Pasha jm küpsetamata kohupiimadesserdid

Nipitiri
Postitusi: 959
Abikokk
2009-04-04 21:26:57
Zoozi:
ma ka pole kunagi pashat teinud ... proovime :)
Mina seevastu olen lapsest saati iga aasta teinud, kuni nüüd ca 3-4 aastat ei leidunud enam sööjaid (ma ise kaasa arvatud). Peaks uuesti proovima.
Kirsike
Postitusi: 1359
Abikokk
2009-04-04 22:31:49
Ma olen ikka viimased 6-7 aastat teinud, alati ühte ja sama. Ja alati olen mõelnud, et sel aastal proovin ära kuumutatud pasha, aga kunagi ei ole veel selleni jõudnud. Nüüd plaanisin teha kaks väikest - ühe kuumutatud ja ühe tavalise, siis saavad sööjad öelda, kumb neile rohkem maitseb :) Aga meil ka pigem see mure, et sööjaid on vähe :( No mitte kuidagi ei taha enamik mu perest magusat süüa :(

Lindude toitmine

Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-04-04 22:53:58
Nipitiri:
Zoozi:
ma ka pole kunagi pashat teinud ... proovime :)
Mina seevastu olen lapsest saati iga aasta teinud, kuni nüüd ca 3-4 aastat ei leidunud enam sööjaid (ma ise kaasa arvatud). Peaks uuesti proovima.
Ma olen ainult ühe korra kauges lapsepõlves maitsta saanud, aga isegi ei mäleta maitset. Mul lapsed ka kindlasti ei söö, üks ei või ja teised ei taha. Õnneks mees sööb ja loodan, et ema ka ehk sööb natuke. Nii et proovin kindlasti. Vaja ainult otsustada, millist teha, et ei peaks pettuma :)

Zoozi tegemised

Alberta
Postitusi: 48
Kokaõpilane
2009-04-04 23:35:11
Meie peres on ikka pashat tehtud, seda traditsioonilist kuumutatud ja püramiidi-kujulises vormis nõrutatut. Ma arvan, et eelmisel aastal kasutasin just sedasama Pille mainitud (Kristjani valmistatud) ja pildiga varustatud retsepti ja see maitses väga hea vaatamata puuvormi puudumisele. Ainuke trikk nende kuumutatud pashadega on see, et ei nõrutaks liiga kuivaks... Ja pashast jääb ju üle vedelik, millega saab valmistada imemaitsvat pühadesaia ehk need kaks asja kuuluvad justkui kokku...
Ragne
Postitusi: 860
Abikokk
2009-04-04 23:57:39
Pille:
Ullike:
Ma pole ise samuti kunagi teinud, ehkki kihu on olnud aastaid....Tõkestavaks asjaoluks on saanud kuskil külapeal maitstud elu-esimene pasha - no ei mekkinud. Ehk siin oskavad kogenumad sovitada, millise retsepti järgi tuleb parim (Ragnel siin juba 12 üks ja sama retsept - võiks jagada).
Ullike, ma loodan ka, et Ragne jagab oma pasha-retsepti :P Seniks võid aga sirvida neid pasharetsepte.
Praegu juba hilja ja magama heitmas, aga homme panen retsepti siia kirja ;)

www.kokkama.ee

Ssille
Postitusi: 78
Kokaõpilane
2009-04-05 08:00:54
Mina olen 2 korda pashat teinud ja enne esimest korda vaatasin ikka paljusid retsepte. Mõlemad pashad on ülevalpool näha. Kindel tingimus oli see, et tooreid mune ei tohiks seal sees olla ja nii ma otsustasin kuumutatud pasha kasuks, kuid pettusin tugevalt. Kuumutatud pasha maitse meenutas mulle pakikohupiima, aga lisaks sellele oli see veel ka väga magus, nii et ei midagi head, retsept oli lehelt Eesti Toit. Pashade puhul on alati minus tekitanud küsimust, kuidas saab olla hea miski, mis on vedelikust kuivaks nõrutatud. Peale seda esimest katsetust mõtlesin, et enam ma pashat ei tee, aga järgmisel aastal, see on siis eelmisel aastal, mõtlesin ise retsepti ja siis kuumutamata ja see jänese kujuline pasha oli küll hea. Seekord katsetaksin midagi kolmandat, mitte selle pärast, et eelmise aasta oma poleks maitsenud, vaid et läbiproovitud retseptikogu suureneks, aga pole veel retsepti otsimiseni jõudnud.
Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2009-04-05 09:53:29
Väga hea teema Pashat olen teinud vast 4aastat ja ega seegi kord vahele ei jää. Keedetud pashat pole aga veel kunagi proovinud.

Hexy asjatab

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2009-04-05 11:39:41
Ssille:
Pashade puhul on alati minus tekitanud küsimust, kuidas saab olla hea miski, mis on vedelikust kuivaks nõrutatud.
Minu meelest on just nõrutamine see, mis pashale alles õige ja hea maitse annab. Olen proovinud pashat, mis on nõrutatud ja sama segu, mis lihtsalt kaussi pandud. Vahe oli mäekõrgune, ikka nõrutatud pasha kasuks. Olen ka viimased aastad pashat teinud, mullu vist siinset pildiga nami-nami retsepti piiludes, või vähemasti kasutasin selle retsepti ideed kuivatatud jõhvikaid. Pasha puhul on eelkõige oluline kõik need head lisandid, mis sinna sisse on pandud. Üks kogemus on see, et võiga ei tasu liialdada, sest peale nõrutamist, kui ka vahukoorest on vesi väljas, võib rasvane või maitse lihtsalt domineerima jääda. Ja minu kogemus ütleb veel seda, et kui toored munakollased retseptist lihtsalt välja jätta, ei juhtu absoluutselt mitte midagi. :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Aire1
Postitusi: 837
Abikokk
2009-04-05 16:41:00
Maasika toormoos, kohupiim ja küpsised, see on minu kõige kiirem magustoit.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-04-06 14:00:51
mul ka plaanis elus esimest korda pashat proovida, aga oskab keegi kogemustega inimene kommenteerida, et kumb see ehtsam on-kuumutatud või kuumutamata...ei tahaks vaeva näha ja siis pärast "pakikohupiima" süüa, nagu siin eelnevalt kommenteeritud on... ahjaa seda ka veel, et millist kohupiima on õige kasutada-kas neid toru tüüpi pasta moodi või neid 200 gr paki omi (rasvatud, vanilli, rosina)? ja kas on keegi katsetanud retsepti, kus kasutatakse kõvaks keedetud munakollaseid?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>