Sip0069 Kokaõpilane 2010-02-21 14:05:24 |
Olen teinud tuuletaskuid maksapasteedi täidisega
http://kokkamine-sip0069.blogspot.com/ |
|
Katukatu Kokaõpilane 2010-03-11 15:40:49 |
Kas keegi on teinud tuuletaskute taidist naiteks mascarponega? Kahjuks siin Norras koik kohupiimalaadsed asjad on nii vedelad, et ilma suuremate koguste zelatiinilehtedeta ei ole ma kull hakkama saanud. Aga zelatiin rikub maitset minu arvates. :( Motlesin, et jarsku prooviks mascarpone granadilli (ing. keeles passion fruit) taidist nadalavahetusel. Mis arvates, kas peaks onnestuma? Kas uleoo ka seisab kulmikus? Muid kohupiima ja vahukoore vabasid magusaid taidiseid on keegi proovinud? Kohe isu on tuuletaskute jarele... | |
Naabrimutt Kokaõpilane 2011-03-11 01:53:36 |
Keedutainas mu suur lemmik ja vastlapäeval teen alati saiakuklite asemel keedutaignaga tuulekaid: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-02 14:15:41 |
Nami-Namis oli selline Salme Masso keedutaina retsept. Kuna see on mitu korda laita saanud, siis kustutan selle ära. Igaks juhuks tõstan siia aga retsepti ja kommentaarid, et oleks vajadusel käepärast: Salme Masso retsept keedutaina valmistamiseks. Keedutainast küpsetistest saab valmistada kooke, lisandeid puljongile (profitroolid), väikesi täidisega küpsiseid, kohupiimataskuid jne. Koostis: 125 g nisujahu 60 g võid 1 g soola 1.5 dl vett 3 kuni 4 muna Valmistamine: Pane potti vesi, sool ja või. Lase keema ja sega pikkamööda segades juurde jahu nii, et ei tekiks klimpe. Kuumuta edasi keemiseni. Võta pott tulelt ja jahuta segu kuni 60 kraadini. Lisa ükshaaval munad. Otstarbekohane on valmistada keedutainast mikseriga, sest munade lisamisel tuleb tainasegu pidevalt ühtlaselt segada, kuni see muutub paksu hapukoore taoliseks. (Olenevalt jahu paisuvusest võib taina õige paksuse saamiseks kuluda rohkem või vähem mune). Valmis keedutainas pritsi kondiitripritsi abil või pane lusikaga külma veega niisutatud plaadile. Küpseta 180-200-kraadises ahjus tuhmkollakaks. Kommentaarid: Autor: mari Kuupäev: 2009-01-08 14:04:25 Kommentaar: tegin taigna nii nagu peab,võtsin ahjust kohe välja ja tasapisi vajusid köik kokku,viskasin minema.Mis ma valesti tegin,ei tea ??Aidake nõuga. Autor: Fre Kuupäev: 2009-02-25 10:05:05 Kommentaar: Mari, ühes teises keedutaina õpetuses oli kirjas, et peaks jahutama aeglaselt, st enne küpsemisaja lõppu ahju temp maha keerata ja sisi uks praokile. Kui kommentaaridest on viisakas välja viidata siis nt http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=139 Autor: Gunnel Kuupäev: 2009-03-02 14:46:14 Kommentaar: Mina tean hoopis, et ahju ust ei tohiks kohe lahti teha, vaid oodata ca 15-20 min, muidu vajuvadki taskud lapikuks tagasi. Autor: elina Kuupäev: 2009-11-06 17:26:28 Kommentaar: kuidas nii heal asjal nii vähe kommentaare?! Uskumatu lihtsalt! Proovisin ka täna kohupiima ja kondenspiimaga täidist ning mina jätsin suhkru üldse lisamata. Huvitav, et siin soovitatakse jahu jao kaupa lisamist, mulle on alati meelde jäänud, et tuleb korraga kõik sisse uhada ja nii ma olen alati ka teinud. aga kui mõlemat pidi õnnestub, siis vahet neil "raudsetel reeglitel" eriti vist pole:D Autor: küpsetaja Kuupäev: 2009-11-16 13:38:40 Kommentaar: Mäletasin lapsepõlvest, et tuuletaskuid küpsetades ei tohi mingil juhul küpsetamise ajal ahju ust avada, kuna siis kukuvad tuuletaskud kokku ja nii ma ka alati proovisin. Kuid alati kukkusid nad ikkagi kokku ja jäid seest veel ka nätskeks. Pidasin seda ahju süüks. Nüüd aastaid hiljem, mõtlesin veekord katsetada. Uus ahi ju ikkagi. Pr.Salme Masso ei kirjuta oma retsepti kaua peab küpsetama, sest määratlus - seni kuni kuldkollaseda - võib võtta päris kaua ega ja ahju ees ka ju vaid passida ei taha. Seega pöödrusin teisete sarnaste retseptide poole abi leidmiseks. Ja see mille leidsin, pole sugugi see, mida ootasin. Ahju uks TULEB avada küpsetamise viimaseks 10 minutiks. Selge, proovisin mõlemit moodi. Teate mis - kui ahju usk avada ja niiskus ahjust välja lasta küpsetamise viimasel 10 minutil, siis on tuuletaskud ilusa vormiga, ei kuku kokku ja on ka seest küpsenud. Ilmselt oli Pr. Massol selline ahi, mis ei vajanud eraldi õhutust. Igatahes, vaadake kasvõi siin samal lehel olevat Pierre Hermé šokolaadiekläärid retsepti, just küpsetuse õpetuse osa ja tuuletaskuid polegi enam nii rakse teha. Autor: Rel Kuupäev: 2011-01-18 20:34:37 Kommentaar: Ma olen proovinud keedutainast teha küll piimaga, küll veega, ahju uks kinni-uks lahti. Siis veel küpsetuspaberiga ja ilma ja õlitanud panni ja võimelnud igatpidi. Aga no ei kerki, mitte üks raas. Ma tahaks seista inimese kõrval, kes oskab tõesti küpsetada tuuletskuid nii, et need ka tõesti kerkivad ;( Autor: Piret Kuupäev: 2012-01-01 12:55:31 Kommentaar: Tegin tuuletaskuid esmakordselt. Ütlen ausalt S. Masso retseptist ei ole algajale tegijale kasu. Sattusin paanikasse peale jahu lisamist, sest potis oli üks suur ühtlane jahuklimp. Hiljem toidutare retsepti lugest selgus, et see ongi normaalne. Kindlasti ei tasuks aga panna 4 muna, sest taigen läheb pisut liiga vedeleks (arvan, et see oli ka põhjus, miks klassikalist seest tühja taskut ei tekkinud). Igal juhul, peale jahu lisamist enam kuumutama ei peaks, tulelt ära ja siis mikseriga vahustades lisada 3 muna. Küpsetamisest. Proovisin varianti, et umbes 8 min 220 C, siis u 10 min 200 C ja ülejäänud aja 180 C. Peale seda ahju ust ei avanud, keerasin kuumuse maha ja taskud jäid sinna umbes 20 min veel. Tulid välja täitsa nagu päris. Kokku ei vajunud. Ma arvan, et kas jahtumisel ahjuuks lahti või kinni sõltub ahjust. Kasutan uuemat elektriahju ning niiskusega probleemi pole, seega kindlasti kinni jätta. Vanema ahju puhul (ja gaasi puhul) võib aga tekkida tõesti vajadus niiskus välja lasta. Täidiseks tegin Eestis valmistatud ricotta ja Milka šokolaadikreemi segu- pisut veel suhkrut ja vaniljesuhkrut ning tulemus oli super! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-02 14:16:34 |
Meil oli vana aasta õhtul laua peal selline uhke kuusepuu ehk siis croquembouche: Keedutainapallide sees oli keedukreem, Kristjan tegi uhke koonuse ja ümber selle sättisime siis täidetud tainapallikesed. Ükshaaval pallikesi kokku ei "liiminud", tegime hoopis ohtralt suhkruniitidest "paelu", millega "sidusime" pallid kokku. Retsepti ja täpsed juhised lisan peagi. | |
Silx Abikokk 2012-02-09 10:43:27 |
Ja lõpuks ka minu omad...
Tuuletaskud magusa avokaadokreemiga
Ja gougéres Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Silx Abikokk 2012-10-30 15:57:52 |
Minu profitroolid ja ideed täidiseks
Pildid ei ole muidugi kiita.... No see on see, kui paned lauale ja avastad, et pilti pole.. ja kõik on ümberringi näljased.. :) Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-03-25 11:42:02 |
Vot NII tehakse profitroole - vaata videot ;) | |
Marju Abikokk 2014-03-25 12:31:45 |
Pille:
Aaah! KUI isuäratav! Vot NII tehakse profitroole - vaata videot ;) |
|
Merle Abikokk 2014-05-07 02:25:29 |
Poes avanenud maasika-hooaja puhul tegin maasika-ekleere: Kuna kreemi jäi üle ja taigent ka, vormus neist ka pallikook: Retseptid siin. | |
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |