Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-31 12:10:45 |
Panen siia veel mõned ingliskeelsed retseptiviited: Fruit-filled choux with caramel sauce (BBC Good Food) Profiteroles with white and dark chocolate filling (BBC Olive) Moreish mocha profiteroles (BBC Good Food) Iced vanilla and caramel profiteroles (Gordon Ramsay) Croquembouche with Limoncello filling (Merrilees Parker) Choux pastry (Delicious Magazine) Croquembouche with pastry cream (Delicious Magazine) Strawberry buns (Delicious Magazine) Chocolate choux buns (Delia Smith) Cheese choux pastries filled with mushrooms in Madeira (Delia Smith) Croquembouche with mascarpone cream (Delia Smith) Profiteroles (Delia Smith) Gougeres with Parmesan and black pepper (Martha Stewart) Petit choux with rose cream (Martha Stewart) Anne's Gougeres (Martha Stewart) Chocolate eclair hearts (Martha Stewart) Cream puffs (Martha Stewart) Seven swans a-swimming (Martha Stewart) Golden pear cream puffs (Martha Stewart) Sausage profiteroles (Martha Stewart) Profiteroles with chocolate sauce (Nigella Lawson) | |
Ullike Abikokk 2009-10-31 14:41:50 |
Pille:
Magusa (kohupiima? kohupiima-kondenspiima?) täidisega. Täpsemalt ei suutnud kunagi määratleda, aga jube head olid küll. Nüüd - pärast remonti - pole ma sinna sisse astunud. Ei tea isegi, kas seal on veel alles see pisike kondiitripoeke. Oli teine alkoholipoe ja pidevalt vahetuvate söögikohtade vahele pressitud umbes 4 m2 poeke. Teisipäeval on plaanis just linna minna -eks katsun siis ka üle vaadata. Ullike:
Mille poolest need Tallinna kaupluse profitroolid nii erilised-imelised olid? ;) Olid need soolase või magusa täidisega? Suured või väikesed?Endises Tallinna kaupluses Narva maantel müüdi (enne viimast remonti) suussulava täidisega profitoroole. Need tulid esimese asjana ka silme ette kui kooskokkamine väljakuulutati. Aga ühtki sellist retsepti ei leidnudki siit :( Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-31 19:02:10 |
Ullike:
Ullike, nende tuuletaskute täidises on kondenspiimaga magustatud kohupiimakreem. Väga hea kraam.
Meil ülikooli kohvikus (jutt siis TLÜst ja uues majas asuvast Kehrwiederist) on ka imehead tuuletaskud, kreemiks seesamune kondenspiim-kohupiim.
Pille:
Magusa (kohupiima? kohupiima-kondenspiima?) täidisega. Täpsemalt ei suutnud kunagi määratleda, aga jube head olid küll. Nüüd - pärast remonti - pole ma sinna sisse astunud. Ei tea isegi, kas seal on veel alles see pisike kondiitripoeke. Oli teine alkoholipoe ja pidevalt vahetuvate söögikohtade vahele pressitud umbes 4 m2 poeke. Teisipäeval on plaanis just linna minna -eks katsun siis ka üle vaadata.Ullike:
Mille poolest need Tallinna kaupluse profitroolid nii erilised-imelised olid? ;) Olid need soolase või magusa täidisega? Suured või väikesed?Endises Tallinna kaupluses Narva maantel müüdi (enne viimast remonti) suussulava täidisega profitoroole. Need tulid esimese asjana ka silme ette kui kooskokkamine väljakuulutati. Aga ühtki sellist retsepti ei leidnudki siit :( |
|
Aire1 Abikokk 2009-10-31 21:47:57 |
Tegin täna tuunikalasuupisted, kõigile maitsesid. | |
Spidur Abikokk 2009-11-01 09:26:00 |
Tuuletaskute vastu ei saa! Mina tegin eile toorjuustu ja vahukooretäidisega tumedaid tuuletaskuid. | |
Ullike Abikokk 2009-11-01 12:20:12 |
Eile oli vaim valmis, aga liha jäi nõdraks - s.t. aega jäi napiks. Ja siis tekkiski küsimus. Pille kirjutas üleskutses, et mingil hetkel on võimalik keedutainast külmutada...vot mina pole elus ühtki asja (enda tehtud tainast jms) külmutanud ja siis hiljem sellest mnidagi küpsetanud. Kuidas ma nende külmutatud taskutega peaks edasi käituma? Kas sulatan kõigepealt toatemperatuuril ja siis ahju või võib kohe külmununa ahju visata? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-11-01 12:25:03 |
Ullike:
Külmutatud taskud-profitroolid võid kohe sügavkülmast kuuma ahju panna. Ei ole esmalt sulatada vaja..
Kuidas ma nende külmutatud taskutega peaks edasi käituma? Kas sulatan kõigepealt toatemperatuuril ja siis ahju või võib kohe külmununa ahju visata? |
|
Ullike Abikokk 2009-11-01 12:32:01 |
Pille:
Tänud! =D Ullike:
Külmutatud taskud-profitroolid võid kohe sügavkülmast kuuma ahju panna. Ei ole esmalt sulatada vaja..Kuidas ma nende külmutatud taskutega peaks edasi käituma? Kas sulatan kõigepealt toatemperatuuril ja siis ahju või võib kohe külmununa ahju visata? Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Triinpvr Abikokk 2009-11-02 01:17:57 |
Tegin täna (tegelikult juba eile) selliseid lihtsaid tuuletaskuid, täidiseks Pajumäe vaarikatega kohupiimakreem. mmm :) | |
Ullike Abikokk 2009-11-02 08:21:28 |
Profitoroolid tehtud (pilte aga ei saa ma vist kunagi :( )! Täidiseks Maag'i sidrunimaitseline kohupiimakreem Dulce de Leche'ga. Maitse - super, kuigi jäi veidi vedelaks ja seetõttu oli täitmine paras tsirkus. Järgmisel korral panen ikka kondenspiima. :) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |