Nipitiri Abikokk 2009-07-16 11:00:38 |
Seenekas:
Haarasin läbisõidul Viljandi turult kolm liitrit kaasa (1 L 60 kr), täna keedan-küpsetan. Murakad on täiesti valmis ja hoolimata juttudest, et külm õitsemise ajal liiga tegi, pidi neid olema. Minu rabas neid eriti ei kasva, millest on kahju. |
|
Vandiste Abikokk 2009-07-18 10:18:23 |
Korjasin eile maja kõrvalt metsast 2,5 tunniga 4 liitrit mustikaid. Ütleksin, et pisut-pisut vara veel, marjad ei ole oma täisküpsust saavutanud, kuid vaadates linnast laekuvaid tädikeste horde, pidin oma lastele väikese (esialgse) talvise tagavara kindlustama. Eks ma katsun jätkata varude täiendamist. | |
Kaneelikang Kokaõpilane 2009-07-18 19:29:19 |
Mina keetsin juulikuise "Oma Maitse" retseptide järgi maasikamoosi. Aga enamus maasikaid ja vaarikaid lähevad lihtsa toormoosina sügavkülma. | |
Seenekas Abikokk 2009-07-19 18:50:29 |
Ma jõudsin ka enne suurt vihma oma maasikapeenralt terve suure korvitäie maasikaid korjata. No ikka päriselt suure! Nüüd hakkan neid viilutama ja vähest suhkrut vahele pannes lähevad osad sügavkülma. Ülejäänutest saab ilmselt toormoosi ja kui homseni kannatab, siis teeks midagi koos mustade sõstardega. Üks põõsatäis on meil varavalmivaid. Üldse eelistame keedistele toormoose, kahjuks on kelder nii palava ilmaga toormoosi säilitamiseks soojavõitu. Sügavkülm pole kõige säilitamiseks piisavalt suur, aga nüüd kui lapsed laiali ehk meile jätkub. Ühe vana külmiku sügavkülma osa suri juba mullu välja. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-19 20:22:10 |
Ma keetsin eile esimest korda moosi tänavu (no võttis aega veidi :)). Ostsin Viimsi taluturult maasikaid (vist oli sort Sonata?), tegin soomlaste retsepti järgi keedetud maasikamoosi vähese sidruniga. Täitsa mõnus oli.. | |
Kätrin Abikokk 2009-07-20 10:06:31 |
Minul ka esimene moositegu seljataga- esimene sel aastal ja üldse elu esimene päris oma hoidismoosi keetmine. Tegin kirsimoosi. Täitsa klassikalist. Sai väga tugeva maitsega hea leiva ja toorjuustuga süüa. | |
Maias Mai Kokaõpilane 2009-07-20 11:26:16 |
Pille, kust sa selliseid purke said ja kaua neis moosi on võimalik säilitada? Eile nägin Prismas sarnaseid, aga ei julenud osta, sest polnud kindel, kas selline sulgemisviis pikalt säilitamiseks kõlbab. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-20 11:34:41 |
Maias Mai:
Ei mäleta :) Selliseid on meil kodus täpselt 1. Varem oli seal metsmaasikamoos sees, säilis kenasti (toormoos, külmkapis).
Pille, kust sa selliseid purke said ja kaua neis moosi on võimalik säilitada? Eile nägin Prismas sarnaseid, aga ei julenud osta, sest polnud kindel, kas selline sulgemisviis pikalt säilitamiseks kõlbab. |
|
Martiina Abikokk 2009-07-20 19:33:09 |
Keetsin ka esimest korda moosi. Esimest korda täiesti ise. Seda mustikamoosi. Kokku sain seitse purgikest. Keetmine oli küll päris palav tegevus aga nüüd olen nii uhke enda üle :) Ja moos sai hea! :) | |
Kaare Abikokk 2009-07-21 01:11:11 |
Minul tehtud rabarberi-apelsinimoos, sügavkülmas maasika toormoos ja maasikad. Kirssidest on plaanis moosi teha ja smuuti jaoks sügavkülma ka mõned karbid panna. Kindlasti tahaks veel mustikaid külma panna ja neist moosi ka teha. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |