Ullike![]() Abikokk 2009-09-21 20:43:46 |
Netcat:
:) tühja sest bussipileti-kulust. Ajakulu on määrav... Igaks juhuks märgin, et neid oli seal ka täna mõned järel. Ja Tallinnas ühistransport toimib üsna hästi, seni veel. Aga eraldi bussipileti ostmise kulu need Vahine kaunad minu meelest siiski ei vääri :) Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Enely100![]() Abikokk 2009-10-02 11:51:00 |
No nii urisema ajab. Üle nädal tagasi tahtsin jäätist teha. Jäi aga tegemata, sest kõikidest poodidest Kehras (Ka üsna suures Konsumis) oli otsa saanud suhkruga kondenspiim. Riiulid olid aga täis kakaoga ja ilma suhkruta kondenspiima. Otsustasin siis täna jäätist teha. Siiani ei ole aga suhkruga kondenspiima toodud. Kas tõesti suure "Eesti" peal on tarnimine nii raskendatud ja võtab kaua aega? Mõistan, kui tegemist oleks mini-külapoega. | |
Maris![]() Abikokk 2009-10-02 12:21:19 |
Enely100:
Hehee, üks minu kolleeg on sellest probleemist täiesti teadlik ning tema tellib endale suhkruga kondenspiima (Läti või Leedu oma, ma pole päris kindel) tuttavate kaudu Narvast. Ühe korra on ta seda ka Raplas näinud, aga juba tema jutu järgi tean, et igalt poolt ja iga kell seda osta ei saa. No nii urisema ajab. Üle nädal tagasi tahtsin jäätist teha. Jäi aga tegemata, sest kõikidest poodidest Kehras (Ka üsna suures Konsumis) oli otsa saanud suhkruga kondenspiim. Riiulid olid aga täis kakaoga ja ilma suhkruta kondenspiima. Otsustasin siis täna jäätist teha. Siiani ei ole aga suhkruga kondenspiima toodud. Kas tõesti suure "Eesti" peal on tarnimine nii raskendatud ja võtab kaua aega? Mõistan, kui tegemist oleks mini-külapoega. |
|
Silx![]() Abikokk 2009-10-02 13:44:24 |
Pille:
Hea veini kõrvale ei ole milleski kahju! ;)
Ja elu on liiga lühikene, et juua halba veini! :D Silx:
:D :D :D
See pole muidugi nüüd tüüpiline pood, aga me kohalik delipoeke (ehk siis Viimsi Delicato) pakkus eile lausa nelja erinevat kitsejuustu. Neist ükski polnud määrdejuust ja vaid kaks olid Soignonid (Buche Soignon & Chevres). Kaks olid "prantslased" ning kaks itaallased (Capra Sarda & Cacioricotta).
Lisaks oli veel lambapiimajuustu Roquefort Société. Ja siis hulk erinevaid "tavalisi" lehmapiimajuuste (ise ostsime eile õhtul nt Morbieri tuhajuustu).
Hinnad on muidugi delipoele kohased, aga kui juba niisama veinijoomiseks läheb, siis võib ju natuke ka juustu peale kulutada :DMa siis käin halbades poodides. :( Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-10-02 14:37:57 |
Maris:
Mina käisin täna Viimsi kolmest arvestatavast poest (Co-Market, Market, Konsum) tillemas (ehk siis Konsumis). Täiesti kogemata jäi silm piimariiulil pikemalt peatuma ja imestasin, et miks peab ühes väikeses poes olema niiiii suur valik kondenspiimasid -oli nii tavalist suhkruga, tavalist suhkruta, tavalist kakaoga kui ka seda kolmekümneneljast komponendist koosnevat võltskondenspiima..
Enely100:
Hehee, üks minu kolleeg on sellest probleemist täiesti teadlik ning tema tellib endale suhkruga kondenspiima (Läti või Leedu oma, ma pole päris kindel) tuttavate kaudu Narvast. Ühe korra on ta seda ka Raplas näinud, aga juba tema jutu järgi tean, et igalt poolt ja iga kell seda osta ei saa.No nii urisema ajab. Üle nädal tagasi tahtsin jäätist teha. Jäi aga tegemata, sest kõikidest poodidest Kehras (Ka üsna suures Konsumis) oli otsa saanud suhkruga kondenspiim. Riiulid olid aga täis kakaoga ja ilma suhkruta kondenspiima. Otsustasin siis täna jäätist teha. Siiani ei ole aga suhkruga kondenspiima toodud. Kas tõesti suure "Eesti" peal on tarnimine nii raskendatud ja võtab kaua aega? Mõistan, kui tegemist oleks mini-külapoega. |
|
Maris![]() Abikokk 2009-10-02 14:46:16 |
Pille:
Jah, Raplaski oli ta just Konsumis. Mina käisin täna Viimsi kolmest arvestatavast poest (Co-Market, Market, Konsum) tillemas (ehk siis Konsumis). Täiesti kogemata jäi silm piimariiulil pikemalt peatuma ja imestasin, et miks peab ühes väikeses poes olema niiiii suur valik kondenspiimasid -oli nii tavalist suhkruga, tavalist suhkruta, tavalist kakaoga kui ka seda kolmekümneneljast komponendist koosnevat võltskondenspiima.. |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-10-02 20:15:27 |
Ei vingu ja uut teemat ka ei hakanud tegema, sest Keila turg pole seda väärt. Mitu korda olen mõelnud, et miks ja kuidas üldse sellist kohta pidada kannatab. Suvelgi on seal suht vaikne, aga täna oli ikka päris välja surnud. Suur plats päikest täis ja mÕned juurikamüüjad, üks lihaputka, kus müüja on vahepeal eesti keele selgeks saanud, üks lihatoodete putka, traditsiooniline lett rõivaste jms-ga ja kaltsulett ja siis tühja maad kui palju... Rõivaletist tuli vene pjesni ja pljäskisid. | |
Enely100![]() Abikokk 2009-10-03 07:48:15 |
Seenekas:
Kehras on küll aint turuplats, aga sealgi nädala sees tühjus. Üks töötav köögivilja- ja puuviljaputka. Alati kaubast tühi liha- ja piimatoodeteputka (viimases ka väga nipsakas vanaproua) ning vahel ka paar taati-memme koduaias kasvavaga. Ainuke, kus turuplats täis, on laupäevad. Kuid siiski võtavad kõige rohkem ruumi vene hilpude müüjad. Ei vingu ja uut teemat ka ei hakanud tegema, sest Keila turg pole seda väärt. Mitu korda olen mõelnud, et miks ja kuidas üldse sellist kohta pidada kannatab. Suvelgi on seal suht vaikne, aga täna oli ikka päris välja surnud. Suur plats päikest täis ja mÕned juurikamüüjad, üks lihaputka, kus müüja on vahepeal eesti keele selgeks saanud, üks lihatoodete putka, traditsiooniline lett rõivaste jms-ga ja kaltsulett ja siis tühja maad kui palju... Rõivaletist tuli vene pjesni ja pljäskisid. |
|
Enely100![]() Abikokk 2009-10-06 08:45:31 |
Enely100:
Nonii.. Eile siis nägin ise, kuidas kaupa välja pandi. Toodi küll suhkruga kondenspiima :) Ja letti pandi tervelt 5 (viis!) purki. Ma maigutasin suud nagu kuivale sattunud kala. Kakao omasid juba pikemat aega 10-15 purki letis, sama suhkruta ning siis kõige minevamat kaupa 5! Kuna lõpuks tahaks nädalavahetusel ikka seda jäätist proovida, siis ostsin kohe praegu purgi koju. Loodetavasti ei saa nädalavahetuseks poodidest vahukoor otsa :P No nii urisema ajab. Üle nädal tagasi tahtsin jäätist teha. Jäi aga tegemata, sest kõikidest poodidest Kehras (Ka üsna suures Konsumis) oli otsa saanud suhkruga kondenspiim. Riiulid olid aga täis kakaoga ja ilma suhkruta kondenspiima. Otsustasin siis täna jäätist teha. Siiani ei ole aga suhkruga kondenspiima toodud. Kas tõesti suure "Eesti" peal on tarnimine nii raskendatud ja võtab kaua aega? Mõistan, kui tegemist oleks mini-külapoega. |
|
Seenekas![]() Abikokk 2009-10-07 09:32:39 |
Täiesti teemaväline, aga loen hetkel raamatut Leningradi blokaadist ja siis tunduvad mu enda ja siinsed probleemid lausa naljakad. Illustratiivne lause oleks "vabadel hetkedel jahtisime rotte, kes olid ilmselt arvanud, et kõigi linna kasside kadumine on pidu nende õuel, kuni nad taipasid, et prügi seast ei leia enam üldse toidupoolist". Loodan, et keegi ei pahandanud! | |
<< < 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 > >> |