Pasha jm küpsetamata kohupiimadesserdid

Leoola
Postitusi: 634
Abikokk
2009-04-06 14:31:22
Minu maasikatoormoosi kohupiima hõrgutis peaks ka vist siia juba sobima.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-04-06 15:08:56
Tziiki:
ahjaa seda ka veel, et millist kohupiima on õige kasutada-kas neid toru tüüpi pasta moodi või neid 200 gr paki omi (rasvatud, vanilli, rosina)?
Pasta on liiga vedel, pashakohupiimal peab ikka struktuuri olema. Vanasti sai tehtud pakikohupiimast, aga selle kvaliteet, vähemalt maitse poolest, on viimastel aastatel katastroofiline. Mitu aastat olen saanud oma pashakohupiima Nõmme turu poest, kus mingi talu toodangut kaaluga müüdi, aga ei mäleta tootja nime ja tänavu kevadel on Nõmme turg aplaagris. Kavatsen siis proovida Pajumäe kohupiimaga.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2009-04-06 17:07:15
Tziiki:
ahjaa seda ka veel, et millist kohupiima on õige kasutada-kas neid toru tüüpi pasta moodi või neid 200 gr paki omi (rasvatud, vanilli, rosina)?
Kindlasti ära kasuta pastat, sellest tuleb ainult pehme lurr, ikka korralik teraline kohupiim - nagu vanasti :) Ma Rootsis elades tegin kohupiima ise, nii tuli ka väga hea.
Tziiki:
mul ka plaanis elus esimest korda pashat proovida, aga oskab keegi kogemustega inimene kommenteerida, et kumb see ehtsam on-kuumutatud või kuumutamata...ei tahaks vaeva näha ja siis pärast "pakikohupiima" süüa, nagu siin eelnevalt kommenteeritud on...
Kuumutatud ja kuumutamata on ilmselt maitse asi, mulle maitses kuumutamata enam.
Tziiki:
ja kas on keegi katsetanud retsepti, kus kasutatakse kõvaks keedetud munakollaseid?
Minu vanaema pani alati keedetud munakollaseid sisse, mitte tooreid, aga ise pole nii proovinud, pigem olen lihtsalt need välja jätnud.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Frieda
Postitusi: 309
Abikokk
2009-04-06 19:35:13
Pasha on ka kindlasti plaanis, aga sissejuhatuseks tegin kohupiimakreemi kuivatatud ploomidega. Mõnus!

Söömine on ainus töö, mis toidab

Ssille
Postitusi: 78
Kokaõpilane
2009-04-06 20:32:50
Minul käib praegu suuremat sorti pasha retseptide valimine. Otsisin vanadest ajakirjadest välja kõik lihavõttenumbrid ja nüüd ma siis vaatan neid. Minu jaoks tundub äärmiselt kummaline mõte panna keedetud muna pasha sisse, kuigi selliseid retsepte on, millegi pärast tundub mulle keedetud muna kasutamine magusates toitudes kahtlane, ilmselt eelarvamused. Mitmetes ajakirjades olevates pasha retseptides on koostises ka zelatiin. Kas sellist magustoitu saab siis pashaks nimetada, pigem kohupiimatarretiseks. Mis te arvate, pashat peaks ju ikka nõrutama? Mulle hakkas huvi pakkuma üks 4/2003 Eesti Naises olev porgandi-apelsinipasha, aga seal on ka munavalged ja zelatiin, peaksin siis retsepti muutma.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-04-06 20:39:33
Meie tänane magustoit: kohupiimakreem martsipani ja virsikutega. Kristjanile meeldis see martsipan seal sees väga.
Ssille:
Minu jaoks tundub äärmiselt kummaline mõte panna keedetud muna pasha sisse, kuigi selliseid retsepte on, millegi pärast tundub mulle keedetud muna kasutamine magusates toitudes kahtlane, ilmselt eelarvamused.
Ma plaanin tänvu selle retsepti ka teha (lisaks tavapärasele).
Ssille:
Mitmetes ajakirjades olevates pasha retseptides on koostises ka zelatiin. Kas sellist magustoitu saab siis pashaks nimetada, pigem kohupiimatarretiseks. Mis te arvate, pashat peaks ju ikka nõrutama? Mulle hakkas huvi pakkuma üks 4/2003 Eesti Naises olev porgandi-apelsinipasha, aga seal on ka munavalged ja zelatiin, peaksin siis retsepti muutma.
Nõus Sinuga. Pashaks neid küll nimetada ei saa, ikka kohupiimatarretiseks.
Netcat:
Tziiki:
ahjaa seda ka veel, et millist kohupiima on õige kasutada-kas neid toru tüüpi pasta moodi või neid 200 gr paki omi (rasvatud, vanilli, rosina)?
Pasta on liiga vedel, pashakohupiimal peab ikka struktuuri olema. Vanasti sai tehtud pakikohupiimast, aga selle kvaliteet, vähemalt maitse poolest, on viimastel aastatel katastroofiline. [...] Kavatsen siis proovida Pajumäe kohupiimaga.
Kristjan tõi täna koju 450-grammise karbi Nopri talu kohupiima. Tundus igati õige olevat. Lisaks Pajumäele peaks ka Saida kohupiim sobima. Aga jah, need torud on liiga vedelad..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Ragne
Postitusi: 860
Abikokk
2009-04-06 23:10:17
Panen kirja, eelmisel lehel lubatud pasha-retsepti, mille järgi olen seda maitsvat kohupiima-maiust OI kui kaua teinud :) Ragne pasha 1 kg kohupiima (teralist) 200 ml vahukoort 4 muna, munakollased ja -valged eraldatud 200 g võid 1,5 kl suhkrut (oleneb kui magusat soovid, võid ka natuke vähem panna) vanillisuhkrut 150 g rosinaid 50 g maapähkleid, peeneks hakituna 50 g mandlilaastud, kergelt hakituna Suru kuiv kohupiima läbi sõela (viimastel aastatel olen selle protsessi vahele jätnud) ja pane potti. Lisa vahukoor, suhkruga vahustatud munakollased, vanillisuhkur, sulatatud või, rosinad, pähklid ja mandlilaastud. Kuumuta segu tasasel tulel pidevalt segades kuni keemiseni. Võta tulelt ja lisa ettevaatlikult vahustatud munavalged. Vala segu pasha vormi või marliga vooderdatud sõelale (kasutan viimast varianti). Lase kausi kohal nõrguda ööpäev.

www.kokkama.ee

Eneli
Postitusi: 35
Kokaõpilane
2009-04-07 07:58:03
Tahan ka sel aastal pashat teha, esimest korda elus. Aga - millised omadused peavad pasha vormil olema? Olen aru saanud, et puidust vorm oleks kõige õigem, aga seda mul muidugi pole. Sain inspiratsiooni hommikuTV-st, kus küpsetati saia tavalises savist lillepotis - kas seda võiks ka pasha vormina kasutada (läbi põhjas oleva augu saaks vedelik nõrguda) või pole see mingil põhjusel hea mõte?
Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-04-07 08:08:40
Eneli:
Aga - millised omadused peavad pasha vormil olema? Olen aru saanud, et puidust vorm oleks kõige õigem, aga seda mul muidugi pole. Sain inspiratsiooni hommikuTV-st, kus küpsetati saia tavalises savist lillepotis - kas seda võiks ka pasha vormina kasutada (läbi põhjas oleva augu saaks vedelik nõrguda) või pole see mingil põhjusel hea mõte?
Ühinen ka vormi-teemalise küsimusega. Ega neid puidust vorme vist enam kusagilt ei ole võimalik saada? Tean et on võimalik teha sõela peal, marli alla (kui suuremad augud sõelal). Lillepoti idee tundub mulle sümpaatsem (kuju poolest) - sõelal tehtu ei jää sugugi... ee... kena? No muidugi süüa sünnib jne, aga ma ka niisama uurin.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2009-04-07 08:21:01
Mina olen kasutanud nii (plastmassist) lillepotti kui sõela. Mõlemad kindlasti marli või õhukese riidega vooderdada, muidu võib juhtuda, et ei saa vormist ühes tükis kätte. Sõelal tehtu jääb ilus ümarik :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>