Postitusi: 22
Tiitel: Kokaõpilane
2011-05-26 23:02:27 |
Vajadus pole küll otseselt kokandusega seotud, aga teema küll. Kas keegi oskab selgitada mis on cream of tartar? Olen mitmetes voolimismassi retseptides seda märgand. Kas seda siinmail ka saada on või oleks see millegiga asendatav? Retsept ise asub siin, kui kedagi huvitab. |
2009-09-09 23:51:32 |
Mina tegin ka eile oma elu teise struudli. Esimene sai tehtud kunagi 10 või rohkem aastat tagasi lihtsalt seetõttu, et mu sõbranna tegi imemaitsvat struudlit. Tollest korrast on meeles see, et kogu kupatuse rulli keeramine oli paras ettevõtmine. Aga ilmselt ei teadnud ma siis kõiki nippe, sest eilse struudli tainas oli küll väga hästi rullitav ning kokku keeramisel midagi kusagilt katki ei läinud ja välja ei pudenenud. Tainast ma päris paberõhukeseks küll rullida ei julgenud, sest ikkagi esimene katsetus ning ühed pisikesed näpud tahtsid ka kangesti rullimisel-venitamisel abiks olla. Esimeseks katsetuseks võtsin ka mina Frieda õunastruudli. Tulemus oli väga hea ning kindlasti proovin ma teha ka teistsuguste täidistega struudleid, sest hirm on nüüd seljatatud. Pilti kahjuks pole, sest aparaat käis mehega tööl kaasas. |
2009-08-01 23:41:43 |
Ma olengi tahtnud uurida kas koduse jogurti jaoks on ka mingit nippi kuidas hästi kreemjat ja paksu konsistentsi saavutada? Endal kipub pigem vedelamat sorti jogurt välja tulema. |
2009-07-13 19:15:09 |
Meie pere lemmikus leiva küpsetamisel on Lehe talu rukkijahu. Oleme ka Vändra rukkijahu (on üsna peene jahvatusega võrreldes teiste ökojahudega) kasutanud näiteks juuretise tegemiseks ja siis taigna sisse mingit jämedama jahvatusega jahu pannud. Eesti Maheda jahu on meie jaoks aga liiga jäme ning sellest küpsetatud leib nii hästi ei maitse. |
2009-07-13 19:11:12 |
Pille:
Koostis on täpselt sama, kuid kogused erinevad. Sama aprikoosi koguse kohta läks vähem porgandit ning oluliselt vähem suhkrut. Sidrunimahla samas läks vist rohkem.Erru, kas too retsept erineb väga siinsest aprikoosi-porgandimoosi retseptist? |