KEEDUTAINAS JA KEEDUTAINAKÜPSETISED

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-10 10:33:46
Tziiki:
Pille:
Jah, "keetmise" all tuleb neis retseptides mõista seda, et peale jahu lisamist tuleb pott uuesti pliidile panna ja 2-3 minutit kuumutada, pidevalt segades. Tainas ongi paks klomp, aga nii ongi õige.
aga kuidas siis kuumutama peab kui see tomp ikka kohe tõsine ja tihke tomp on...mul nt ei õnnestunud, sest kartsin, et hakkab praadima :) või on see asjatu kartus, et lihtsalt pidevalt segada? (või oli ikkagist mul jahu liiga palju?)
Tziiki, mis retsept sul konkreetselt aia taha läks? Kuumutamise eesmärk on osa niiskuse "väljaajamine" ja seda tuleb peale jahu lisamist teha tõesti vaid paar minutit. Selle ajaga ei tohiks praadima küll veel minema :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-10 10:35:17
Mina tegin eile väga mõnusaid karrimaitselisi profitroole. Maitsvad niisama, aga püreesupi peal oleks kindlasti eriti mõnusad. Pilti hetkel ei saa panna, sest mu sülearvuti on garantiiremondis, aga lisan kohe, kui põhitööriista tagasi saan!

Tziiki
Abikokk
2009-11-10 11:16:12
Pille:
Tziiki:
Pille:
Jah, "keetmise" all tuleb neis retseptides mõista seda, et peale jahu lisamist tuleb pott uuesti pliidile panna ja 2-3 minutit kuumutada, pidevalt segades. Tainas ongi paks klomp, aga nii ongi õige.
aga kuidas siis kuumutama peab kui see tomp ikka kohe tõsine ja tihke tomp on...mul nt ei õnnestunud, sest kartsin, et hakkab praadima :) või on see asjatu kartus, et lihtsalt pidevalt segada? (või oli ikkagist mul jahu liiga palju?)
Tziiki, mis retsept sul konkreetselt aia taha läks? Kuumutamise eesmärk on osa niiskuse "väljaajamine" ja seda tuleb peale jahu lisamist teha tõesti vaid paar minutit. Selle ajaga ei tohiks praadima küll veel minema :)
:) asi selles, et ei läinud aia taha midagi...ma siin tegin postituse ka, et kerkisid ja olid väga maitsvad, aga tegemise ajal imestasin, et kuda seda taigent veel kuumutada saab, et nii paks on... ja nüüd vaatasin netist mõningaid videosid ka ja neil see plaadile pandav taigen ikka suhteliselt vedel (mul hoidis ikka kenasti vormi ja oli suhteliselt tihke-vb sellepärast mul kokku ka ei langenud, et nii tugev taigen oli...)...ehk asi selles, et kui jahu kogus on antud dl-tes, siis ma olen alati kõhkleval seisukohal, et kas topsikus jahu kokku suruda (koputan topsikut vastu laua) või panna see kogus õhuliselt (kui mu jutt nüüd aru saadav on :D ) mõtlen siin et ehk peaks proovima mõnda retsepti, kus jahu grammides...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-10 12:20:25
Tziiki:
Pille:
Tziiki:
:) asi selles, et ei läinud aia taha midagi...ma siin tegin postituse ka, et kerkisid ja olid väga maitsvad, aga tegemise ajal imestasin, et kuda seda taigent veel kuumutada saab, et nii paks on... ja nüüd vaatasin netist mõningaid videosid ka ja neil see plaadile pandav taigen ikka suhteliselt vedel (mul hoidis ikka kenasti vormi ja oli suhteliselt tihke-vb sellepärast mul kokku ka ei langenud, et nii tugev taigen oli...)...ehk asi selles, et kui jahu kogus on antud dl-tes, siis ma olen alati kõhkleval seisukohal, et kas topsikus jahu kokku suruda (koputan topsikut vastu laua) või panna see kogus õhuliselt (kui mu jutt nüüd aru saadav on :D ) mõtlen siin et ehk peaks proovima mõnda retsepti, kus jahu grammides...
No seda ma vaatasin, et Sul ju õnnestus ja ikka kurdad :D :D :D Nami-Nami testitud retseptide puhul on arvestatud, et 1 dl tavalist nisujahu = 55 grammi. Topsikus ei tule jahu kokku suruda-koputada, lihtsalt sisse mõõta.

Tziiki
Abikokk
2009-11-10 12:45:40
Pille:
No seda ma vaatasin, et Sul ju õnnestus ja ikka kurdad :D :D :D Nami-Nami testitud retseptide puhul on arvestatud, et 1 dl tavalist nisujahu = 55 grammi. Topsikus ei tule jahu kokku suruda-koputada, lihtsalt sisse mõõta.
:P naiste värk, see kurtmine aga proovin täna siis sama retsepti ja kaalun jahu...vaatab, mis saab :) aitäh abi eest ;)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Enely100
Abikokk
2009-11-10 14:14:42
Pille:
Nami-Nami testitud retseptide puhul on arvestatud, et 1 dl tavalist nisujahu = 55 grammi. Topsikus ei tule jahu kokku suruda-koputada, lihtsalt sisse mõõta.
Selle detsiliitrites mõõtmisega jälle see jama, et mul mõõtekannud, kus keskel vedeliku dl, ühes ääres suhkru dl ja teises ääres jahu dl. Nüüd olen ära tabanud, et kui retsepti järgi teha, siis peab vist kõik vedeliku dl järgi võtma.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-10 14:33:30
Enely100:
Pille:
Nami-Nami testitud retseptide puhul on arvestatud, et 1 dl tavalist nisujahu = 55 grammi. Topsikus ei tule jahu kokku suruda-koputada, lihtsalt sisse mõõta.
Selle detsiliitrites mõõtmisega jälle see jama, et mul mõõtekannud, kus keskel vedeliku dl, ühes ääres suhkru dl ja teises ääres jahu dl. Nüüd olen ära tabanud, et kui retsepti järgi teha, siis peab vist kõik vedeliku dl järgi võtma.
Enely, nii kohe kindlasti ei saa olla :) Detsiliiter on detsiliiter, mõõdad Sa jahu või suhkrut või rauda või vett :) Ilmselt on Sul keskel detsiliitrid kirjas ja ühes ääres jahu grammid ja teises suhkru grammid märgitud :D

Hexy
Abikokk
2009-11-10 15:35:31
Pille:
Marju:
Hexy:
Mina tegin kohupiima tuuletaskuid, retseptis soovitatud keedutaigna retsepti kasutades. Asi läks täiesti aia taha. Minul läks tainas juba poole jahu lisamisel nii paksuks, et ma ei saanud teda enam keemiseni küll kuumutada. Võtsin siis pliidilt ja segasin ülejäänud jahu sisse. Lisasin 6 muna, aga sellest muutus tainas nii vedelaks, et valgus küpsetuspannil laiali. Viimases hädas panin siis taigna muffinivormidesse. Ahjus kerkisid ja küpsesid ilusti kohevaks, pärast keerasin kuumuse kinni ja lasksin neil ahjus jahtuda, aga kui välja võtsin olid lamedad nagu pannkoogid. Kas viga oli selles, et ma seda paksu tainast enam ei kuumutanud, või oleksin pidanud vähem mune panema. Teeksin heameelega uuesti, aga .....
Tegin ka sama retsepti järgi ja panin kogu jahu korraga ära. nagu eespool kirjutasin tuli tainas tõepoolest väga väga paks, aga kuumutasin seda kohusetundlikult siiski edasi. retsepti ei muutnud ja munade lisamisega tuli täitsa paras paksus. Ja mul siin on ühes raamatus kirjas, et kui tainast ei kuumuta piisavalt, siis küpsetised ei kerki..
selge selge tean arvestada. Kas siis pärast lisan 6 muna nagu retseptis öeldud või vähem??

Hexy asjatab

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-10 15:42:21
Hexy:
selge selge tean arvestada. Kas siis pärast lisan 6 muna nagu retseptis öeldud või vähem??
Proovi alustuseks viie keskmise munaga (ma kahtlustan, et Salme Masso kasutas tol ammusel ajal veidi väiksemaid mune, kui praegused suured), kui tundub, et mahub veel, siis lisa jupphaaval ka kuues.

Andra
Kokaõpilane
2009-11-10 16:29:58
Sain ka lõpuks keedutaigna ära katsetatud. Esimeselkorral läks asi küll untsu, sest ahi kõrvetas ja ei küpsetanud. Teisel korral kasutasin igaks juhuks ema head uut ahju ja sain mõnusad küüslaugujuustu pulgakesed. Kasutasin tuunikalasuupistete keedutaigna retsepti. Jäin tulemusega vägagi rahule. Täidiseks tegin traditsioonilise küüslaugujuustu.

http://pliiditaga.blogspot.com

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>