Kaare Abikokk 2009-11-02 17:19:48 |
Tegin kohupiimaluikesid. Tainategu tuleb veel harjutada (tuli liiga tihke), aga muidu said ilusad ja maitsvad. | |
Mann Abikokk 2009-11-02 18:50:00 |
keedutainast saab perfektseid õhukesi pannkooke :) Mõned tulid muffinivormis ka väheke kabedama kujuga. | |
Marju Abikokk 2009-11-03 13:11:54 |
Liitun kah üle pika aja :) Aga mul on küsimus: Olen aru saanud, et keedutainas paisub päris kõvasti. Kui suured portsud peaks tainast kohupiimataskute jaoks panema? | |
Triin Abikokk 2009-11-03 14:38:39 |
No nüüd need pannkoogid ei lase mind lahti. Nami-nami tuuleoad on ühed mu lemmikud. Ja tuuletaskuid vastlakukliteks teen ka juba aastaid. Perekond ihkab neid nö poeomi. Aga mina ei anna alla :). Keedutainas maitseb mulle tohutult. Toorelt ka :). | |
Spidur Abikokk 2009-11-03 15:30:31 |
Mann:
et siis teed vedela keedutaina või mismoodi?
keedutainast saab perfektseid õhukesi pannkooke :) Mõned tulid muffinivormis ka väheke kabedama kujuga. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-03 17:20:13 |
Spidur:
Mul on miskipärast tunne, et Mann ei teinud pannkooke tahtlikult? ;)
Mann:
et siis teed vedela keedutaina või mismoodi?keedutainast saab perfektseid õhukesi pannkooke :) Mõned tulid muffinivormis ka väheke kabedama kujuga. Marju:
Keedutainas kerkib pigem kõrgusesse kui laiusesse. Ma teeks ca 5-6 cm pikkused.
Olen aru saanud, et keedutainas paisub päris kõvasti. Kui suured portsud peaks tainast kohupiimataskute jaoks panema? |
|
Mann Abikokk 2009-11-03 17:57:19 |
Pille:
asja nimi on huumorinurk.
aga jonnakus ja kangekaelsus on mu teine nimi, et proovime veel :) Spidur:
Mul on miskipärast tunne, et Mann ei teinud pannkooke tahtlikult? ;)Mann:
et siis teed vedela keedutaina või mismoodi?keedutainast saab perfektseid õhukesi pannkooke :) Mõned tulid muffinivormis ka väheke kabedama kujuga. |
|
Spidur Abikokk 2009-11-03 19:17:15 |
okei, minu huumorisoon streigib ilmselt... | |
Marju Abikokk 2009-11-03 19:23:41 |
Pille:
Tänud! Marju:
Keedutainas kerkib pigem kõrgusesse kui laiusesse. Ma teeks ca 5-6 cm pikkused.Olen aru saanud, et keedutainas paisub päris kõvasti. Kui suured portsud peaks tainast kohupiimataskute jaoks panema? |
|
Marju Abikokk 2009-11-03 20:48:43 |
Tegin lapsepõlvest tuttavaid kohupiimataskuid: Tainas oli enne munade lisamist nii paks, et keetmiseks oli seda kuumutamist raske nimetada, hambad ristis praadisin seda tainast ja hoidsin hinge kinni, et kõrbema ei läheks. Õudne oli. Pigistasin ehk 3-4 minutit välja, rohkem ei suutnud. Aga õnneks ilmselt piisas. Teine õudushetk oli munade lisamise ajal, kui tainas meenutas mingit neerupajatoitu vms. Õnneks läks ka siin kõik hästi.. Taina pigistasin plaadile läbi väikse kilekoti. Nagu ühes raamatus (Küpsetuskunst) soovitatu, pritsisin enne ahjupanekut tainale pisut külma vett. Küpsetasin 10 minutit 230 kraadi juures ja siis u 20-30 minutit 180 kraadi juures. Küpsetamine õnnestus! :) Kolmas jama oli kreemiga, sest polnud kirjas kuidas seda teha. Segasin siis lihtsalt kohupiima ja kondenspiima (veidi vähem kui retseptis öeldud), lisasin õige pisut suhkrut (palju vähem kui retseptis öeldud). Või otsustasin lõpuks sulatada ja lisasin ka selle. Algul oli kreem vedel, hiljem läks täiuslikuks :) Kokkuvõttes tulid täiesti suurepärased kohupiimataskud. Maitse oli täpselt see, mida kooliaja abc 8-st mäletan :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |