks nagunii pannkookide peale ainult poest saadaolevat astelpajumoosi ja muu moos läheb valdavalt pisipoisile jogurtisse. Suurem kui 0.5l purk moosi läheb tavaliselt külmikus hallitama enne kui otsa lõppeb. Kogemusi arvesse võttes ei tohiks mina ühtki moosi teha rohkem kui ühe liitri jagu, sest rohkem ei sööda lihtsalt ära. Selle eest külma pandud marjad saavad enamasti liiga vara otsa, sellest ajast peale, kui ma oma koogid ise küpsetan. Aga moosiga ei oska nagu midagi peale hakata. Suure hurraaga proovitakse korra pannkoogile ja röstsaiale, siis saab koogi ja saia tuju otsa ning avatud moos läheb kapis pahaks.. |
|
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-08-26 17:20:53 |
Eile õunamoos sai sortsu rummi maitseks juurde. Täna kallasin potti tiba konjakit. | |
Zoozi Abikokk 2009-08-26 18:23:48 |
Alõtshamoosi, alõtsha-õunamoosi ja mustikamoosi sai eile tehtud. | |
Seenekas Abikokk 2009-08-26 19:47:27 |
Panin just aurutajatäie põldmarju mahlaks jooksma. Eile tegin natuke suveõuntest kohe joomiseks õunamahla. See tänane põldmarjasaak oli lihtsalt uskumatu! Paari tunniga korjasin ämbritäie, sellist kogemust mul varasemast ette näidata pole. | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-08-26 19:53:21 |
Seenekas, ma olen loomulikult kadedusest põldmarja värvi :P :P | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |