Ssille Kokaõpilane 2009-11-29 20:42:32 |
Tegin piparkoogimaitselisi jõhvika-kohupiimatäidisega jõulupalle (profitroole) Retsept ja tegemiskäik blogis: http://toidupildid.blogspot.com/2009/11/keedutaignast-joulupallid.html | |
Kajakas Abikokk 2009-11-30 22:27:20 |
ma tegin ka laupäeval profitroole, võtsin retsepti Meringue blogist ja ahvisin ka tema sinihallitusjuustu-kreekapähklitäidist. Hea kerge tegu oli, tegin topeltkoguse ja sain ühe plaaditäie suurevõitu pätsikesi. Tegemise käigus katsetasin kaht tordipritsitehnikat, esimene ei õigustanud ennast (siuke spiraalitehnika), aga teine, kus lihtsalt pigistasin ühe kuhja tainast pannile oli õige. Need tulid seest ilusti tühjad. Närveerisin ka selle pärast, et kui kiiresti täidis taskud läbi ligundab, aga seda ei juhtunudki :)
proua söögisõltlane |
|
Tiina Abikokk 2009-11-30 23:52:21 |
Mina tegin kaugel noorusajal tuuletaskuid päris tihti. Sellised head lollikindlad asjad - tulid alati välja :) Vist vaid korra juhtus, et vajusid kokku. Millegipärast pole viimastel aastatel enam ette võtnud, nii et tegin nüüd rõõmuga.
Kuna olen alati kasutanud Ida Savi retsepti, siis tegin selle järgi ka seekord. See on väga sarnane nami-nami tuuletaskute omale, nelja munaga. Tegin kohe ka teise portsu, sest ühest oli ilmselgelt vähe :)
Nüüd, kui mikser olemas, ei ole taigna tegemine enam mingi kunst - varem käsistsi oli see ikka paras jõuproov. Ja oluline on korralikult kuumutada! Ma kindlasti kuumutasin pidevalt segades ikka mitu minutit seda palli. Küpsetamise ajal ahjuust avada ei soovitata ja pärast väljavõtmist lõikasin kohe kaaned lahti - et aur välja pääseks.
Täidiseks tegin nami-nami järgi kohupiima-kondenspiimakreemi (Nopri kohupiimast) ja tuunikalatäidise. Viimase puhul oli või mumeelest liiast, järgmine kord jätaks selle välja.
Maitsev!
Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-01 10:27:13 |
Tiina:
Ma mõtlesin ka seda täidiseretsepti vaadates, et mida see või seal andma peab. Sidusust? Kreemisust? Toorjuust ju jahedas on üsna tahkes olekus, nii et peaks ka sellest täiesti piisama!?
Täidiseks tegin nami-nami järgi kohupiima-kondenspiimakreemi (Nopri kohupiimast) ja tuunikalatäidise. Viimase puhul oli või mumeelest liiast, järgmine kord jätaks selle välja. |
|
Tiina Abikokk 2009-12-01 21:29:04 |
Pille:
Täpselt - kasutasin Farmi toorjuustu, mis on täiesti tahke ja kreemine, vahukoor käib ka lisaks. Kui veel võid panna, siis sai maitselt väga võine ja liiga rammus. Aga tegelikult tekkis mul selle retseptiga ka küsimus - vaja on 4 sl rõõska koort - kas see on vahustatud või vahustamata koore hulk? Ma panin vahustatud koort neli eriti suure kuhjaga lusikatäit :) Tiina:
Ma mõtlesin ka seda täidiseretsepti vaadates, et mida see või seal andma peab. Sidusust? Kreemisust? Toorjuust ju jahedas on üsna tahkes olekus, nii et peaks ka sellest täiesti piisama!?Täidiseks tegin nami-nami järgi kohupiima-kondenspiimakreemi (Nopri kohupiimast) ja tuunikalatäidise. Viimase puhul oli või mumeelest liiast, järgmine kord jätaks selle välja. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-01 21:34:19 |
Tiina:
Tiina, kui ma ise teeks (ja seda retsepti millalgi tuunin ja nami-namistan :D), siis segaksin lihtsalt toorjuustu ja tuunikala ja ürdid. Nii või kui ka vahukoor tunduvad minu jaoks liiast.
Pille:
Täpselt - kasutasin Farmi toorjuustu, mis on täiesti tahke ja kreemine, vahukoor käib ka lisaks. Kui veel võid panna, siis sai maitselt väga võine ja liiga rammus. Aga tegelikult tekkis mul selle retseptiga ka küsimus - vaja on 4 sl rõõska koort - kas see on vahustatud või vahustamata koore hulk? Ma panin vahustatud koort neli eriti suure kuhjaga lusikatäit :)Tiina:
Ma mõtlesin ka seda täidiseretsepti vaadates, et mida see või seal andma peab. Sidusust? Kreemisust? Toorjuust ju jahedas on üsna tahkes olekus, nii et peaks ka sellest täiesti piisama!?Täidiseks tegin nami-nami järgi kohupiima-kondenspiimakreemi (Nopri kohupiimast) ja tuunikalatäidise. Viimase puhul oli või mumeelest liiast, järgmine kord jätaks selle välja. |
|
Zoozi Abikokk 2009-12-01 22:36:26 |
Pille:
Mina jätsingi nii või kui ka vahukoore ära :)
Tiina:
Tiina, kui ma ise teeks (ja seda retsepti millalgi tuunin ja nami-namistan :D), siis segaksin lihtsalt toorjuustu ja tuunikala ja ürdid. Nii või kui ka vahukoor tunduvad minu jaoks liiast.Pille:
Täpselt - kasutasin Farmi toorjuustu, mis on täiesti tahke ja kreemine, vahukoor käib ka lisaks. Kui veel võid panna, siis sai maitselt väga võine ja liiga rammus. Aga tegelikult tekkis mul selle retseptiga ka küsimus - vaja on 4 sl rõõska koort - kas see on vahustatud või vahustamata koore hulk? Ma panin vahustatud koort neli eriti suure kuhjaga lusikatäit :)Ma mõtlesin ka seda täidiseretsepti vaadates, et mida see või seal andma peab. Sidusust? Kreemisust? Toorjuust ju jahedas on üsna tahkes olekus, nii et peaks ka sellest täiesti piisama!? |
|
Kirsike Abikokk 2009-12-01 23:48:06 |
Mina panin vahustatud vahukoore ja jätsin või ära. Vahukoor tegi õhulisemaks ja mulle väga meeldis. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-12-02 07:51:08 |
Niii-niii. Ma pean nüüd otsustama, kes on need kaks õnnelikku keedutainaga mässajat, kes endale uue Varraku kokaraamatu saavad. Hoidke silmad-kõrvad siis lahti! ;) | |
Kardemon Abikokk 2009-12-04 00:27:45 |
Ma teen ka nüüd oma keedutaigna postituse ära. Ühe pildi varem lisasin ka... Aga nüüd oli aega ka blogis kirjutada... Mõtisklen seal auruga küpsetamise üle... Äkki keegi oskab midagi lisada....
Aga eile tegin Juustusõbra tuuleubasid. Panin täidist ka... Kõige parem oli lihtsa Merevaiguga :D http://kardemon.blogspot.com |
|
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |