Hoidistamine vol. 2009

Kirsike
Abikokk
2009-08-13 10:53:12
Netcat:
Kogemusi arvesse võttes ei tohiks mina ühtki moosi teha rohkem kui ühe liitri jagu, sest rohkem ei sööda lihtsalt ära. Aga alati millegipärast saab tehtud rohkem. Ainus asi, mis alati kulub ära enne järgmist hooaega, on seened ja vee peale pandud jõhvikad. Ja võib-olla ka mustsõstramoos. Sest sellest tehakse külmetushooajal teed. Selle eest külma pandud marjad saavad enamasti liiga vara otsa, sellest ajast peale, kui ma oma koogid ise küpsetan. Aga moosiga ei oska nagu midagi peale hakata. Suure hurraaga proovitakse korra pannkoogile ja röstsaiale, siis saab koogi ja saia tuju otsa ning avatud moos läheb kapis pahaks..
Täpselt sama lugu meie peres.

Lindude toitmine

Seenekas
Abikokk
2009-08-13 10:54:31
[1quote]Aga moosiga ei oska nagu midagi peale hakata. Suure hurraaga proovitakse korra pannkoogile ja röstsaiale, siis saab koogi ja saia tuju otsa ning avatud moos läheb kapis pahaks..[/quote] Meil läheb moosi lisaks eelpoolnimetatule hommikustele putrudele, müslile ja kamale maitseks ja maiasmokast mees sööb teinekord lihtsalt lusikaga. Mulle sobib see hästi ja usun, et toormoosides on ka parasjagu vitamiine tallel. Eile tegin veel korra põldmarjakeedist, ainult mees arvas nii selle kui kuningannamoosi kohta need "midagi mustadest sõstardest" olevat. Ja ma NII püüdsin erinevaid teha. :D
Zapxpxau
Abikokk
2009-08-13 15:09:10
Meil läheb toormoosi palju. See aasta said kõik kodused maasikad toormoosina sügavkülma, pluss 7 kilo mustikaid kah toormoosiks külma ja pisut vaarikaid. Külmkirst on ääreni täis. Üle ei jää midagi. Sügisel saab veel õunamoosi tehtud, muud keedumoosid eriti kaubaks ei lähe.

Zap*

Seenekas
Abikokk
2009-08-13 22:32:21
Mahla läheb meil ka hirmpalju, aurutasin kümmekond liitrit mustadest sõstardest ja vaarikatest.
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-08-13 22:42:11
Mina pean umbkaudset arvet, umbes 20 purki on siirupit, umbes 20 moosipurki, lisaks tulevad mõned marineeritud seene- ja kõrvitsapurgikesed (see sõltub saagi suurusest, mida rohkem, seda uhkem). Kui joppaks, teeks marineeritud kurke ka, aga meil on 2 kurgitaimekest, hea, kui 5 kurki saame. Aga meil on väike pere, põhimõtteliselt mina mehega (lapsed on veel väiksed, ei käi omavoliliselt moosipurke tühjaks söömas). Õunamoosid unustasin! Neid läheb palju, palju rohkem kui teha jõuaks. Ja õunamahla läheb ka meeletult (peamiselt minu kõrist alla).

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Kirsike
Abikokk
2009-08-13 22:52:02
Mahla läheb meil ka tõesti palju, st niipalju kui tehakse, niipalju ka ära juuakse ja enamasti on juba enne kevadet otsas. Sügavkülm nüüd praetud kukeseeni täis ja kaks esimest purki marineeritud seeni kah tehtud.

Lindude toitmine

Hexy
Abikokk
2009-08-16 22:13:47
hapukurgid, kirsstomatid purki, mustsõstrad jäässe. pohla õunamoosi, jõhvikamoosi, kirsimaitselist tikrikompotti.

Hexy asjatab

Hexy
Abikokk
2009-08-18 13:44:16
eile valmistasin veel tomatiketšupit ja kodust tomatiketšupit (nami namist mõlemad) ja maitselt olid mõlemad ülihead.

Hexy asjatab

Eva
Abikokk
2009-08-20 14:43:01
Maris pani meil siia igasugu põnevaid hoidistamisretsepte ja -ideid kirja. Pole ise suur hoidiste tegemise sõber, aga seda lugedes tekkis isu teha küll...

http://www.perenaine.ee/

Seenekas
Abikokk
2009-08-22 22:08:12
Nii suuri põldmarju, kui täna korjasin, pole enne näinud. Olid nagu keskmised aedmaasikad. Seega möödus õhtupoolik neid korjates ja nüüd aurutan neist mahla. Kümnest kilost ikka moosi/keedist ei tee lihtsalt lõbu pärast kui ka kelder moosikesi täis. Natuke vaarikatega kohe söömiseks toormoosi tegin.
<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 >>