Netcat![]() Abikokk 2009-08-04 16:49:24 |
Minu oma ostuving: tahtsin teha nami-nami retsepti järgi mustikamarmelaadi apelsiniga, kuhu käib apelsin tervelt koorega sisse. Looduskaitsealalt oma käpaga korjatud mahemustikaid tundus nagu patt pritsitud puuviljaga solkida ja võtsin ette jalutuskäigu Ökosahvrisse, aga nemad seal pakuvad täielikult mädanenud-hallitanud apelsine praegu. Müüjatar tunnistas, et "suvel importkaupa ei tulegi" - järelikult need olid siis kevadest saati seal mädanenud?
Et lähebki siis tavaline poeapelsin moosi sisse. Eks näeb, kas jään ellu. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zapxpxau![]() Abikokk 2009-08-04 18:04:46 |
Netcat:
Ei tea kas mu ema ostis siis eelmine nädal kõik kõlbulikud apelsinid ära mis seal olid, igatahes olid väga head magusad. Ta mainis küll, et olid seal hallitanud eksemplarid kah.
Minu oma ostuving: tahtsin teha nami-nami retsepti järgi mustikamarmelaadi apelsiniga, kuhu käib apelsin tervelt koorega sisse. Looduskaitsealalt oma käpaga korjatud mahemustikaid tundus nagu patt pritsitud puuviljaga solkida ja võtsin ette jalutuskäigu Ökosahvrisse, aga nemad seal pakuvad täielikult mädanenud-hallitanud apelsine praegu. Müüjatar tunnistas, et "suvel importkaupa ei tulegi" - järelikult need olid siis kevadest saati seal mädanenud? Et lähebki siis tavaline poeapelsin moosi sisse. Eks näeb, kas jään ellu. |
|
Netcat![]() Abikokk 2009-08-05 00:42:26 |
Muist olid hallitanud, muist olid suurte mädaplekkidega ja muist lihtsalt nii pehmed, et näpp läheb läbi. Välimuselt hoidisesse küll ühegi koor ei kõlvanud panna, kooritult süües võibolla on ok.
Sidrunitega oli muide samasugune kööga. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Silx![]() Abikokk 2009-08-06 16:33:24 |
Kus saada maisijahust tehtud tortillasid? Poes olen näinud vaid nisutortillasid. Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Silx![]() Abikokk 2009-08-06 16:40:33 |
Ussicke:
Sama probleem. Aga ma sojat ei armasta, siis elan kitsejuustude peal. Kohupiim on unistus. Kitsejuustudest müüakse poodides ühe firma paari varianti, mis on reeglina otsas. :( Vahel harva õnnestub mõnest poest mõni veinine kitsejuust vms välja võluda.
Üllatusena nägin muidgi sellist asja nagu kitsevõi. Ostsin.. värske rukkileiva peale on see superhea!
Veel vingumist - zero-lactose jogurt... tuli müügile kahe maitsega; nüüd müüakse ainult ühte ja seda on ka harva saada ja hind kerkib päev-päevalt.
Jäätistest ei hakka rääkimagi.. oma gluteenitalumatusega mehaga sööme vahvlitopsijäätist nii, et mina topsi ja tema jäätise. :D Piimavaba inimese nutt ja hala (omal viisil, forte): miks meie allergikud ja piimatalumatud on vähem olulised kui nt Soome kaaskannatajad? Ameerikamaast ei hakka siinkohal rääkimagi, aga just Soome, 80 km kaugusel üle lahe, meiega võrreldes nagu imedemaa. Googeldades ilmnes, et sääl on olemas kolme sorti sojapiimajuuste (Edam, Mozzarella ja Cheddar) ning lausa soja- ja riisipiimajäätist. Õrr. Aga oleme, ausõna, oleme õnnelikud, et meie sojatoodete vabrik kenasti tööle hakkas, sidruni-vaniljemaitselist tofukreemi müüakse jälle ja erineva maitsega tofupallikesi. Aitääh! Aga ma paluks nüüd juustu-hapukoort-kohupiima kah, siis oleks veel õnnelikum! Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Netcat![]() Abikokk 2009-08-06 17:03:52 |
Silx:
Nonoh. Vähemalt pehmet kitsejuustu on küll igas suuremas marketis alati olnud Tallinnas. On ka määrdejuustu kujul, feta kujul, Kaubamajas paistab alati olevat igasugust. Kitsejuustudest müüakse poodides ühe firma paari varianti, mis on reeglina otsas. :( Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-08-06 17:25:59 |
Silx:
Tee ise :) (Kust masa harina maisijahu saada, ei oska samas soovitada :O)
Ja kitsejuustu osas olen Netcatiga nõus, vähemalt pealinna osas. Lisaks Stockmanni ja Kaubamaja igati asjalikule juustuletile ning siinsele kohalikule itaalia delipoele (Delicato Viimsis, alati vähemalt paar-kolm kitsejuustu saadaval) olen näinud igati viisakat 'veini-kitsejuustude' valikut ka Selverites ja isegi suuremates Co-Marketites (ühtegi Rimit-Prismat mu argitrajektoorile ette ei jää, nii et nende kohta ei oska kosta).. Kui juusturiiulis pole, siis tasub vaadata ka lahtist juustuletti, kust kaaluga osta saab..
Kus saada maisijahust tehtud tortillasid? Poes olen näinud vaid nisutortillasid. |
|
Silx![]() Abikokk 2009-08-06 23:41:42 |
Jah Soignoni valik on saadaval igas poes.. Igapäevase nosijana tuleb kahjuks millalgi ette piir. Stockmanis ja Kaubamajas käin üliharva.. Muude kitsejuustude valik on ntx Selverites vääääga kasinaks jäänud viimasel ajal :( Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Kiilike![]() Abikokk 2009-08-06 23:56:07 |
Silx:
kevade poole oli Ülemiste Rimis suht suur kitsejuustude valik - aga koostist pole uurinud, äkki li seal miskit peale kitsepiima ka ..
Jah Soignoni valik on saadaval igas poes.. Igapäevase nosijana tuleb kahjuks millalgi ette piir. Stockmanis ja Kaubamajas käin üliharva.. Muude kitsejuustude valik on ntx Selverites vääääga kasinaks jäänud viimasel ajal :( |
|
Silx![]() Abikokk 2009-08-07 08:06:07 |
Nuh eile oli rimis üks veini-kitsejuust ja soignonilt üks pehme valge juust.. viimast küll letis neli rida :P Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 > >> |