Mis toidud teil alailma untsu lähevad?

Fre
Abikokk
2008-11-20 19:55:09
Pisi-Pisi:
Pärast taaskordset hakklihakastme tegemist tekkis mõte, kas teistel on ka toidud, mis ei taha kunagi teab mis kaubanduslikku välimust omada? Näiteks minu see va õnnetu hakklihakaste kipub üle ühe korra välja nägema umbes nagu praetud hakklihatükid vees (ja kusjuures järgmine kord ma teen täpselt samamoodi ja kõik toimib). Ootan teistelt samalaadseid kogemusi :P
Minul oli hakklihakaste ka pikka aega küllalt ettearvamatu käitumisega. Väidetavalt on see mu suurema tüdruku lemmiktoit aga üle ühe korra virises et ei sobi. Nüüd olen juurutanud kaks asja, mis igatahes on kvaliteedile hästi mõjunud. Esiteks teen kastet raudselt toasoojast hakklihast. Ma tean, et see on enamiku inimeste jaoks justkui loomulik, aga vanasti läks vahest kiirustades liha ka otse sügavkülmast pannile. Toatemperatuur tagab, et liha pruunistub mitte ei kee sellest lihtsalt vedelik välja (minumeelest see vesine kihilisus tuli just sellest). Paksendamiseks kasutatava jahu sõelun otse hakklihale ja praen ka läbi (varem segasin jahu külma vedelikuga). Lõpuks lisan piima, koore või hapukoore. Tulemus on ühtlane ja meile maitsev. Kusjuures ega ma ei tea kuidas õigesti hakklihakastet tehakse. Aga muidu ei ole minu sõbrad pannkoogid...
Netcat
Abikokk
2008-11-20 22:31:28
Kusjuures, kui uskuda Hakkliharaamatu autoreid, siis õigesti tehakse hakklihakastet niiviisi, et liha ei pruunistatagi, tuleb jätta praadimine kui liha on veel hall. Värv tuleb anda puljongikuubikuga. Samuti ei tohi hakkliha pannil teraliseks lahti lahutada, vaid vastupidi, enne pannile panekut tuleb see sõrmede vahel suuremateks tükkideks nätsutada. Võimalik, et liha konsistentsile tuleb see kasuks ja on neil õigus, aga minule isiklikult meeldib just pruunistatud väikeseteralisest lihast kaste...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Katja
Abikokk
2008-11-20 23:37:51
Netcat:
...minule isiklikult meeldib just pruunistatud väikeseteralisest lihast kaste...
sama siin :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2008-11-21 09:13:03
Netcat:
Kusjuures, kui uskuda Hakkliharaamatu autoreid, siis õigesti tehakse hakklihakastet niiviisi, et liha ei pruunistatagi, tuleb jätta praadimine kui liha on veel hall. Värv tuleb anda puljongikuubikuga. Samuti ei tohi hakkliha pannil teraliseks lahti lahutada, vaid vastupidi, enne pannile panekut tuleb see sõrmede vahel suuremateks tükkideks nätsutada. Võimalik, et liha konsistentsile tuleb see kasuks ja on neil õigus, aga minule isiklikult meeldib just pruunistatud väikeseteralisest lihast kaste...
Tavaliselt teen nii nagu hakkliharaamatu autorid kirjutavad st peaaegu nii. Aga ämm praeb teraliseks ja nii on ka aeg-ajalt hea süüa. Maitsevahe on kahel kastmel tohutu.

kiilikese köögikatsetused

Fre
Abikokk
2008-11-21 11:59:02
Netcat:
Kusjuures, kui uskuda Hakkliharaamatu autoreid, siis õigesti tehakse hakklihakastet niiviisi, et liha ei pruunistatagi, tuleb jätta praadimine kui liha on veel hall. Värv tuleb anda puljongikuubikuga.
Mina kasutasin vanasti ka puljongikuubikut päästevahendina. Ma ei ole mingi ortodoksne kokkaja aga minumeelest on hakklihakaste selline vana-aja söök, mille sisse puljongikuubik tegelikult ei peaks käima. See oleks umbes nagu mulgi kapsad puljongikuubikuga. Ja kui seal raamatus on öeldud, et kuubikut on vaja VÄRVI andmiseks, siis pole see küll ülemäära tervislik soovitus. Sinise toiduvärviga saaks sel juhul juba oluliselt rajuma tulemuse ;) Ma ei taha üldse vaielda ega miskit, aga mulle ei meeldi puljongikuubiku toppimine kõigi asjade sisse.
Ussicke
Abikokk
2008-11-21 12:34:57
Puljongikuubikul ja puljongikuubikul on vahe ;) Ma tegin esimest korda elus liha ökopuljongiga.... nigu ilmutusega oleks vastu vahtimist saanud! Oma köögis! Maitsesin valmis segatud puljongit, et kas sai paras - ja oleks tahtnud kõik nahka panna, mitte ahjupotti liha ja porgandite otsa kallata :D
Spiidi
Abikokk
2008-11-21 13:40:20
Ussicke:
Puljongikuubikul ja puljongikuubikul on vahe ;) Ma tegin esimest korda elus liha ökopuljongiga.... nigu ilmutusega oleks vastu vahtimist saanud! Oma köögis! Maitsesin valmis segatud puljongit, et kas sai paras - ja oleks tahtnud kõik nahka panna, mitte ahjupotti liha ja porgandite otsa kallata :D
Mis puljongit sa kasutasid?

le D?ner

Fre
Abikokk
2008-11-21 14:22:03
Mina soovitan jätkuvalt Herbamare puljongipulbrit - seda kasutan ise viimasel ajal palju. proovisin ka ökokuubikuid (Rapunzel) aga need olid veidra maitsega. Müüakse isegi Selverites
Ussicke
Abikokk
2008-11-22 08:44:17
Praegu tööl, ei saa pakendilt vaadata, aga köögiviljapuljong maitseürtidega, 8 kuubikut pakis ja ostsin Kaubamaja Toidumaailma ökokauba riiulist. Kodus vaatan kapist täpsemalt järele :) EDIT: Rapunzel Organic, 8 kuubikut karbikeses, ostsin Kaubamaja ökokraami riiulist ja maksis 26.- Pulber purgis maksab 44.- ja on maitselt sama hää.
Netcat
Abikokk
2008-11-23 00:28:59
Ma kasutan ka mitmendat aastat Herbamare köögiviljapuljongit leeme tegemisel, aga pardonks, halliks jäetud lihale värvi see küll ei anna. Ehk mõni pruunim puljong annaks, aga ei kujuta, palju seda sinna peaks panema sel juhul, eelistan vähemsoolast toitu ja käsitsi timmitud ürte (hakklihakastet ma tegelikult varem kunagi ei armastanud, enne kui proovisin seda piparrohuga maitsestada. Pärast seda oleks kah nagu ilmutusega vastu vahtimist saanud)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>