Hoidistamine vol. 2009

Netcat
Abikokk
2009-08-04 16:43:51
Küsimus marjade sügavkülmutajatele, kas te metsamarju, näiteks mustikaid, enne veega üle loputate ka või panete otse karpi, nagu nad korjatud said? Ma ei ole tihanud loputada, et lähevad liiga vesiseks. Aga pärast on natuke brr neid külmtoidus kasutada, kui kujutan ette igasuguseid puuke, kes nende peal võivad jalutanud olla...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kiilike
Abikokk
2009-08-04 17:34:43
Netcat:
Küsimus marjade sügavkülmutajatele, kas te metsamarju, näiteks mustikaid, enne veega üle loputate ka või panete otse karpi, nagu nad korjatud said? Ma ei ole tihanud loputada, et lähevad liiga vesiseks. Aga pärast on natuke brr neid külmtoidus kasutada, kui kujutan ette igasuguseid puuke, kes nende peal võivad jalutanud olla...
ei ole pesnud ei värskelt süües ega ka külma pannes. Aga mõtetest ... puukide üle jalutamine on minu jaoks kõige väiksem/süütum mõte ... mõne looma jalutamine ja toimetamine on palju vastikum mõte :)

kiilikese köögikatsetused

Netcat
Abikokk
2009-08-05 00:44:53
Loomad jalutavad nagunii, aga nemad ei kanna entsefaliiti edasi oma toimetamistega, ma loodan. Pääle seda, kui ma ükskord koju toodud metsmaasikaid sõeludes avastasin karbist puugi, hakkas natuke kõhe.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ilse
Abikokk
2009-08-05 07:53:28
Tahaksin seda pangesalatit teha aga tekkis küsimus, et kui peeneks need kõik köögiviljad tuleb hakkida, kas oleks mõtekas porgand jämeda riiviga riivida? ja kas kurgid peaks kuubikuteks hakkima... paluks Teie kogemusi ;) ette tänades

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-05 08:49:36
Ilsu:
Tahaksin seda pangesalatit teha aga tekkis küsimus, et kui peeneks need kõik köögiviljad tuleb hakkida, kas oleks mõtekas porgand jämeda riiviga riivida? ja kas kurgid peaks kuubikuteks hakkima... paluks Teie kogemusi ;) ette tänades
Mina olen riivinud jämeda riiviga - kui peenikesega teha, jääb pärast nagu beebipüree (hmmm. Äkki tänavu tuleks just siis niiviisi teha? ;)) Kurkidega vaata ise, kas lõikad peenikesteks ribadeks või väikesteks kuubikuteks.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ilse
Abikokk
2009-08-05 08:56:14
Selge :) ma ise juba ka ikka otsustasin et porgand tuleb jämeda riiviga riivida ja kurgid tegin väikesteks kangideks, eks siis näeb mis välja tuleb :) aitäh :)

Ilse köögis

Hexy
Abikokk
2009-08-05 09:36:48
mustikad toormoos jääse ja natuke ka keedumoosi.

Hexy asjatab

Spiidi
Abikokk
2009-08-05 10:12:44
Maias Mai:
Spiidi, mis hinnaga need purgid on?
Ma kõiki ei vaadanud. Need, mis ma ostsin olid 25.- (enne 35.-).

le D?ner

Seenekas
Abikokk
2009-08-05 10:34:02
Ilsu:
Ausalt õeldes, kui ma mullu seda salatit esimest korda tegi, ei tekkinud mul küsimustki - lõikusin kurgid ja poragandid viiludesks, tomatid-sibulad sektoriteks ja kapsa ribadeks. See oli minu arusaamine õpetusest "tükelda".:D Heh, et siis võib teisiti ka mõelda...
Ilse
Abikokk
2009-08-05 12:01:48
nojah ... ma ka põhimõteliselt saan aru mida tähendab "tükelda" aga hakkasin mõtlema, et kas äkki porgand ei jää liiga kõvaks seal sees ja et kas kurk ei kao liiga ära kui kuubikud teen :D ma usun isegi, et on maitse vahe olenevalt siis kas hakkida tükeldada vai riivida no eks siis homme näe mis tuli potitäis seisab hetkel keldris külmas et siis tulid sellised ;)

Ilse köögis

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>