Berit Abikokk 2009-11-08 19:05:37 |
Minul tulid ka täitsa pannkoogid välja :( Algul lisasin poole jähust ja taigen läks nõnda paksuks, et tundus nagu rohkem ei saaksi lisada. Panin siis munad ilusti taignasse ning lisasin jahu hiljem mikserdades juurde. Retsept siitsamast. Maitse aga õnneks ei kannatanud, suur laar söödi kõik ema & isa poolt ära, vaid minule jäeti 2tk hommikuks :D. Täidiseks vahukoor-kohupiimapasta ning eriti heaks tegi veel kirsimoosi kõige peale! (pilt vaid ühest taldrikutäiest :P) | |
Aire1 Abikokk 2009-11-08 20:41:58 |
Minu juustutuuletaskud läksid ka aia taha, ei kerkinud ja jäid seest nätskeks, maitse oli väga hea. Võibolla oli viga ahjus, ostsime uue pliidi ja katsetasin ahju või siis sai vett liiga palju, taingen tundus ka pisut vedela võitu. Lähen lähi päevadel uuele katsele. | |
Hexy Abikokk 2009-11-08 20:59:32 |
Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga ..... | |
Tziiki Abikokk 2009-11-08 21:19:29 |
võtsin ka julguse kokku ja tegin esimest korda tuuletaskuid :) retsepti võtsin Elina blogist
täitsa õnnestus...minu meelest...taigen tundus esialgu küll paks (peale kogu jahu korraga lisamist enam tulele tagasi panna ei saanud), aga valisin suuremad munad ja siis jõudsin pritsist pannile lasta küll...küll aga oli retseptis antud esialgne temperatuur minu meelest veidi käre-ma teeks alguses 200 kraadiga ja edasi 150-180-ga.
Kreemiks otsustasin teha siinse kuulsa kohupiima-kondenspiima segu, aga oh üllatust poes oli suhkruga kondenspiim otsas-nii et võtsin siis suhkru ja kakaoga variandi ja maitsestamata kohupiimapasta...ja see tuli niiiiiii hea :D teinekord teen seda niisamagi magustoiduna söömiseks
ja teiseks kreemiks (isadepäeva puhul tegin isale tiramisu-d aga kreemi sai liiga palju) tiramisu mascarpone+munakollased+konjak+suhkur kreem...
kuna keegi praegu süüa ei taha, siis ei saa täidetud taskust pilti teha...seega pilt tuleb hiljem ;) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Qsti Abikokk 2009-11-08 21:48:50 |
Hexy:
Rachel Alleni sõnade kohaselt peaks viga olema liigses munakoguses. Ma jäin tema retseptiga väga rahule, esimest korda proovisin seda, et taskud ahjust välja, grilltikuga auk sisse ja uuesti mõneks minutiks ahju, et aur "välja küpseks".
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/607043
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/607046 Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga ..... |
|
Hexy Abikokk 2009-11-08 22:36:58 |
Qsti:
mnjah, proovin siis järgmine kord vähemate munadega
Hexy:
Rachel Alleni sõnade kohaselt peaks viga olema liigses munakoguses. Ma jäin tema retseptiga väga rahule, esimest korda proovisin seda, et taskud ahjust välja, grilltikuga auk sisse ja uuesti mõneks minutiks ahju, et aur "välja küpseks".
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/607043
http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/607046Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga ..... |
|
Marju Abikokk 2009-11-09 09:23:02 |
Hexy:
Tegin ka sama retsepti järgi ja panin kogu jahu korraga ära. nagu eespool kirjutasin tuli tainas tõepoolest väga väga paks, aga kuumutasin seda kohusetundlikult siiski edasi. retsepti ei muutnud ja munade lisamisega tuli täitsa paras paksus.
Ja mul siin on ühes raamatus kirjas, et kui tainast ei kuumuta piisavalt, siis küpsetised ei kerki.. Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga ..... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-09 15:45:38 |
Marju:
Jah, "keetmise" all tuleb neis retseptides mõista seda, et peale jahu lisamist tuleb pott uuesti pliidile panna ja 2-3 minutit kuumutada, pidevalt segades. Tainas ongi paks klomp, aga nii ongi õige.
Hexy:
Tegin ka sama retsepti järgi ja panin kogu jahu korraga ära. nagu eespool kirjutasin tuli tainas tõepoolest väga väga paks, aga kuumutasin seda kohusetundlikult siiski edasi. retsepti ei muutnud ja munade lisamisega tuli täitsa paras paksus.
Ja mul siin on ühes raamatus kirjas, et kui tainast ei kuumuta piisavalt, siis küpsetised ei kerki..Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga ..... |
|
Kaare Abikokk 2009-11-09 16:36:28 |
Tegin isadepäevaks profitroole, täidiseks sink-ananass-toorjuust ja soolalõhe-toorjuust. Tainas õnnestus seekord hästi, sest võtsin kuulda soovitust ja kasutasin lisaks ühe muna, mida lõpus vähehaaval lisasin kuni sain õige konsistentsi. Mikser läks katki, tegin seekord käsitsi. Tainategu oli trenni eest ja tulemus oli sama hea kui mikseriga tehes. | |
Tziiki Abikokk 2009-11-10 10:27:29 |
Pille:
aga kuidas siis kuumutama peab kui see tomp ikka kohe tõsine ja tihke tomp on...mul nt ei õnnestunud, sest kartsin, et hakkab praadima :) või on see asjatu kartus, et lihtsalt pidevalt segada? (või oli ikkagist mul jahu liiga palju?) Jah, "keetmise" all tuleb neis retseptides mõista seda, et peale jahu lisamist tuleb pott uuesti pliidile panna ja 2-3 minutit kuumutada, pidevalt segades. Tainas ongi paks klomp, aga nii ongi õige. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |