Toidu-ostu ving

Merilin
Abikokk
2010-10-30 16:34:30
Netcat:
Thredahlia:
Kusjuures see liitrine tilaga kopsik mul on ok (aga ka vähem kuumutamiseks kasutatud kui suuri, pigem vedelike mõõtmiseks), aga suur puljongipott (ca 10L?) ja kurnkaanega pastapott on seest kergelt roostetäpilised.
Kopsikud kannatavad kuuma hästi, mina soojendan nendega puljongit ja sulatan šokolaadi ja kuumutan glögi jne Kurnkaanega pott, mõõdustik sees, 4 l? Selle ma siis vist ostsingi :( Ei tea, kas on mingit preventiivset hooldust, mis ei lase nii kergesti rooste minna asjal?
Just - mõõtudega, 4L. No mina ei osanud arvata, et "roostevaba" pott roostet ennetavat töötlust vajaks. Muidu pott on mugav kasutada küll... Kusjuures lisaks sellele väiksele kopsikule, kaheosaline aurutuspott ka ei roosteta, kuigi on tihti kasutuses. Ainult pastapott ja puljongipott :(

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

pk
Kokaõpilane
2010-10-30 21:31:48
Mul on ka seesama 4l pott juba üsna kaua, aga ei ole tal midagi viga.
Netcat
Abikokk
2010-10-31 20:29:07
Stockmannis oli müügil käärinud kõrvits. Jumalast nördinud olen. Mitte sellepärast, et mul hädasti kõrvitsat vaja oleks olnud, aga kui ma võtsin tüki pihku, et seda lähemalt uurida (kuna juba katsudes oli asi kahtlaselt pehme) siis õnnestus oma sall täis tilgutada suht ebameeldiva lõhnaga vedelikuga. Maailm läheb ikka hukka...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Sasha
Abikokk
2010-11-06 22:01:56
Mis värk nende praegu müügilolevate hurmaadega on, kas keegi teab? Pooleldi rohelised ju. Kas see ongi selline rohekas sort ja nad lähevad paaripäevase seismisega pehmeks või ongi NII toored müügil?
Tiina
Abikokk
2010-11-07 01:52:33
Sasha:
Mis värk nende praegu müügilolevate hurmaadega on, kas keegi teab? Pooleldi rohelised ju. Kas see ongi selline rohekas sort ja nad lähevad paaripäevase seismisega pehmeks või ongi NII toored müügil?
Hurmaad kipuvad jah toorevõitu meil olema. Ega muud, kui koju kapi otsa järelvalmima. Mina kui suur hurmaa-armastaja olen alati neid pooltooreid poes vaadates tundnud kahju, et paljud, kes selle hüva viljaga esimest korda tutvust teevad, pettuvad täiega, sest nad ei tea, et mida pehmem ja lödim hurmaa, seda parem ja et toores hurmaa ei kõlba kuhugi.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Zoozi
Abikokk
2010-11-07 08:40:34
Tiina:
Sasha:
Hurmaad kipuvad jah toorevõitu meil olema. Ega muud, kui koju kapi otsa järelvalmima. Mina kui suur hurmaa-armastaja olen alati neid pooltooreid poes vaadates tundnud kahju, et paljud, kes selle hüva viljaga esimest korda tutvust teevad, pettuvad täiega, sest nad ei tea, et mida pehmem ja lödim hurmaa, seda parem ja et toores hurmaa ei kõlba kuhugi.
Turult saab küll täitsa ilusaid ja magusaid.Ma poest korra ostsin,aga polnud ka järelvalmides hea.

Zoozi tegemised

ErleS
Abikokk
2010-11-07 13:09:26
Zoozi:
Tiina:
Sasha:
Turult saab küll täitsa ilusaid ja magusaid.Ma poest korra ostsin,aga polnud ka järelvalmides hea.
Vahepeal oli poes päris mõnusaid hurmaasid saada, aga nüüd on jah pooltoored igal pool. Ma vahel ikka valin sealt mõned endale, kuid tavaliselt söön ikkagi kohe ära, nii et kodus järelvalmida ei jõuagi. Samas on mul tuttav, kellele just need lödimad ei maitse, vaid eelistabki pooltooreid :) Ise sain eile keskturult ilusaid hurmaasid.
Tziiki
Abikokk
2010-11-07 15:16:34
mina olen neid hurmaasid küll ostnud-täitsa kenasti valmivad. Aga rääkige, pomelo sõbrad-milline see vili õieti olema peaks, ma juba teist korda saan isendi, mis on täiesti puine-kas ongi selline või lihtsalt ei vea mul?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

ErleS
Abikokk
2010-11-07 15:35:40
Tziiki:
mina olen neid hurmaasid küll ostnud-täitsa kenasti valmivad. Aga rääkige, pomelo sõbrad-milline see vili õieti olema peaks, ma juba teist korda saan isendi, mis on täiesti puine-kas ongi selline või lihtsalt ei vea mul?
Kardan, et nad ongi sellised praegu. Tsitruselistega mu meelest kipubki nii olema, et meie kaubanduses on neil hooaeg. Mandariinide ja apelsinidega sama ju, et on selline periood, kus pea kõikjalt saab üsna häid vilju, muul ajal pead lihtsalt lootma, et õnneks läheb.
Köögikatake
Abikokk
2010-11-07 16:30:38
Tziiki:
Sul pole siis ilmselt vedanud, õige valmis pomelo on mõnus magus ja mahlane. Praegu ongi veel natuke vara nende jaoks, minu meelest need kõige paremad meil müügis kusagil novembri lõpust- detsembrist.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

<< 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 >>