Toidu-ostu ving

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-03-21 15:23:35
Thredahlia:
Pille:
Seenekas:
Vabandust, aga mis vahet seal on, kas purgis Santa Maria või apteegist paberkotikeses kadakamarjad? Peale hinnavahe.
Ilmselt polegi, aga kui mul on nt kõik maitseained topsikutes, siis vist eelistaks ka topsikut. Neid paberkotikesi ja kilepakikesi on jube raske korras hoida (minul vähemalt)..
Ma olen siis üldse imelik - korjan oma kadakamarjad ise ja panen PURKI :D Ürdid, mis vahel apteegist tulevad, lähevad ka kodus purki ja kilepakis müügil olevad loorberilehed samuti. Ei salli seda kotindust ja sassis kotikestekarpe...
No vot. Esimesel korral ostan purgikese ja edaspidi täidan ise. Mul on Edinburghist pärit suured basiiliku-, punetopsid, mida olen aastaid kas enda või vanemate peenra saadustega täitnud. Kadakamarjad on mul, muide, tõesti kotikese sees, korjatud paar aastat tagasi :) Topsi veel polegi :)
Zapxpxau:
Mul kasvab loorber potis, asendamatu värskus!
Mina sain mullu loorberipuu sünnipäevaks oma tädide käest, aga õnnetul kombel kuivas see mulluse kuuma suvepäikese käes lihtsalt lootusetult ära. Pean nüüd enne sünnipäeva aprillis uue ostma, muidu ei saa tädisid sünnipäevale ja katsikule kutstudagi. Jube piinlik :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Blondie
Abikokk
2011-03-21 18:40:32
Hehe mulle kingiti Tartu uuest peenest vürtspoest kraami, muuhulgas kadakamarju. Alles pärast mitmendat kasutamist panin tähele, et kadakamarjad olid pärit......... paramparaaaa....... Hispaaniast :D
Seenekas
Abikokk
2011-03-22 10:08:23
Eks ma seda ju mõtlesingi, et saab kotist topsi panna, kui see juba olemas. Aga näe välja tuli mõte "nagu alati". :D
ErleS
Abikokk
2011-03-22 21:27:49
Ma ei teagi, kuhu teemasse see nüüd minema peaks, aga kuna puudutab peamiselt poest ostetavat kraami, siis passib ideaalselt ka siia... Maaleht kirjutab, et enam kui pooltest aiaviljaproovidest leiti taimekaitsejääke. Eestlaste põhitoit kartul paistab õige mürgitatud olevat. Tean küll, et mürkidega ei koonerdata, aga et nii paljudel juhtudel on näitajad üle normi, on ikkagi šokeeriv. Selliseid artikleid lugedes tunduvad aia- ja põllutööd senisest palju meeldivamad olevat :)
Zapxpxau
Abikokk
2011-03-22 21:49:01
Nojah, hea siis, et meil oma kasvatatud või sugulaste käest saadud kartul. Tundub, et kapsast pritsitakse üsna vähe, võrreldes näiteks porgandiga. Mis sellest porgandist nii hullu moodi pritsida? Ma juba nii ootan, et saaks esimesi aiasaadusi! :D

Zap*

Netcat
Abikokk
2011-03-23 15:54:05
Zapxpxau:
Tundub, et kapsast pritsitakse üsna vähe, võrreldes näiteks porgandiga. Mis sellest porgandist nii hullu moodi pritsida?
Kusjuures loogiline oleks vastupidi. Ma just kapsast ei kasvata, sest seda on nagunii mahedalt suht lootusetu pidada, kõik süüakse ära.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ilse
Abikokk
2011-03-23 16:59:50
Kodustes tingimustes pole porgandit vaja pritsida, mina panen kohe peale külvi katteloori peenrale peale ja võtan ära alles siis kui porknad juba päris suured on (umbes juuli lõpus) ilma loorita peab muidugi pritsima, sest igasugu kirbud tulevad kallale ja siis on tõesti mürki vaja. Vahel aitab ka roheline seep aga looriga on kõige kindlam. Kapsal on veel rohkem söödikuid kui porgandil, neid ma pole isegi prooinud kasvatada. Kaalikad ja naerid panen ka loori alla.

Ilse köögis

Netcat
Abikokk
2011-03-23 17:12:12
Ilsu:
Kodustes tingimustes pole porgandit vaja pritsida, mina panen kohe peale külvi katteloori peenrale peale ja võtan ära alles siis kui porknad juba päris suured on
Teine variant on sibulaga segamini maha panna, või eelmise aasta sibulapeenrasse. Sibulakärbes kardab porgandit ja porgandikärbes kardab sibulat. Kindluse mõttes oleks hea seda looriga kombineerida, aga ei saa - sibula pealsed kasvavad kiiremini ja loor hakkab neid segama. Aga see jutt siin läheb juba aianduse rubriiki ära.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Zapxpxau
Abikokk
2011-03-23 17:18:28
Sooh, meil kasvavad ilma loorita ja näe imet, kuidagi olen suutnud neid täitsa ilma pritsimata kasvatada. Ei ole küll kõik tikksirged, aga see mõni kõver porgand ongi vahva.

Zap*

Zapxpxau
Abikokk
2011-03-23 17:51:41
Netcat:
Teine variant on sibulaga segamini maha panna, või eelmise aasta sibulapeenrasse. Sibulakärbes kardab porgandit ja porgandikärbes kardab sibulat.
Selleks, et porgandikärbes sibulat kartma hakkaks, peaks sibulaid nii palju olema, et iga porgandi kohta 3 sibulat või midagi niisugust. Aga peenarde rotatsioon on juba õige jutt, iga taime puhul. Teine asi on veel külviaja valimine (väldi munemisperioodi) ja porgandilehtede mitte-katsumine. Porgandikärbes tuleb ju lõhna peale kohale. Tasub ka meeles pidada, et ta lendab suht madalalt. Mul on kõrgendatud peenar, see ehk aitab ka mingil määral. Soovitatakse ka multšimist näiteks kõrrelistega, see raskendab natuke munemispaiga leidmist. Ka meeldib multši sees elada teatud põrnikatele, kes söövad hea meelega porgandikärbseid.

Zap*

<< 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 >>