KEEDUTAINAS JA KEEDUTAINAKÜPSETISED

Triin
Abikokk
2009-11-03 21:09:59
mina ka ei saanud naljast aru :). Ma hakkasin kohe mõtlema, et kuidas seda nii moodi laiali hästi õhukeseks saada. Ja mõtlesin, et peaks tõmbama kaabitsaga ahjupannile hästi õhukese kihi :D. Aga nali naljaks. Ma arvan, et tulemus läheks lastele maasikamoosiga rohkem kui hästi peale :). Mul pole keedutainas iial ebaõnnestunud. Mann. Ma ei suuda seda isegi mõista. Hm. Aga tehes on alati tunne, et ebaõnnestub. Nii imelik näeb välja. Aga pärast ikka kerkib ja laseb end täita. Ja maitseb hää.
Zoozi
Abikokk
2009-11-03 22:22:58
Proovisin ka kohupiimataskuid teha. Kõikidele maitsesid, lastele veel eriti :)

Zoozi tegemised

Mann
Abikokk
2009-11-04 07:14:00
Triin:
mina ka ei saanud naljast aru :). Ma hakkasin kohe mõtlema, et kuidas seda nii moodi laiali hästi õhukeseks saada. Ja mõtlesin, et peaks tõmbama kaabitsaga ahjupannile hästi õhukese kihi :D. Aga nali naljaks. Ma arvan, et tulemus läheks lastele maasikamoosiga rohkem kui hästi peale :). Mul pole keedutainas iial ebaõnnestunud. Mann. Ma ei suuda seda isegi mõista. Hm. Aga tehes on alati tunne, et ebaõnnestub. Nii imelik näeb välja. Aga pärast ikka kerkib ja laseb end täita. Ja maitseb hää.
Ma tegin täpselt selle järgi, mis Namis kirjas oli. Ise hakkasin kahtlustama, et mu kodukanade munade puhul oli 2 vist paras, kuigi ka 3 puhul nägi täitsa paksu hapukoore moodi välja. Kuna Mia täna köhib ja on tatine, siis jääme koju ja proovin uuesti.
Triin
Abikokk
2009-11-04 09:32:13
Munad liiga suured - see on loogiline küll. Mina teen sellest vanast Salme Masso raamatust tavaliselt. Ja pole siinsega võrrelnud.
Ullike
Abikokk
2009-11-04 10:35:32
Mann:
Triin:
Ma tegin täpselt selle järgi, mis Namis kirjas oli. Ise hakkasin kahtlustama, et mu kodukanade munade puhul oli 2 vist paras, kuigi ka 3 puhul nägi täitsa paksu hapukoore moodi välja. Kuna Mia täna köhib ja on tatine, siis jääme koju ja proovin uuesti.
Minu tainas küll paksu hapukoore moodi pole olnud. Ikka kohe paks, või vähemalt pole ma pärast lapsepõlve enam nii paksu hapukoort näinudki =D. Pigem on see vaid õige kriipsuke "vedelam" kui pärmitainas. Tal lihtsalt on veidi voolavam (no ei leia õiget väljendit) konsinstents, aga muidu paks mis paks tainas :o Ehk teisedki jagaksid kogemusi - milline nende keedutainas välja näeb enne küpsetamist.?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Kiilike
Abikokk
2009-11-04 11:23:08
Tuuletaskud on ühed esimesed küpsetised mida iseseisvalt tegema hakkasin :) ja siiani on nad ka välja tulnud alati. Aga üllatusega pidin tõdema, et blogis polnudki pilti, hmm.

kiilikese köögikatsetused

Marju
Abikokk
2009-11-04 11:24:38
Ullike:
Minu taines küll paksu hapukoore moodi pole olnud. Ikka kohe paks, või vähemalt pole ma pärast lapsepõlve enam nii paksu hapukoort näinudki =D. Pigem on see vaid õige kriipsuke "vedelam" kui pärmitainas. Tal lihtsalt on veidi voolavam konsinstents, aga muidu paks mis paks tainas :o Ehk teisedki jagaksid kogemusi - milline nende keedutainas välja näeb enne küpsetamist.?
Minu tainas, nagu enne ütlesin, oli "keetmise" ajal ikka väga paks, no nii paks, et püsis ühes tükis puulusika peal. Pärast munade lisamist oli ta nii paks, et pärast kolme minutit segamist voolas higi ja nägu õhetas. Näed, mul on siin pilt ka, aga ei tea, kas paksusest on aru saada: http://www.maitseb.blogspot.com/
Spiidi
Abikokk
2009-11-04 11:53:46
Mis jahu keedutaina jaoks kõige paremini sobib? Ma kipun kasutama ainult Eesti mahejahusid ja need on kõik sellised pigen natuke jämedama jahvatusega. Isegi nisu püül. Olen ostnud ka Herne tn ökopoest saiajahu, mis oli hästi mõnus pehme jahu, kuid ma pole seda viimaselajal mujal näinud.

le D?ner

Kodukanake
Abikokk
2009-11-04 13:20:55
Minu kogemused on ka Marjuga sarnased - hästi paks asjandus. Voolavusest polnud ikka mitte märkigi. Kaalusin isegi vahepeal, kas peaks ühe muna juurde panema, aga loobusin siiski. Plaadile panin neid süstla moodi tordipritsist, küll oli vastik mäkerdamine. Järgmine kord teen kindlasti kilekotiga. Lõpuks siiski kerkis kenasti ja polnud häda midagi.
Mann
Abikokk
2009-11-04 15:59:17
Tänane tegu tuli meil täitsa kabe välja. Mia variant sai nutellaga, meietele tavalised kohupiimaga.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>