Hoidistamine vol. 2009

Netcat
Abikokk
2009-07-06 16:29:39
Kuna ma ise tegelesin vahepeal põhiliselt haige olemisega, siis pole mittekuimidagi hoidistanud. Isegi kavatsetud rabarbrimoos jäi tegemata. Aga maalt kostab hädakisa tõesti, et sügavkülm ajavat maasikatest juba üle. Ülejääk saadeti mulle ämbriga linna ja et säilitamiseks on nad juba natuke liiga seisnud, tegelen nüüd jõudumööda maasikate hävitamisega lihtlabase ärasöömise teel.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Nipitiri
Abikokk
2009-07-06 16:35:00
Panin ka mõned maasikad sügavkülma. Moosi sel aastal ei tee, sest eelmise aasta maasikamoosi on veel palju üle.
Martiina
Abikokk
2009-07-06 22:37:12
Hetkel hoidistatud ainult sügavkülma: veidi metsmaasikaid ja viis karpi söödava kuslapuu toormoosi. Edaspidi rändab sinna ilmselt veel midagi.
Leoola
Abikokk
2009-07-08 13:21:58
mul on valmis juba chantel kaste (rabarberitest) plaanin veel teha letšot, boršisupi põhja, ja marineeritud asju ka ja marineeritud kala kah
Tiina
Abikokk
2009-07-08 19:11:08
Tõin täna Keskturult 6 kg aprikoose hinnaga 15 kr/kg. Homme läheb moosikeetmiseks :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Nipitiri
Abikokk
2009-07-09 14:31:49
Eile tegin kirsimoosi: keldrisse sai 22 purki (õigemini küll purgikest). Kirsid küll mitte veel omamaised, vaid ostsin turult 5 kilo odavaid üliküpseid kirsse.
Kiilike
Abikokk
2009-07-09 21:24:18
Olen tähtaniisiga maasika-rabarberimoosi keetnud, toormoosi ja terveid maasikaid sügavkülma pannud. Lisaks on külmutuses oma koha leidnud kirsid, murelid, till ja roheline sibul. Mõned purgid aprikoosimoosi sain ka teha - osa söödi lihtsalt värskelt ära ;)

kiilikese köögikatsetused

Nipitiri
Abikokk
2009-07-10 11:41:15
Eile tegin esimest korda elus sidrunimarmelaadi. Valisin mitmete retseptide hulgast ajalehe "The Independent" sidrunimarmelaadi retsepti, sest selle meetod tundus esmapilgul mõistlik ja mitte väga töömahukas. Häving saabus juba esimeses etapis: nimelt tuleb selle retsepti järgi terveid sidruneid keeta, kuni need on üsna pehmed. Uskusin retsepti, mis ütles "Check after 11/2 hours, but allow up to 21/2 for them to become soft enough" ja tõepoolest lasin sidrunitel poolteist tundi segamatult keeda, enne kui kontrollima läksin. Selleks ajaks olid need aga juba üsna lödid ja lõhki, mingist sisu väljakraapimisest ja koore lõikumisest ei saanud juttugi olla, sest sidrun lagunes käitlemisel. Püreestasin siis sidrunid kogu täiega ja keetsin edasi. Enne suhkru lisamist oli segu potis pehmelt öeldes eemaletõukav, aga lõpptulemus polnudki nii hull nagu pelgasin. Mõrkjam kui apelsinimarmelaad, aga ehk saab siiski kuidagi ära kasutada - nt küpsetistes. Proovin veel ühe laari, aga otsin mõne muu retsepti.
Inbetween
Kokaõpilane
2009-07-10 12:58:35
Aniitram:
Hetkel hoidistatud ainult sügavkülma: veidi metsmaasikaid ja viis karpi söödava kuslapuu toormoosi. Edaspidi rändab sinna ilmselt veel midagi.
Ma mõtlesin et ohooo! keegi teab veel neid imemarju aga siis taipasin, kellega tegu. Sain ka teilt endale karbitäie sügavkülma ;) Täna siis murakad rummiga plaanis.
Nipitiri
Abikokk
2009-07-10 13:42:36
Inbetween:
Täna siis murakad rummiga plaanis.
Kas murakad on rabas juba küpsed?
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>