Pasha jm küpsetamata kohupiimadesserdid

Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2009-04-10 13:53:57
Kõigepealt väike offtopic: nimelt sain alles hiljuti pihta siinse kooskokkamise fenomenile ja osalen nüüd ja edaspidi täie õhinaga. Parem hilja kui mitte kunagi, eks. :) Nonii. Kuna olid lubatud ka küpsetamata kohupiimakoogid, siis katsetasin aprillikuu Oma Maitsest kohvimaitselist pirni-kohupiimakooki. Tegin mõned omapoolsed muudatused. Nimelt vaatasin juba koogipildi pealt, et seal nüüd küll kakaokohupiima kasutet pole ja kuna koogipõhjas oli juba megakogus kakaod, siis tegin tavalise 0,1% Pagari kohupiimaga. Pirne tükeldasin 1 pirnipooliku võrra rohkem sisse. Baileys't kodus polnud, aga see-eest leidus Kiiu Torni koorelikööri, mis sobis minu arust väga hästi. Seda surasin 1 spl ettenähtust rohkem sisse. :P Põhjas asendasin osa jahust küpsistega ja võid panin vähem (140 g). Retseptis peaks olema lausa keelatud proovida seda kooki enne 24 tundi :D Ma nimelt ampsasin peale 4. tundi ja esimese hetkega mõtlesin, et see kook lendab veel vastu ööd kõrges kaares kompostitäiteks, sest maitse oli rasvane ja lääge. Ei viitsinud õnneks pimedaga enam välja minna. Õnneks seepärast, et kui järgmise päeva õhtuks igaks juhuks veel proovi tegin, maitses kook väga hästi. Pirnitükid tegid koogi mahlaseks (hea, et veidi rohkem pirne panin) ja maitsed olid kenasti ühtlustunud. Kook sai täitsa viis ja ei välista, et kordan lähiajal üritust.
Aire1
Postitusi: 837
Abikokk
2009-04-10 16:51:44
Tänaseks magustoiduks tegin kohupiima-küpsisekooki. 3 pakki (a 180g) kodumaiseid küpsiseid 200 g võid 500 g kohipiima 300 g hapusid marmelaadikuubikuid 1 dl suhkrut 2 dl piima 1 sidruni koor ja mahl Sulata või ja sega suhkruga. Sega hulka kohupiim, piim, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Purusta küpised ja sega koos marmelaadiga kohupiima massi hulka. Kata 26-28 cm lahtikäiv koogivarm toidukilega ja vala kohupiima-küpsisesegu vormi.Hoia üleöö külmas. Mina tegin TW rõngasvormis, natuke jäi segu üle. Pere kiitis. Kook on pärit raamatust Kohupiima- ja kodujuusturaamat.
Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-04-10 17:19:06
Frieda:
Pasha on ka kindlasti plaanis, aga sissejuhatuseks tegin kohupiimakreemi kuivatatud ploomidega.
Tegin Friedast inspiratsiooni saades samuti kuivatatud ploomidega kohupiima, kuna idee tundus väga ahvatlev. Pilti ei hakanud tegema, sest välja nägi nagu eiteamis..... Maitse poolest oli väga hea aga kahjuks tegin väikese apsu toorainetega. Nimelt sattusin kohupiima ostma just siis kui valik oli väga kesine ja korvi läks lahja aga magus variant. See et kohupiim on magus meenus mulle kui ma olin 1/3 suhkrut juba (lisaks) sisse uhanud. Niiet sai magusavõitu ja ootab külmkapis kannatlikult täna koju saabunud meest kes magusast lugu pidada oskaks.
Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-04-10 17:27:13
Ssille:
Mina ei ütleks küll, et minu sõelal tehtud pasha inetu oleks, vastupidi minu arvates väga kena (esimesel lehel saab näha). Selles aastal proovin teha kohvifiltris.
Oi ma ei tahtnud üldse vaielda aga mu meelest on püramiid lihtsalt palju vahvam kuju kui lopergune ;). Kuigi meie pasha saab just lopergune olema sel aastal.
Zoozi
Postitusi: 2992
Abikokk
2009-04-10 18:25:14
Eile pisemaga poes käies jäi silma ühe venekeelse ajakirjakaanel olev foto. Lähemalt polnud aega uurida, et kuidas ja mis täpsemalt, aga idee oli tore. Tegin siis kodusolevatest asjadest, inspireerituna sellest ajakirjapildist - kohupiimakorvikesed aprikoosiga. Korvikesed muretaignast, kohupiimakreem on Saida kohupiima ja vahukoore segu, konservaprikoos.

Zoozi tegemised

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2009-04-10 20:11:09
Proovisin ananassi-kohupiimakreemi. Algul oli kõik väga suurepärane, aga tunnike seistes läks tsipa mõrkjaks, kas võis asi selles olla, et kasutasin värsket ananassi? Sellegipoolest arvas laps, kes magustoite ja kooke ei söö, et "uti nämmu nämmu" :)
Qsti
Postitusi: 369
Abikokk
2009-04-10 20:20:08
Minu pasha sai sedakorda alljärgnev: Plaanisin algselt teha Valamo kloostri retseptide järgi lisanditeta pasha ja mandlid-rosinad kulitši sisse panna ning neid siis koos süüa (see mu arusaamist mööda see algupärane variant) aga tegemise käigus otsustasin, et jätan ikkagi saia tegemata ja kuna retseptis hakitud mandlid ja rosinad sulgudes olid siis ma need sinna segusse ikka lõpuks lisasin. Hästi mõnusat värskust pashale lisasid sidruni- ja apelsinimahl. Valamo pasha 10-12-le 2½ dl suhkrut 2 munakollast 200g võid 400g kohupiima 1tl vaniljesuhkrut (1dl rosinaid) (1dl hakitud mandleid) ühe sidruni mahl ühe apelsini mahl 2dl vahukoort Vahusta munakollased poole suhkrukogusega. Vahusta pehme või ja ulejäänud suhkur. Sega kohupiim vahtudega kokku. Lisa vaniljesuhkur (rosinad, hakitud mandlid) ja sidruni- ning apelsinimahl ning lõpuks sega juurde õrnalt vahustatud koor. Vala mass niisutatud marliga vooderdatud vormi ning pane raskus peale. Nõruta ööpäev külmkapis.
Qsti
Postitusi: 369
Abikokk
2009-04-10 20:22:39
Tiina:
Spidur:
Mina tegin eile sellise magustoidu. Igasugu ja kõikvõimalikke kohupiimakreeme
Spidur, kust sa piparmündiõli said?
Mina tean, et apteegist saab. :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-04-10 21:35:50
Marju:
Proovisin ananassi-kohupiimakreemi. Algul oli kõik väga suurepärane, aga tunnike seistes läks tsipa mõrkjaks, kas võis asi selles olla, et kasutasin värsket ananassi?
Just. Ananassis (ja ka kiivis) on ensüüm (ingl k bromelain, maakeelset vastet ei leidnud hetkel), mis piimaga kokku puutudes lahustub ja muutub kibedaks. Kompotiananassis seda ei ole. Värsket ananassi ja piimatooteid (piim, rõõsk koor jne) võib koos tarvitada, kui need kokku segada vahetult enne serveerimist. Seepärast oligi alguses Su kreem ok, aga alles hiljem mõrkjas.
Zoozi:
Eile pisemaga poes käies jäi silma ühe venekeelse ajakirjakaanel olev foto. Lähemalt polnud aega uurida, et kuidas ja mis täpsemalt, aga idee oli tore. Tegin siis kodusolevatest asjadest, inspireerituna sellest ajakirjapildist - kohupiimakorvikesed aprikoosiga. Korvikesed muretaignast, kohupiimakreem on Saida kohupiima ja vahukoore segu, konservaprikoos.
Meenutab ideelt veidi neid 'härhasilmi' :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Sirliiz
Postitusi: 348
Abikokk
2009-04-10 21:53:54
Minu päris esimene pasha, kakaopasha Perenaine.ee'st. Väga kiidaks, ma sõin enamuse vist üksi ära, lihtsalt nii maitsev oli.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>