Toidu-ostu ving

Netcat
Abikokk
2011-02-23 13:38:19
Lixey:
Kuhu kookospiim on kadunud? Prismas Rainbow oma pole ammuilma näinud ja kõk teised sordid on ka letilt kadunud? Ainult kõige pisemaid ja kallimaid võib veel mõnes poes leida... :/
Nami-nami karritegemisvõistluse käigus sai otsa? Minuarust Selveris on nagu olnud ikka. Järve Selveris siis. Mitut sorti, paksemat ja lahjemat ja. Ma tahaks täpsustada, et kui ma mõtlesin pähkleid, siis ma rääkisin ikka kinnistest pakkidest, ma lahtiseid pole kunagi uurinud. Ja tõesti mõni aeg tagasi Selveris märkasin, et oligi kreeka pähklite pakkide koha peal ka tühi koht. Veider.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-23 13:42:05
Netcat:
Lixey:
Kuhu kookospiim on kadunud? Prismas Rainbow oma pole ammuilma näinud ja kõk teised sordid on ka letilt kadunud? Ainult kõige pisemaid ja kallimaid võib veel mõnes poes leida... :/
Nami-nami karritegemisvõistluse käigus sai otsa? Minuarust Selveris on nagu olnud ikka. Järve Selveris siis. Mitut sorti, paksemat ja lahjemat ja.
LOL @ Netcat & karriroad :) Mina tean rääkida vaid Viimsi Marketi kohta - kookospiima on mitmes eri suuruses ja eri firmade omad (sh Santa Maria).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Anu
Abikokk
2011-02-23 15:03:39
Tartus siis vist karrisid väga ei tehtud. Prismas on täitsa Rainbow kookospiim olemas ja teisi ka ikka leiab.
Köögikatake
Abikokk
2011-02-23 17:31:35
Kreekapähklitega on selline lugu, et need, mis väikestes pakkides, nende kilohind on tunduvalt kallim, õigem oleks öelda, et oli...kahjuks. Nüüd on näiteks Pirita Selverisse ka uuesti lahtised kreekapähklid müüki tulnud aga kilohind on kroonides üle 200 krooni, enne euro tulekut olid nad eelmise aasta keskel veel 149.-/kg, siis tõsteti 169.-/kg. Turgudel on paremad-puhtamad-heledamad 180.-/kg praegu veel. Ei tea, mis edasi saab. Ma kasutan neid iga nädal, seega tihe ostja:)

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Netcat
Abikokk
2011-02-23 18:13:27
Köögikatake:
Kreekapähklitega on selline lugu, et need, mis väikestes pakkides, nende kilohind on tunduvalt kallim
Võimalik, aga pähklid lähevad ruttu vanaks ja lahtiselt müügil olevate pähklite puhul on võimatu tuvastada, kas neil on säilivustähtaeg läbi või mitte. Võimalik saastumine veel peale selle. Kuivatatud ploomide puhul ma tegin ühekorra poes hinnavõrdluse pakitud ja lahtiste ploomide kilohinna vahel (see oli Rimis) ja selgus, et lahtised olid sutsu kallimad.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Heleen
Abikokk
2011-02-23 22:15:30
Netcat:
Köögikatake:
Kreekapähklitega on selline lugu, et need, mis väikestes pakkides, nende kilohind on tunduvalt kallim
Võimalik, aga pähklid lähevad ruttu vanaks ja lahtiselt müügil olevate pähklite puhul on võimatu tuvastada, kas neil on säilivustähtaeg läbi või mitte. Võimalik saastumine veel peale selle.
Minu arvates on lahtiselt müüdavad pählid küll päris mustad... Pigem ei eelista neid.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Tziiki
Abikokk
2011-02-24 00:47:20
Heleen:
Minu arvates on lahtiselt müüdavad pählid küll päris mustad... Pigem ei eelista neid.
vabandust, aga mis moodi need pähklid mustad peaksid olema? ei ole mina seal kedagi käsipidi sees sorimas näinud ja viimasel ajal on sootuks nii, et neid pähkleid ei kallata nendesse kastidesse üldse väljagi, vaid avatakse ainult see kott, millesse need esialgselt pakitud on. Ja värskuse seisukohalt-pole veel ei Selverist ega Rimist sattunud rääsunud pähklite otsa. Need müüakse siiski suhteliselt kiiresti läbi...

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Köögikatake
Abikokk
2011-02-24 12:38:36
Pähklite mustuse all mõistan mina pigem seda, et vahel on pähklid väga kooretükke täis ja tõepoolest sellist lausa musta värvi. Minu kogemus näitab, et mida heledam pähkel, seda magusam ja mahlasem. Selveris olen ise näinud kuidas pähklid vaakumpakendist otse sinna kasti kallatakse. Kui nii mõelda, et keegi neid näppudega katsub ja siis tagasi paneb vms, ei saaks ju paljusid toiduained üldse osta.

Tee seda, mida armastad ja armasta seda, mida teed.

Blondie
Abikokk
2011-02-24 12:45:35
Tziiki:
Heleen:
vabandust, aga mis moodi need pähklid mustad peaksid olema? ei ole mina seal kedagi käsipidi sees sorimas näinud ja viimasel ajal on sootuks nii, et neid pähkleid ei kallata nendesse kastidesse üldse väljagi, vaid avatakse ainult see kott, millesse need esialgselt pakitud on. Ja värskuse seisukohalt-pole veel ei Selverist ega Rimist sattunud rääsunud pähklite otsa. Need müüakse siiski suhteliselt kiiresti läbi...
Minul pole ka lahtistega kunagi värskuse probleeme olnud (ja seda, et on mustad, juhtub põhiliselt mul hoopis igat moodi pakendatud rosinatega, mitte nii väga pähklitega).
Seenekas
Abikokk
2011-02-24 17:09:50
Pole selle teema eriline sõnavõtja, aga nüüd on kibe ving küll kallal. Lihtslt tänu külmadele ilmadele ei käivitu meil hommikuti ükski diiselmootoriga neljarattaline ja ainuke bensumootor, millega ka maanteedel kulgeda võis, oli lootusetult lumehange vajunud-kasvanud-jäänud, misiganes, sest ta lihtsalt ei sobi talvesõiduks. Selle kaevasime küll juba mõni aeg tagasi välja ja saime ka "maa seest" välja tõmmatud. Imede- ime, käivitus. Nüüd vähemalt ei pea kaasa tööle jala lippama, kui parasjagu keegi mööda ei sõida ja peale ei võta. Nii me siis istume (st. enamjaolt mina) kolmandat nädalat üsna rõõmsalt "vangis" ja ei pääse eriti kodust kaugemale. Selle taustal tundub igasugune pähkli ja muu teema üsna teisejärguline. :) Aga sellise asja juures on mitmeid häid pooli. Külaasjaajamiste juures viskan mehe tööle ja jalutan koju. No selline laiskus õhtul veel korra järele minna. Kõik kitsed, kellest koos nende tegudega pole hommikusöögi teemas tänavu rääkinud, on nähtud ja peaaaegu koduloomadeks saanud. Pulsi ja hingamise korrigeerimine külmaga ja riietuse valimine on selle ajaga ruttu selgeks saanud. Samuti teed, mida mööda on mõnusam liigelda. Aga toiduga on suts jama küll. See, et teatud varud otsa saavad, on normaalne, aga keldris ära külmunud viimased õunad ja natuke kartulit ei ole. Lisaks olid mõned põrandal olnud mahlad poolkülmunud ja üks kurgipurk ka. Ehk - kas klõbisevatest kartulitest peale kartulipudru ka midagi mõistlikku teha saab?
<< 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 >>