Tziiki![]() Abikokk 2009-06-12 11:21:19 |
Frieda:
veeriku selveris on :) No ma kohe pean irisemist jätkama, ei ole ma endiselt saanud risotot teha, sest paistab, et Tartu linnas ei müüda enam mitte mingisugust risotoriisi. Muidugi pole ma kõiki poode läbi käinud, aga kui neljas erinevas poes ei ole, siis on selline väide juba peaaegu õigustatud. Ühes poes lugesin kokku vähemalt 5 erineva tootja 17 riisi, aga mida ei olnud - muidugi risotoriisi. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-06-12 11:49:08 |
See on nüüd nii teemast välja kui ka haakuv. U. aastal 85 rääkis mu kolleeg mulle alljärgneva loo. Suure ime läbi õnnestunud tal Ameerikasse sugulastele külla sõita. Räägitud seal elust-olust sealhulgas toiduainetest ja sugulane uurinud temalt, et mitut sorti riisi meil müüakse. Küsimus tundus talle küll imelik, aga igaks juuks vastas ta kuut-seitset, mille peale sugulane rahulolevalt noogutas ja leidis selle normaalse olevat. Tegelikult mõtles kolleeg, et mis - riis on riis. Kui keegi veel mäletab siis riis oligi sel ajal riis. | |
Tziiki![]() Abikokk 2009-06-12 14:29:58 |
Seenekas:
eks ta tõsi ole...makaron on ka makaron, aga kui tuleb isu pestoga pastat süüa, siis ega ikka ei tõuse küll käsi poeriiulist manni makarone haarama :D
kui oled heaga harjunud, siis seda kehvemat nagu enam ei tahaks... See on nüüd nii teemast välja kui ka haakuv. U. aastal 85 rääkis mu kolleeg mulle alljärgneva loo. Suure ime läbi õnnestunud tal Ameerikasse sugulastele külla sõita. Räägitud seal elust-olust sealhulgas toiduainetest ja sugulane uurinud temalt, et mitut sorti riisi meil müüakse. Küsimus tundus talle küll imelik, aga igaks juuks vastas ta kuut-seitset, mille peale sugulane rahulolevalt noogutas ja leidis selle normaalse olevat. Tegelikult mõtles kolleeg, et mis - riis on riis. Kui keegi veel mäletab siis riis oligi sel ajal riis. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Netcat![]() Abikokk 2009-06-12 14:30:53 |
Selajal olid isegi makaronid ainult makaronid. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-06-12 21:47:29 |
Netcat:
Ma mäletan veel niitnuudleid, ehk siis peenemalt vermišelle, ja lintnuudleid ka lisaks sellele auguga pikale makaronile millesarnaseid enam pole. Siis vanaema sai kusagilt veel tähestiku makarone, tõsi küll, tegu oli kirillitsaga, ja vist olid miskid sarvekesed ka olemas. Kuid riis oli ikka riis. Ah, vist oli purustatud riisi ka, kuid see oli tiba hiljem. Selajal olid isegi makaronid ainult makaronid. |
|
Mehu![]() Kokaõpilane 2009-06-17 11:50:05 |
Eh, ei näe ma sellel teemal erilist mõtet. Kui mingi idee tuleb, siis ei saa eeldada, et kõik idee valmistamiseks vajalikke asju müüvad. Siis tuleks luua üks suur hall, kuhu kõik maaletoodavad ja siinvalmistatavad kaubad kokku tuuakse, et kõik ühest kohast saaks. Kaupluste sortiment muutub ju alati, iga kord on midagi otsa lõppenud, rohkem või vähem närtsinud, kallim, mingi asi on hoopis teises sektsioonis ja lihtsalt ei leia üles jne. Paha siga mitu viga. Poodi minnes peab lihtsalt sellega arvestama (eriti veel siis, kui on vaja mingit "nostalgilist toiduainet" nagu sprotipasteet või midagi sarnast, sest kauplused ei panusta sellisele kaubale, mida ainult mõnikümmend inimest ostab ja siis ülejäänud laadung lihtsalt rikneb, sest rohkematel pole "nostalgiat" peale tulnud). Olen ise ka mitu korda sedasi poes käinud, et mingi kaup, mida vaja on, on otsas või pole just seda "marki", mida vaja. Siis lihtsalt teen oma plaanid ümber ja võtan seda, mida on. Nälga ei ole veel keegi jäänud... | |
Frieda![]() Abikokk 2009-06-17 13:38:32 |
Mehu:
Saab ikka. Ja eeldangi :). Muidugi mitte juhul, kui mul tekib tahtmine osta/valmistada midagi väga erilist või eksootilist. Ja ka mitte juhul, kui mul oleks mingid väga kindlad eelistused selle suhtes, kes on tootja, mis värvi on pakend või milline kuuseis oli tootmise ajal. Aga kui poes ikka ei ole elementaarseid asju, on nurin täiesti õigustatud.
Eh, ei näe ma sellel teemal erilist mõtet. Kui mingi idee tuleb, siis ei saa eeldada, et kõik idee valmistamiseks vajalikke asju müüvad. |
|
Marju![]() Abikokk 2009-06-17 14:20:06 |
Frieda:
Jah, näiteks kamapalle, mida ma pole juba nädal aega saanud ei Otepäält ega Tartust... (küllap tartus ikka mõnes poes on, aga olen kiiruga lähimatest läbi jooksnud lihtsalt)
(kikerhernestest näikse kaubandajad olevat täitsa loobunud). Nii et kuulun minagi nende hulka, kes tahaks poest saada ALATI, kui soov on nii basiilikut, peterselli, maitsestamata jogurtit kui päikesekuivatatud tomatit. Pole ju nii palju tahetud? Mehu:
Saab ikka. Ja eeldangi :). Muidugi mitte juhul, kui mul tekib tahtmine osta/valmistada midagi väga erilist või eksootilist. Ja ka mitte juhul, kui mul oleks mingid väga kindlad eelistused selle suhtes, kes on tootja, mis värvi on pakend või milline kuuseis oli tootmise ajal. Aga kui poes ikka ei ole elementaarseid asju, on nurin täiesti õigustatud.Eh, ei näe ma sellel teemal erilist mõtet. Kui mingi idee tuleb, siis ei saa eeldada, et kõik idee valmistamiseks vajalikke asju müüvad. |
|
Inbetween![]() Kokaõpilane 2009-06-17 14:32:27 |
Kas on üldse veel müügil vaniljejogurtit või on päris ära kadunud? Juba aasta aega pole kohanud... | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-06-22 10:02:11 |
Seda, et võipakid (mis "vanasti" olid kõik 200 g) kaaluvad tänapäeval 200-180-165-150 grammi, ma juba teadsin. Seda, et väikesed tetrapakendid võivad olla nii 200 ml kui ka 185 ml, ma ka teadsin. Et "suured" rõõsa koore tetrapakendid võivad olla 500 ml ja 400 ml ja 380 ml, pole ka mingi uudis. Aga seda, et suures kilepakendis piim võib olla midagi muud, kui 1 liiter, sain alles nädalavahetusel teada. Nimelt on ka 0.9-liitriseid kilepiimapakendeid :D :( | |
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |