Vandiste Abikokk 2009-06-30 23:03:15 |
Sügavkülm sai täiendust 4,5 l toormaasikamoosiga, pudrunuiaga katki tambitud, vähese suhkruga. | |
Profa Abikokk 2009-06-30 23:46:24 |
Kes tahab kevadel kõige varem värsket hapukurki, siis retsept algab sõnadega "Võta sügavkülmast karp mustsõstralehtede ja tilliõisikutega", kusjuures hoolimata sellest et hooajakaup on ikka parem ja talvine tomat on plastmass, saab talvel pikast kurgist kah täitsa mõnusa värske hapukurgi. Aga hetkel teen neid nii, muidugi värske tilli ja lehtedega http://profatoitub.blogspot.com/2009/05/varsked-hapukurgid.html | |
Kirsike Abikokk 2009-07-01 10:32:33 |
Värsked hapukurgid on meil kodus nii kuum kaup, et ei nad ei jõua enam isegi 48 tundi seista, enne saavad otsa. Olen sunnitud juba tilli ja mustsõstralehti turult ostma, ei raatsi põõsaid täitsa paljaks ka tõmmata. Mõned purgid keedetud maasikamoosi sai ka pühapäeval tehtud. Sügavkülma alumine sahtel hakkab vaikselt täis saama. | |
Erru Kokaõpilane 2009-07-02 00:05:48 |
Meie pere alustas täna ka hoidistamise hooaega. Kaasa tõi koju 10 kg maasikaid, mis tuli ära realiseerida. Natuke jagasime laiali. Ülejäänust tegime rabarberiga maasikamoosi, mandlitega moosi, aprikoosidega moosi ning lihtsalt maasikamoosi. Kilo jagu maasikaid tegime toormoosiks. Kõik moosid tulid erinevalt varasematest aastatest väga vähese suhkruga. Eks siis paistab kas neist asja ka saab. | |
Kodukanake Abikokk 2009-07-03 10:39:58 |
See pole vist just hoidistamise teema, aga mujale ei osanud teda ka hetkel pista. Mul on nimelt küsimus värskete hapukurkide tegemise kohta - kuidas see käib? Turul maksab kilo kohutavalt palju raha, samas tundub, et mingi raketiteadus nende valmistamine olla ei saa. Otsing "hapukurk" või "soolakurk" ei andnud siin mingit (sobivat) tulemust. Ehk oskate mind aidata? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-07-03 11:36:47 |
Kodukanake:
Kodukanake, see teema aitab. (Lisasin seal pealkirja ka "soolakurk" ja "hapukurk" märksõnadeks - ei pea pabistama, et kuidas-ma-ometi-ise-otsinguga-ei-leidnud :))
See pole vist just hoidistamise teema, aga mujale ei osanud teda ka hetkel pista. Mul on nimelt küsimus värskete hapukurkide tegemise kohta - kuidas see käib? Turul maksab kilo kohutavalt palju raha, samas tundub, et mingi raketiteadus nende valmistamine olla ei saa. Otsing "hapukurk" või "soolakurk" ei andnud siin mingit (sobivat) tulemust. Ehk oskate mind aidata? |
|
Hexy Abikokk 2009-07-05 19:50:35 |
minul lisandus maasikatoormoos ja metsmaasika toormoos. Maasika greibimoos ja maasika ingverimoos. INgverit läks veidi palju, nii et sa suht vürtsikas see moos. | |
Tullia Abikokk 2009-07-06 10:09:50 |
Selle aasta hoidistamine on piirdunud esialgu sügavkülma täitmisega: spinat, pisut rabarberit, maasikad, maasikatoormoos, lähipäevil läheb külma ka till. | |
Nämmu Abikokk 2009-07-06 15:45:41 |
Täna sai hoolsalt hoidistatud. Valmis maasikatoormoos, maasika- ingverimoos ja maasika rabarbrimoos. Kaie |
|
Kätrin Abikokk 2009-07-06 16:01:25 |
Minul ka maasikad ja maasikatoormoos külmas. Kuna rabarber ja kevadsibul seal juba ees ootamas, siis varsti on ruumiga ühelpool :( Nii kahju, muidu varuks oluliselt rohkem- ma olen paras orav, kui vaid linnakorteris ruumi oleks, kus purke hoida. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |