Kiilike Abikokk 2008-12-14 18:28:07 |
Maksakastmele ei tule seda õiget maksa maitset. Ilus näeb välja ja lõhnab ka aga ... mida pole on maitse :( Mõnikord suudan ära kõrvetada, teinekord jääb jahu maitse. | |
Matkakokk Kokaõpilane 2009-07-26 14:06:28 |
Spidur:
Shokolaadiga on nii, et sulatamiseks kõlbavad ainult osad versioonid. Seal on piimarasva protsent oluline. Nt Kalevi omadest kõlbab Bitter, Fazeri omadest julgen tugevalt soovitada spets Block sarja tooteid (poodides enamasti vanillisuhkrute jms samal riiulil, mitte koos teiste shokolaadidega), mis selleks mõeldudki. Suurem osa shokolaadidest, kus on kakao sisaldus üle 70% käravad ka küll.
Veel on oluline, et sulatamise pott oleks TÄIESTI KUIV ja et sulatamise ajal shokolaadi sisse tilkagi vett ei satuks. Sulatamine peab sealjuures toimuma veevannis.
Aga pannkookide küpsetamisest ma võin raamatu kirjutada ;) Ma olen neid nii meeletult palju teinud ja eri tingimustes, et need on ainsad asjad, mis mul ükskõik mis ilmaga välja tulevad. Ma võin ka teha neid vastavalt sööjate maitsele, kas krõbedaid või õhulisi või mis iganes. Pannkookide puhul on vaja tõesti õiget panni ja kuumust ja konsistentsi. Retsepti järgi neid enamasti ei saagi teha. Aga noh - see kogemus tuli mul koos oma pannkoogihoolikust mehega elades tema kirjeldustele vastavat vanaema retsepti taastades ;)))
Samas kreembrülee on mul isegi vaatamata siintoodud Kristjani õpetusele ikkagi vist ainult 1 korra elus kogemata välja tulnud :P väike värin on tegelikult ka suuri šokolaadikoguseid mingi glasuuri jaoks sulatades. paar korda on kogu segu tükki läinud ja siis oli küll kallist kraamist kahju. üldse igasugused glasuurid ei tule täpselt retsepti järgi välja. küll on liiga magusad, vedelad vms |
|
Kärt Abikokk 2009-07-27 16:20:26 |
Mina pole oma senises elus ka šokolaadi sulatamisega hakkama saanud, või pigem on õigem öelda, et korraliku šokolaadivõõbaga pole ma hakkama saanud. Küll on liiga kõva, liiga tükkis, liiga pehme, mida iganes aga mitte selline nagu peab või pildil näidatud. Samuti ei ole mul siiani õnnestunud eriti tarretanud tordid. Viimati tegin Pille mangotorti, see tuli täitsa enam-vähem aga varasemad marjatordid vms sarnased on enamus prügikasti lennanud peale ühte tükki. Ei saagi aru miks, ju ma siis ei oska zelatiini-vedeliku vahekorda õigesti hinnata. Ükskord juhtus isegi nii, et kui hakkasin zelatiini jogurtisegule juurde lisama, muutus jogurt kohe tükiliseks hooplimata sellest, et vispeldasin lisamise ajal endal peaaegu käe krampi. Selliste magusate täidisega kookide tulemus, nagu Eva koguaeg teeb, on mul peaaegu alati allapoole keskpärasust. Eva ja Spiduri kookide pildid on alati nii isuäratavad, et ma klõpsan need alati rutuga kinni, et mul õhinat peale ei tuleks, poodi materjalide järgi ei tormaks, et jälle üks plönn valmis keerata. Oleks siis veel, et ma kujutan ette endale, et sellised koogid peaksid maitsema kuidagi pilvepiirile viivalt aga tegelikult ei maitse pole ka tõsi, sest ma olen ju ometi saanud selliseid kooke! Vahest viib see mu täiesti endast välja, tahaks ju ka, et õnnestuks :P | |
Silx Abikokk 2009-09-16 10:36:38 |
Ma pean asjadele soola panemisest hoiduma. :D Võimalusel lasen kellelgi teisel soolata. :) Armunud inimeste värk. Ja armastan ise soolast. :D Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Maias Mai Kokaõpilane 2009-09-16 12:15:23 |
Tjah. Soolaga on ka mul probleeme. Ülesoolaja olen :) Ja kindlasti olen täielik käpard buberti alal, ei teagi, mis valesti saab. Ja miskipärast olen 2x ebaõnnestunud ka šokolaadivulkaanidega (no et peab seest vedel jääma, aga mul jääb kõik plönnis :( ). Ja kindlasti on midagi veel. Pannkookides pole ka eriline käpp. Huvitav :) | |
Kingadraakon Abikokk 2010-01-26 20:44:39 |
veel üks hääl pannkookidele. neid pean alati näpuga retseptis järge ajades tegema. ausõna, mu 9-aastane tütar teeb kah paremaid pannkooke kui mina :) | |
Dinnu Kokaõpilane 2010-01-26 22:01:54 |
Pannkoogid mul küll õnnestuvad aga keekside ja keeksilaadsete kookidega juhtub mul tihtipeale selline värk, et pudisevad laiali enne kui suuni jõuavad. Ma pole veel aru saanud, miks see juhtub. Tegelikult on mul koogitainastega muidki kalasid ette tulnud, nt muretaigen saab kivikõvaks plönniks, biskviit jääb tihe ja muffin ei püsi koos. Nii, et kooki ma üldiselt külalistele küpsetada ei julge, kunagi ei tea, kas õnnestub :D. Keegi eespool kirjutas, et õunakoogid ei õnnestu... sama siin! Ahjuliha olen ma ka ikka väga palju untsu keeranud aga nüüd kui leidsin nami-nami foorumi, hakkavad need põhjused selgeks saama :D | |
Anu Abikokk 2010-01-27 08:03:32 |
Tarretised. Ma ei suuda isegi pakitarretist teha. Ükspäev just proovisin :D | |
Netcat Abikokk 2010-01-27 16:48:55 |
Pehme muna mina pean kellelgi teisel laskma keeta. Alati jään liiga kauaks mökutama ja kõvaks tema keeb. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Silx Abikokk 2010-01-27 16:53:00 |
Mul on keedumunadega probleeme :D Kas vedel või kõva. :D Keskmist varianti pole! Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |