Toidu-ostu ving

Seenekas
Abikokk
2009-12-12 14:50:56
Tziiki:
jah...nende talunikega on selline kurb lugu, et hädaldavad küll, aga oma saadusi turustada ka ei taha/viitsi. Tartus on isegi turul enamasti suured tootjad (Saaremaa, Tallegg, VK jne). Nii hea meelega ostaks näiteks oma põllumeeste juurikaid. Sügisel siin õnnestus ühe ürituse raames otse talunikult rukkijahu osta-ei mingit öko märki ega midagi, aga nii teraline ja mõnus jahu-paremat leiba pole veel senini küpsetanud!!! AGA...kui ma talunikult küsisin, et OK, ostan praegu 2kg, aga kui meeldib ja otsa saab, et kust siis juurde saab? ja sain vastuseks-et oi me ei müü tavaliselt-et no kui väga tahate, siis sõitke meile Põlvasse külla või oodake kevadist Hansalaata :O hämmastav, mu meelest...
Sirliiz ütles siin enam-vähem ära, mis minagi mõtlesin. Ei hakka siin tasuvusest ja muudest majanduslikest põhjustest kirjutama, unustada ei tasu, et ostja on alati lihtsam olla kui müüja või tootja... Väikestel tegijatel ON alati raskem ja asjast mitte piisavalt jagades süüdistada talunikke hädaldamises, pole just kena. Tegelikult on päris paljudel ikka väga raske ja eks tugevamad jäävad ellu. Sellised süsteemid, mis vanemates riikides on välja kujunenud ka väiksemate tootjate ühendamiseks, neid meil alles luuakse ja saavad hoogu sisse. Halvim asi meie oludes on, et reegleid muudetakse mängu jooksul. Mõelge kasvõi igaastastele väga ruttu rakenduvatele akstiisimaksudele ja käibemaksutõusule selle aasta suve alguses, mis tehti ära nii ruttu, et sellise kiirustamisega ei jõua hinnakirjugi ümber teha. Segadust oli kapaga. Lõpptarbija on olukorras, kus tuleb hakata riigile maksu maksma, lihtsalt rahakotist lahkub x arv kroone rohkem. Tootjana/müüjana tuleb teha ringi terveid süsteeme oma tegevuse jätkamiseks... Alati on näiteks selle konkreetse jahu puhul võimalus kasutada postiga saatmise teenust, mis meil päris hästi toimib, iseasi kas see rahaliselt ära tasub.
Heritage
Kokaõpilane
2009-12-30 15:03:41
Kolhoositar:
aga kust te ostate vabapidamisel kanamune?
ma võin aidata selles osas äkki? Meil maal hunnik kanu ja pühapäeval pealinna tulles võiksin ju soovijatele munad kaasa võtta? Kuna ema müüb mune ka mõnda väiksemasse poodi, siis salmonellauuringud on kõik tehtud, kui see mureks. Praegu jälle mune rohkem, kuna noored kanad hakkasid munema ja põhimõtteliselt midagi saaks, kui huvilisi on.
Kätrin
Abikokk
2009-12-30 15:23:22
Heritage:
ma võin aidata selles osas äkki? Meil maal hunnik kanu ja pühapäeval pealinna tulles võiksin ju soovijatele munad kaasa võtta? Kuna ema müüb mune ka mõnda väiksemasse poodi, siis salmonellauuringud on kõik tehtud, kui see mureks. Praegu jälle mune rohkem, kuna noored kanad hakkasid munema ja põhimõtteliselt midagi saaks, kui huvilisi on.
Mis muna hinnaks on?

Kätrini kokkamispäevik

Heritage
Kokaõpilane
2009-12-30 17:37:42
Muna hind on vastavalt suurusele 1.50 ja 1.70. Suurust ma ei oska öelda, poest mune ei osta. Aga rahvas räägib, et meie väiksemad munad pidid olema poe suurtest suuremad :)
Maias Mai
Kokaõpilane
2009-12-30 21:29:44
Heritage:
Muna hind on vastavalt suurusele 1.50 ja 1.70. Suurust ma ei oska öelda, poest mune ei osta. Aga rahvas räägib, et meie väiksemad munad pidid olema poe suurtest suuremad :)
oi, palun mulle ka! kas 10tk saab?:)
Heritage
Kokaõpilane
2009-12-30 22:34:30
Minu pärast kasvõi ainult 1 :) Ma võin restidega võtta täpselt nii palju kui keegi soovib ja siis kas tulete oma taaraga järgi või kui jääb keegi mu sõidumarsruudile, siis saab kokku ka leppida. Sel pühapäeval olen igatahes linna teel jälle ja huvilised võivad oma soovid esitada mulle meilile näiteks!
Pisi-Pisi
Abikokk
2010-01-04 14:47:50
Heritage, kus sa muidu pesitsed, st kus su ema pesitseb? :)

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Heritage
Kokaõpilane
2010-01-04 16:17:25
Ema pesitseb Lääne-Virumaal- Neerutis(see Rakverest 15km). Ise pesitsen Tallinnas:)
Leoola
Abikokk
2010-01-05 00:25:02
aga kus kandis tallinnas? mina oleksin ka huvitatud :) kas see pühapäev ka tuled 10.01.10 siis
Heritage
Kokaõpilane
2010-01-05 11:56:53
kirjutasin Sulle Leoola, aga panen siia ka- Kristiine(Räägu tn) on mu pesapaik. Rohkem munadega teemat ei riku, luban:) Teen ostu-müügi teemasse munade jaoks eraldi teema ja suhtleme siis seal!
<< 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 >>