Postitusi: 14
Tiitel: Kokaõpilane
2014-08-09 22:09:04 |
Huvitavamatest Tess Mallos'i "The Complete Middle Eastern Cookbook". Üsna põnev raamat, kus muuhulgas eraldi peatükid Süüria, Jordaania, Bahraini, Omaani, Afganistani ja Jeemeni köögi kohta. Paras telliskivi, sõbranna tõi Austraaliast, riskides pagasi ülekilodega. Viimased väärt ostud on Kärdla turult, kus meie juurviljatädi oli letti ladunud Ida Savi "Saiad, pirukad, koogid", Salme Masso "Salatid ja mahlajoogid" ning Linda Petti "Munatoite". 50 senti tükk. Kuigi mul kaks esimest kuskil Tallinnas juba olemas, ei saanud ometi head kraami ostmata jätta. Öökapil on mitu Ottolenghit. Inspiratsiooniks. |
2014-08-09 21:35:31 |
Ei saa kuidagi Villa Loonat kiita. Koogid on ok, aga praadide hinna ja kvaliteedi suhe (võrreldes näiteks Kuressaare söögikohtadega) on ikka täiesti paigast ära. Sealiha oli kuiv, portsjon tilluke ja ainus kalaroog menüüs oli taignas küpsetatud pangaasius. Selle 8 euro eest, mis Villa Loona küsib imepisikese sügavkülmutet pangaasiusefilee taignasse viskamise eest, ostan parem 100m kauguselt kalaputkast 2-3 EUR/kg värsket lesta, ahvenat, haugi või turska ja teen ise. Aastatepikkuse suvehiidluse tulemusena suudan neid kõiki ise rookida, nülida ja fileerida. Teenindus oli ka üsna nipsakas. Kui aga on soov niisama kohvitada ja kooki süüa, siis Gahwa on kindel valik. |
2012-02-06 12:31:51 |
Pille:
Jah, olen Austraalias. Sööjateks nii noored (siinses kõnepruugis "värsked", st uued tulijad) kui vanad eestlased, sekka ka mõni kohalik. Sellel konkreetsel üritusel pigem vanemad või siis teise-kolmanda põlvkonna väliseestlased. Pean tunnistama et eelistan ise pigem erinevaid maailma maitseid, aga siin on traditsioonid au sees ja tahiini kastmes dukkah'iga üleraputatud krevetid ei sobi teps mitte vastlapäevalauale :)Lepakas:
Lepakas, milline tore väljakutse :) Kas "maakera kuklapoolel" tähistab Austraaliat? Kas sööjateks on sealsed eestlased? Noored/vanad? Või hoopis kohalikud austraallased?Küsiks targematelt veidi nõu. Olen lubanud maakera kuklapoolel teha ca 70 inimesele vastlapäeva õhtusöögi. Hernesupi retsept on olemas, seni küll katsetatud veidi väiksemate kogustega. Kuklid toome usaldusväärse pagari käest (tööinimene ei jõua nii suurt kogust ise küpsetada), täidame ise. Küll aga oleks vaja lisaks eelrooga/snäkke. Kas keegi oskab midagi lihtsat soovitada? Soolaoad, küüslauguleivad? Hapukurk? |
2012-02-06 12:14:15 |
Küsiks targematelt veidi nõu. Olen lubanud maakera kuklapoolel teha ca 70 inimesele vastlapäeva õhtusöögi. Hernesupi retsept on olemas, seni küll katsetatud veidi väiksemate kogustega. Kuklid toome usaldusväärse pagari käest (tööinimene ei jõua nii suurt kogust ise küpsetada), täidame ise. Küll aga oleks vaja lisaks eelrooga/snäkke. Kas keegi oskab midagi lihtsat soovitada? Soolaoad, küüslauguleivad? Hapukurk? |
2011-01-08 18:37:11 |
Kiidan ka! Kui juurikavalik laieneb, ei ole minul vähemalt enam toidupoodi asja. Kuna valmistooteid ei tarbi (vähemalt üritan vältida), siis saab Sadama turult kõik vajaliku kätte - liha/kala, leib-sai, piimatooted, värske värk, veinid, peenem kraam nagu hea oliivõli, kreeka jogurt või maitseained. Uus-Kongo talu kapsas ja salatid oleks selge lisaboonus, loodetavasti saadakse taluga kokkuleppele. Ahjaa, õnnelike kanade munad kuluks ka ära. Reeglina saan neid Hiiumaalt, aga talveperioodil ei jõua maale nii tihti kui tahaks. |