KEEDUTAINAS JA KEEDUTAINAKÜPSETISED

Kirsike
Abikokk
2009-11-20 10:20:07
Mariliis:
Kirsike:
Tegin eile vahukoore-hapukoore-külmutatud vaarikate täidisega tuuletaskuid.
Kirsike, milline see täidis täpsemalt on?
2 dl 35%rõõska koort 75 g hapukoort 1 dl suhkurt 2 tl vanillisuhkurt 3 dl vaarikaid (ma panin külmutatud vaarikaid u 2 dl) Vahustasin koore ja segasin muud ained hulka. Vaarikad panin segusse külmunult. Söömise ajaks olid vaarikad veel natuke jäised ja see oli minu jaoks ülihea maitsekombinatsioon :) Sellest kogusest jätkus 25 väikese tuuletasku jaoks.

Lindude toitmine

Frieda
Abikokk
2009-11-20 14:16:08
Üle lugematu arvu nädalate saabunud vabade päevade tähistamiseks tegin klassikalisi, vahukoore-kohupiimatäidisega tuuletaskuid. Retsept Ida Savilt.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Zoozi
Abikokk
2009-11-22 00:01:58
Mulle hakkasid keedutainast küpsetised täitsa meeldima, õigemini meeldib mulle neid teha rohkem kui süüa :) Täna tegin Pierre Herme shokolaadieklääre. Õnnestusid väga hästi. Võtsin need külakostiks venna juurde kaasa, kus kadusid laualt mõne minutiga.

Zoozi tegemised

Heleen
Abikokk
2009-11-22 14:12:17
Mina võtsin ka aega, et kokata. Tulemus on masendav :( Olen väga kurb, sest taigen kukkus kokku ja üldse oli sellega palju jamamist :( :( Jube munamaitse on ka juures (maitsesin) Kohupiima-vahukoore segu on väga maitsev ja serveerin siis külalistele seda koos koduse puuviljakompotiga... Nuuks. Ehk kunagi teen veel.. kui selle kogemuse unustanud olen.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Kirsike
Abikokk
2009-11-22 17:05:57
Kirsike:
Täna tegin veel taigna ja kreemi ära tuulerõnga jaoks, minu prantsuse retseptide kokaraamat ütleb, et need peavad kuni 2 päeva külmas seisma. Proovin ära.
Tuulerõngas (paris-brest oli retsepti nimi) valmis. Taigen seisis kaks päeva ja keedukreem samuti. Keedukreemi sisse läks veel mandlipralinee, mis mul ilmselt väga õieti välja ei tulnud, kuigi maitse oli väga hea. Ja rõngas tuli välja võtta ahjust kohe :o ja kohe ka lahti lõigata :o Samuti oli vaja välja kaapida kogu sisu ja jätta rõngasse ainult koorik. Tegin siis sõnasõnalt nagu kästi:D Rõngas maitses väga hästi, kuigi visuaalne pool mul välja ei tulnud, taigen vajus liiga laiali ja kerkis kuidagi lapikuks (aga tegin liiga suure ringi ka oma taignakoguse kohta). Aga hea ikkagi. Mulle võibolla ainult tundus, et taignaosa maitses kuidagi õhulisemalt, kui tavaliselt :D :D Mulle ka on väga meeldima hakanud see keedutaignaga mässamine :D

Lindude toitmine

Marju
Abikokk
2009-11-22 17:50:45
Heleen:
Mina võtsin ka aega, et kokata. Tulemus on masendav :( Olen väga kurb, sest taigen kukkus kokku ja üldse oli sellega palju jamamist :( :( Jube munamaitse on ka juures (maitsesin) Kohupiima-vahukoore segu on väga maitsev ja serveerin siis külalistele seda koos koduse puuviljakompotiga... Nuuks. Ehk kunagi teen veel.. kui selle kogemuse unustanud olen.
Heleen, ära heida meelt! Räägi, kuidas tegid ja ehk selgub, mis läks valesti. Või äkki oli retsept nõrk vms.
Zoozi
Abikokk
2009-11-22 19:58:59
Täna tegin soolaseid chorizoga profitroole. Super head said. Arvan, et nüüd pean keedutaignaga natuke pausi :D

Zoozi tegemised

Heleen
Abikokk
2009-11-22 22:59:37
Marju:
Heleen:
Heleen, ära heida meelt! Räägi, kuidas tegid ja ehk selgub, mis läks valesti. Või äkki oli retsept nõrk vms.
Retseptis vaevalt viga oli, sest tegin Nami-nami tuuletaskute retsepti järgi, mida kõik kiidavad. Esiteks hakkas mul jahu juurde segades taigen kohe klimpi minema.. segasin siis jõulisemalt ja võtsin isegi sõela. Nahk vahutas nii mis hirmus ja peopesa valutas puulusikast. Lõpuks tuli üks suur käkk. Jahutasin maha arvates, et ehk on õige ikkagi. Lisasin ükshaaval kuus muna ja see taigen oli kohutava välimusega. tükkis ja väga jube. Ühesõnaga võtsin brauni :D :O sellega sai väga kenaks kõik. Arvasingi juba, et on lootust. Panin siis kenasti tordipritsi sisse ja hakkasin südamekesi ja tavalisi piklikuid kujusid tegema. Panin ahju 200 kraadi juures. Mul on ahjul tuli läbi ja siis istusin taskulambiga pliidi ees :/ Ühel hetkel vaatsin, et lõhenema hakkavad(lugeisn kusagilt, et suur kuumus järelikult). Keerasin kuuma vähemaks. mingi 180 kraadi. No ja sisi ühel hetkel hakkas see, mis hästi vähe oli kerkinud kokku kukkuma. Kas see siis puhtalt ahjutemperatuuri alandamisest? Ja kuus muna andis jubeda munamaitse!

Armastus käib kõhu kaudu :)

Ragne
Abikokk
2009-11-23 08:18:22
Minu eilne üllitis - šokolaadikreemiga tuuletaskud. Kohvi kõrvale lausa kohustuslik :)

www.kokkama.ee

Teresake
Kokaõpilane
2009-11-23 10:28:11
Minu idee oli teha profitroole piparmündijäätisega. Maitselt olid "jumalikud" koogikesed. Pilti siia lisada pole veel õnnestunud aga huvilised võivad retsepti leida minu blogist.
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>