Silx![]() Abikokk 2010-06-18 14:02:56 |
Koostis: rukkijahud (52%), vesi, nisujahu, suhkur, rukkilinnasejahu, pärm, keedusool (1,1%), nisutang, paksendaja E412, emulgaator E471, köömned.
Traditsiooniliselt kääritatud juuretisega.
E 412 Guarkummi - looduslik värk
E 471 Rasvhapete mono- ja diglütseriidid - samuti
Mingi paanika jälle? :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Netcat![]() Abikokk 2010-06-18 14:13:36 |
Leiburi toodete koostis on Leiburi kodulehel üksikasjaliselt kirjas.
Ruksi koostis:
rukkijahud (tootes 52%), vesi, nisujahu, suhkur, rukkilinnasejahu, pärm, keedusool (1,1%), nisutang, paksendaja E412, emulgaator E471, köömned; traditsiooniliselt kääritatud juuretisega.
E412 on guarkummi. See ei ole ei kahjulik ega keelatud. E471 on sisuliselt sünteetiline rasv (rasvhapete mono- ja diglütseriidid), enamasti taimse päritoluga. Ka see pole keelatud ja mingeid kahjulikke kõrvalmõjusid pole teada.
Lisaks, kuna Eesti on EL liige, siis oleksid Euroopa Liidus keelatud ained ka meil keelatud.
Ühesõnaga, eeskujulik häma. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kolhoositar![]() Kokaõpilane 2010-06-18 15:50:02 |
Noh, arvata oligi, et tühi lärm :) kusjuures daam väitis, et: "Mul on siin Tarbijakaitse info ja .. !!!" aga kellele sedasorti meelelahutus korda läheb, siis siin http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1359071 on see kuulata (saate 22.minut) see infot valdav daam helistas eetrisse kahel korral. teisel korral (28. minut) lõi saatejuht ta kõne hargile. | |
Kiisu![]() Kokaõpilane 2010-06-21 15:59:59 |
Mina vinguks ka natuke...
Maasikad, mis on suuurte siltidega reklaamitud kui "VÄGA MAGSAD" keskturul, pole üldsegi magusad!!!
Ootan hoolega Eesti maasikate hinna langust :) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
ErleS![]() Abikokk 2010-06-21 16:40:26 |
Ma hoopis vinguks, et kust saab Eesti maasikaid :) Laupäeval käisin keskturul, olid vaid üksikud krimpsus maasikad, millel silt "Eesti". Minu kodulinna turul ei pidanud samuti maasikamüüjaid veel olema, vist olla eelmine nädal korra nähtud hinnaga 100 kr/kg. Nagu defitsiit. Samas meil maal oli juba päris palju punaseid maasikaid, kuigi seal tavaliselt valmivad paar nädalat hiljem kui turult osta saab. Sel nädalavahetusel oli maal just nii palju maasikaid, et terve pere sai kõhu pooleldi täis süüa, aga tordi jms jaoks veel ei jagu. Tahaks natuke osta, aga ei ole kuskil korralikke Eestimaiseid marju veel näinud. | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2010-06-21 16:50:09 |
Ma sain eile alles esimesed 3 maasikat! Aga eks Lõuna-Eestist peaks neid juba tulema hakkama küll. | |
Zoozi![]() Abikokk 2010-06-21 17:37:24 |
ErleS:
No täna oli Nõmme turul küll olemas. Maasikad olid pärit Luunja kandist ja Pärnumaalt. Hinnaga 70-90 kr/kg. Ka oli eestimaist värsket kartulit ja kukeseeni :D
Ma hoopis vinguks, et kust saab Eesti maasikaid :) Laupäeval käisin keskturul, olid vaid üksikud krimpsus maasikad, millel silt "Eesti". Minu kodulinna turul ei pidanud samuti maasikamüüjaid veel olema, vist olla eelmine nädal korra nähtud hinnaga 100 kr/kg. Nagu defitsiit. Samas meil maal oli juba päris palju punaseid maasikaid, kuigi seal tavaliselt valmivad paar nädalat hiljem kui turult osta saab. Sel nädalavahetusel oli maal just nii palju maasikaid, et terve pere sai kõhu pooleldi täis süüa, aga tordi jms jaoks veel ei jagu. Tahaks natuke osta, aga ei ole kuskil korralikke Eestimaiseid marju veel näinud. |
|
Pisi-Pisi![]() Abikokk 2010-06-21 17:56:31 |
Zoozi:
Ei ole viisakas vastu õhtut kukeseeneisu peale ajada. Ei tea, kas homme Pärnus kusagil müüakse kukekaid? Nii tahaks... Hinnaga 70-90 kr/kg. Ka oli eestimaist värsket kartulit ja kukeseeni :D Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Berit![]() Abikokk 2010-06-21 20:10:34 |
Täna nägin Pärnu Rimi peasissekäigu ees, kahjuks ei mäleta, mis hinnaga müüdi. | |
Netcat![]() Abikokk 2010-06-22 08:17:24 |
Eile Järve Selveri vestibüülis, Leedu kukeseenekribalad 290.-
Sellest, et ma teate siia rubriiki panin, võib järeldada, mida ma hinnast arvan. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 > >> |